Hoe de nieuwe focusfunctie van Apple uw apparaten (letterlijk) zal veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe focusfunctie van Apple uw apparaten (letterlijk) zal veranderen
Hoe de nieuwe focusfunctie van Apple uw apparaten (letterlijk) zal veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Focus biedt fijnmazige controle over meldingen op iOS 15 en macOS Monterey.
  • Focusstatus wordt op al je apparaten gesynchroniseerd.
  • Je kunt zelfs hele startschermen automatisch verbergen.
Image
Image

iOS 15 bevat Focus, een verbeterde Do Not Disturb. Het kan startschermen verbergen, uw schema in- en uitschakelen, synchroniseren op Apple-apparaten en werken met snelkoppelingen.

Met Focus kun je aanpassen wie en wat je aandacht kan trekken op je iPhone, iPad en Mac. Je kunt contacten, apps en meldingen uitsluiten en zelfs verschillende startschermen verbergen of weergeven, afhankelijk van het tijdstip van de dag, waar je bent of wat je doet. En het meest verbazingwekkende? Het is zo eenvoudig in te stellen dat u het misschien ook daadwerkelijk kunt doen.

"iOS Focus wordt een game-changer voor onze productiviteit en de manier waarop we onze apparaten beheren", vertelde Alejandra Marqués, mentor voor tijdmanagement en het bereiken van doelen, aan Lifewire via e-mail.

Niet storen

Niet storen (DnD) is een handige manier om alle meldingen te blokkeren en veel waarschuwingen te dempen, en het veranderde de manier waarop we met onze telefoons omgaan, waardoor we weer controle over onze aandacht hebben.

Focus is een manier om aan te passen hoe iOS 15 en macOS Monterey apps en andere afleidingen blokkeren. Wanneer je het voor het eerst instelt, leidt Focus je door een ouderwets proces in tovenaarsstijl. Het idee is dat je verschillende Focus-scènes kunt hebben die zijn afgestemd op verschillende doeleinden. Als je er dan een inschakelt, worden al je regels toegepast.

Voor elke Focus-scène kun je kiezen wie contact met je mag opnemen, welke apps waarschuwingen kunnen sturen en of "tijdgevoelige" meldingen zijn toegestaan (herinneringen, waarschuwingen voor creditcardbetalingen, enz.). U kunt er ook voor kiezen om uw status te delen. Dit zal uw contacten laten weten dat u zich in de modus Niet storen bevindt en dat hun bericht niet meteen zal worden afgeleverd.

Image
Image
Afbeelding: Appel.

Appel

Ten slotte - en het meest radicale - kun je volledige startschermen in- en uitschakelen. U kunt dus een startscherm voor uw werk, een avond- en een weekendstartscherm hebben. Het is bijvoorbeeld niet nodig om op zaterdag naar Slack te kijken, of misschien wilt u alleen dat uw lees-later-, chat- en tv-/film-apps 's avonds verschijnen.

Je kunt vervolgens deze verschillende Focus-scènes plannen of je apparaat ze laten afhandelen met Slimme activering. Hierdoor wordt de scène automatisch ingeschakeld op basis van 'locatie, gebruik en meer'.

Dit klinkt ingewikkeld, en dat is het ook. Maar Apple heeft het heel eenvoudig gemaakt om het in te stellen. Ik heb het een week uitgesteld omdat ik er niet klaar voor was om het de tijd te geven die het nodig had om het te begrijpen, maar uiteindelijk is het eenvoudig om erin te duiken en legt de app alles uit.

"Tegenwoordig zijn apparaten onze belangrijkste afleiding", zegt Marqués. "Sociale media, e-mails, telefoontjes, dat alles zorgt ervoor dat mensen meer dan acht uur per dag op een scherm doorbrengen, en het grootste deel van die tijd is geen productieve tijd, maar scrollen en verspilde tijd."

Je hebt nog steeds toegang tot al die afleidingen, maar als je ze niet in je gezicht hebt, kun je je impulsen misschien beter beheersen.

Flexibele focus

Het leukste aan Focus is de flexibiliteit. Ik ben altijd blij geweest met de alles-of-niets-aanpak van Do Not Disturb, maar dan heb ik mijn apparaten permanent gedempt en sta ik bijna geen apps toe om me waarschuwingen te sturen.

Image
Image

Nu kun je Focus gebruiken als een fijnmaziger DnD, of je kunt er delen van gebruiken. In plaats van mappen te hebben om al je fotobewerkings- of muziekmakende apps netjes te houden, zou je bijvoorbeeld een Focus-scène voor fotobewerking kunnen hebben, die alleen je perfect opgemaakte aangepaste startschermen voor fotobewerking toont wanneer geactiveerd.

Je kunt Focus-scènes ook het volgende uur activeren of totdat je een locatie verlaat. U kunt bijvoorbeeld thuis- en uit-opstellingen hebben. En Focus is zelfs ingebouwd in het automatiseringssysteem Shortcuts, waardoor het nog krachtiger is. U kunt de energiebesparende modus inschakelen en de door u gekozen Focus-scène inschakelen wanneer u bijvoorbeeld van huis gaat.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, maar de basisinstellingen zijn solide en gemakkelijk te beheren.

"Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, leiden technologieën ons steeds meer af", zegt Phil Crippen, CEO van John Adams IT. "Als CEO van een bedrijf met meer dan 100 werknemers, zie ik elke dag hoeveel apparaten mensen kunnen afleiden en hun… nou ja, 'focus' kunnen belemmeren.' Sterker nog, ik vind het waarschijnlijk spannender dat mijn medewerkers Focus gebruiken dan dat ze het zullen gebruiken."

Aanbevolen: