Google Agenda krijgt een nieuwe focusfunctie

Google Agenda krijgt een nieuwe focusfunctie
Google Agenda krijgt een nieuwe focusfunctie
Anonim

Google Agenda krijgt een nieuwe focusfunctie die automatisch gebeurtenissen blokkeert die in strijd zijn met je focustijd.

In een Google Workspace-update die woensdag is gepubliceerd, legt de techgigant uit dat het nieuwe invoertype voor Google Agenda Focustijd wordt genoemd en vergelijkbaar is met een afwezigheidstype. Wanneer u een Focus-tijd blokkeert, heeft u de mogelijkheid om automatisch vergaderingen of evenementen te weigeren die in die periode plaatsvinden.

Image
Image

Focustijd wordt weergegeven met een koptelefoonpictogram in Google Agenda, maar je kunt ervoor kiezen om een nieuwe kleur toe te wijzen, zodat je Focustijd anders zichtbaar is dan je afspraken en andere vergaderingen. Uw geplande Focus-tijd kan ook worden bijgehouden in uw Time Insights voor een betere controle over uw tijdbeheer tijdens uw werkdag.

Google gaf aan dat de functie in de komende week en in november geleidelijk wordt uitgerold voor gebruikers. Het is echter belangrijk op te merken dat Focus-tijd alleen beschikbaar is voor specifieke Google Workspace-klanten, zoals klanten met Business Standard en Business Plus. Gebruikers met Google Workspace Essentials of G Suite Basic kunnen de functie voorlopig niet gebruiken.

Google's Focus-tijd is vergelijkbaar met een nieuwe functie die Apple debuteerde in zijn recente iOS 15-update genaamd Focus Mode. Met deze functie kunt u tijd vrijmaken voor uw werk, privéleven, slaap, enz., met een speciale pagina op uw startscherm om u te helpen focussen op uw topprioriteiten op dit moment.

Aanbevolen: