Moet je een gerenoveerde mobiele telefoon kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een gerenoveerde mobiele telefoon kopen?
Moet je een gerenoveerde mobiele telefoon kopen?
Anonim

Het idee om een gebruikte of opgeknapte mobiele telefoon te kopen, kan mensen afschrikken die zich zorgen maken over oude of verouderde apparatuur. Maar opgeknapte telefoons worden mogelijk nauwelijks gebruikt of bevatten de nieuwste technologie. Houd rekening met deze simpele feiten wanneer u beslist of u een gebruikt of opgeknapt apparaat wilt kopen.

Refurbished versus gebruikt

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen 'opgeknapt' en 'gebruikt'. Deze termen worden soms door elkaar gebruikt, maar ze zijn geenszins hetzelfde.

Refurbished telefoons hebben over het algemeen een professioneel reconditioneringsproces ondergaan, hetzij door de fabrikant of door een gekwalificeerde verkoper. Deze telefoons worden gecontroleerd op defecten en cosmetische schade en worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Refurbished telefoons kunnen worden geleverd met een aanbieding van een beperkte garantie tegen defecten om het vertrouwen van kopers die aarzelen om een refurbished product te kopen, aan te wakkeren.

Image
Image

Een gebruikte telefoon verwijst meestal naar een telefoon die wordt doorverkocht zoals hij is, misschien door de vorige eigenaar. Het kopen van een gebruikte telefoon biedt misschien de mogelijkheid voor een fantastische deal, maar het brengt ook extra risico's met zich mee. Deze apparaten worden niet geleverd met nieuwe garanties die refurbished telefoons soms bieden.

Er is ook een zekere mate van vertrouwen dat u stelt in de verkoper van een gebruikt apparaat - dat ze u alles hebben verteld wat u over de telefoon moet weten, zoals schade of reparaties uit het verleden, wijzigingen die de garantie van de fabrikant ongeldig maken (zoals jailbreak), of krassen of cosmetische defecten. Controleer op deze onvolkomenheden, omdat ze mogelijk niet zichtbaar zijn op afbeeldingen wanneer u online koopt bij bronnen zoals eBay.

Gebruikte telefoons zijn de moeite waard om te bekijken, maar je moet van plan zijn om ijveriger en grondiger te zijn bij het winkelen.

Kostenbesparingen met opgeknapte en gebruikte telefoons

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een gebruikte of opgeknapte mobiele telefoon is kostenbesparing. Het is tegenwoordig de standaardpraktijk voor mobiele providers om hun producten te garanderen met een retourbeleid van 30 dagen zonder dat er vragen worden gesteld. Volgens de wet kan een apparaat echter niet als een nieuwe telefoon worden geclassificeerd als het om welke reden dan ook binnen die tijdsperiode wordt geretourneerd.

Retourzendingen van dit type zijn vaak het resultaat van wroeging van de koper en vormen een uitstekende gelegenheid voor de slimme koper om geld te besparen en toch een uitstekend apparaat te krijgen.

Milieuvoordelen van gerenoveerde en gebruikte telefoons

Het is tegenwoordig een gangbare praktijk geworden om om de paar jaar - en in sommige gevallen elk jaar - een nieuwe mobiele telefoon te krijgen, maar wat gebeurt er met al die achtergelaten mobiele telefoons? Steevast vinden zij of hun onderdelen hun weg naar stortplaatsen. Hoewel bedrijven steeds gevoeliger zijn geworden voor de milieubeschadigende aard van miljoenen van hun producten die op stortplaatsen belanden, en vaak opties voor het recyclen van mobiele telefoons aanbieden, kan dit alleen het probleem niet oplossen.

Het kopen van een refurbished telefoon kan echter een gunstig effect hebben op het milieu. Deze milieuvriendelijke beslissing, gecombineerd met de besparingen, maakt de keuze voor een opgeknapte telefoon aantrekkelijker.

Als het nieuwste niet altijd het beste is

Over het algemeen verwachten we dat nieuwe telefoonmodellen zullen verbeteren ten opzichte van eerdere modellen. Dat is niet altijd het geval, en soms komen de nieuwe modellen met gebreken of veranderingen die je misschien niet leuk vindt.

Naarmate de telefoonmarkt volwassener is geworden, is de vooruitgang op veel manieren afgevlakt. Nieuwere apparaten brengen niet altijd grote verbeteringen aan op het gebied van snelheid of functionaliteit. Dus de nieuwste en beste is niet langer de verstandige winkelkeuze die het ooit was.

Als je telefoon het niet meer doet en je een nieuwe moet kopen, kun je je vorige apparaat zoeken tussen opgeknapte of gebruikte telefoons die te koop zijn. Refurbished telefoons zijn een goede keuze als je de haast om je aan te passen aan nieuwe technologie meer een hoofdpijn dan een voordeel vindt. Je krijgt een "nieuwe" telefoon die dezelfde is als degene die je goed kent, terwijl je het leerproces van nieuwe functies en functionaliteit voor de nieuwste mobiele telefoons uitstelt.

Wanneer je geen gebruikte telefoon moet kopen

Als je er de voorkeur aan geeft je mobiele telefoon elk jaar te vervangen om over de nieuwste technologie te beschikken, dan is het kopen van een refurbished toestel waarschijnlijk niets voor jou. Er is iets bevredigends aan het hebben van een sprankelend nieuw apparaat dat je kunt uitpakken, gebruiken en laten zien.

Een andere reden waarom het kiezen van een gereviseerd apparaat misschien niet de juiste pasvorm is, heeft te maken met de fabrieksgarantie. Een refurbished mobiele telefoon wordt doorgaans binnen 30 dagen na gebruik teruggestuurd naar een fabrikant. Refurbished mobiele telefoons kunnen worden geleverd met beperkte garanties dat de telefoon in nieuwe staat is hersteld. De kwaliteit van de restauratie hangt af van wie het apparaat opknapt en waarom het in de eerste plaats is geretourneerd.

Als u zich geen zorgen wilt maken over deze onzekerheid, of als u wilt dat uw telefoon feilloos functioneert, is het risico misschien niet het voordeel voor u waard.

Rode vlaggen om op te letten bij het winkelen voor gerenoveerde mobiele telefoons

Begin door te kijken wie de telefoon heeft opgeknapt. Is het een gerenommeerd bedrijf? Hebben ze een gunstig trackrecord? Zijn andere klanten tevreden of ontevreden over hun producten? Wees niet bang om hier wat huiswerk te maken, net als bij het kopen van een gebruikte auto.

De verkoper van wie je koopt, moet je kunnen overtuigen waarom het apparaat tot ver in de toekomst zal meegaan, zelfs voor zo'n lage prijs. Als ze hun proces voor het professioneel herstellen van de telefoon niet bekendmaken, kijk dan ergens anders.

Zoek ook naar garanties die worden aangeboden door de verkoper van het opknappen. Nieuwe telefoons worden geleverd met garanties en dat geldt ook voor professioneel opgeknapte telefoons. Hoewel u waarschijnlijk zult merken dat de garanties op een opgeknapte mobiele telefoon beperkter en korter zijn, moet u ervoor zorgen dat u voor een redelijke periode gedekt bent.

Nieuwe telefoons kunnen bijvoorbeeld worden geleverd met een garantie van één jaar, terwijl een gerenoveerde telefoon slechts 90 dagen garantie heeft. Als er geen garantie wordt geboden, is dit een signaal dat de verkoper die het opknappen doet geen vertrouwen heeft in hun revisiewerk - en dus zou u ook geen vertrouwen moeten hebben in die telefoon of leverancier.

Waar te koop gerenoveerde mobiele telefoons

Veel draadloze providers bieden opgeknapte telefoons aan als een manier om oudere inventaris te ontladen en de kosten van geretourneerde apparaten terug te verdienen. AT&T biedt bijvoorbeeld refurb-kortingen op verschillende telefoons, soms van $ 40 tot $ 150 korting op de prijzen van nieuwe telefoons. Zoek ook naar refurbished aanbiedingen bij andere providers.

Naast het kopen van opgeknapte telefoons bij draadloze providers, bieden retailers zoals Amazon en Best Buy opgeknapte producten aan die kopers met vertrouwen kunnen kopen.

Onafhankelijke verkopers zijn ook goede plekken om boodschappen te doen. CellularCountry.com biedt bijvoorbeeld gebruikte kwaliteitstelefoons voor verschillende mobiele telefoonnetwerken, maar houd er rekening mee dat ze slechts 30 dagen garantie bieden.

Als je meer avontuurlijk bent, probeer dan eBay. Er zijn daar tal van gerenommeerde leveranciers die opgeknapte apparaten verkopen, maar doe je onderzoek om de goede deals te sorteren van de minder dan gerenommeerde verkopers.

Aanbevolen: