Twitter werkt naar verluidt aan een 'Unmention'-functie

Twitter werkt naar verluidt aan een 'Unmention'-functie
Twitter werkt naar verluidt aan een 'Unmention'-functie
Anonim

Twitter werkt naar verluidt eraan om gebruikers de mogelijkheid te geven om te voorkomen dat anderen ze in Tweets vermelden.

Volgens een tweet van maandag van Twitter-productontwerper Dominic Camozzi bevindt de mogelijke functie zich in een vroeg stadium en zou deze moeten helpen "ongewenste aandacht onder controle te houden". Camozzi zei dat je met deze functie jezelf kunt verwijderen uit een Tweet of gesprek waar je niet bij betrokken wilt zijn, en je vermeldingen voor een bepaalde periode, zoals een dag of een week, kunt uitschakelen.

Image
Image

"Kies gewoon 'Jezelf niet vermelden uit dit gesprek' in het meer info-menu en de link naar je profiel wordt verwijderd", schreef hij.

Hij voegde eraan toe dat als iemand die je niet volgt je noemt met het @-symbool, je een melding ontvangt en jezelf kunt afmelden als je dat wilt, en die gebruiker zal je niet meer kunnen noemen.

Terwijl gemiddelde Twitter-gebruikers met minder dan 1.000 volgers deze functie misschien niet super handig vinden, kunnen spraakmakende accounts of, zoals een Twitter-gebruiker opmerkte, degenen met meer algemene gebruikersnamen profiteren van deze functie om niet te noemen.

Anderen wezen er ook op dat de functie intimidatie op het platform zou kunnen beteugelen door niet toe te staan dat gebruikers een bende vormen tegen een persoon door te tweeten in een thread.

Camozzi heeft niet gezegd wanneer de functie beschikbaar zou zijn, maar zei dat Twitter op zoek is naar feedback over het concept.

Een unmention-functie zou mogelijk een van de exclusieve functies kunnen worden op Twitter's nieuwe abonnementsservice die eerder deze maand debuteerde, bekend als Twitter Blue. Hoewel de service momenteel alleen beschikbaar is in Australië en Canada, krijgen abonnees toegang tot nieuwe functies zoals de mogelijkheid om een Tweet ongedaan te maken, een Reader-modus om het lezen van lange discussielijnen gemakkelijker te maken, en Bookmark Folders.

Aanbevolen: