Apple kondigt nieuwe functies aan voor zijn iWork-platform

Apple kondigt nieuwe functies aan voor zijn iWork-platform
Apple kondigt nieuwe functies aan voor zijn iWork-platform
Anonim

Er komt een hele reeks updates naar het iWork-platform van Apple, waarbij het grootste deel van de nieuwe functies naar de Keynote-, Pages- en Numbers-apps gaan.

In de aankondiging van Apple heeft het bedrijf enkele van de nieuwe functies gedetailleerd, waaronder het toevoegen van een live cameraweergave aan presentaties en draaitabellen voor betere gegevensanalyse.

Image
Image

Nieuw bij Keynotes, de live camerafeed-functie maakt gebruik van de camera aan de voorzijde op iPhones, iPads en Macs voor boeiendere presentaties. De feed verschijnt naast de inhoud in een dia en kan worden vergroot of verkleind of gestileerd met maskers, kaders en slagschaduwen.

Mac-gebruikers kunnen meerdere camera's op hun presentatie aansluiten en zelfs het scherm van een aangesloten iPhone of iPad tonen. Dankzij de nieuwe optie voor meerdere presentatoren kunnen meerdere mensen ook deelnemen aan een presentatie vanaf hun Apple-apparaat.

Apple heeft documenten ook beter leesbaar gemaakt op Pages. In de update geeft de schermweergave van de app nu documenten weer in een continue stroom met één kolom. De tekst is vergroot voor een betere leesbaarheid, waarbij foto's en tekeningen nu op het display passen. Schermweergave kan op elk moment worden uitgeschakeld, zodat iemand de lay-out van het document kan zien voordat het wordt gepubliceerd.

Image
Image

De Numbers-app heeft draaitabellen gekregen, waardoor gebruikers snel gegevens kunnen samenvatten en herschikken om patronen en trends te identificeren. Gebruikers kunnen deze tabellen maken door de gegevens te selecteren en te kiezen hoe ze te groeperen via weergave-opties in de zijbalk. Draaitabellen kunnen zelfs worden geïmporteerd/geëxporteerd van en naar Microsoft Excel.

De iWork-update wordt momenteel uitgerold naar iOS 15-, iPadOS 15- en macOS Monterey-apparaten. Het is echter niet bekend of deze functies ook naar oudere apparaten of OS-versies zullen komen.

Aanbevolen: