Waarom het uitschakelen van Instagram-likes je ervaring niet zal veranderen

Inhoudsopgave:

Waarom het uitschakelen van Instagram-likes je ervaring niet zal veranderen
Waarom het uitschakelen van Instagram-likes je ervaring niet zal veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram heeft vorige week de mogelijkheid geïntroduceerd om het aantal likes op je berichten officieel te verbergen.
  • Gebruikers kunnen zich afmelden voor het aantal likes voor elk bericht en "gebruikersnaam en anderen vonden dit leuk" zien in plaats van een specifiek aantal.
  • Het verbergen van like-tellingen verandert niet fundamenteel de Instagram-ervaring of de problemen met het gevoel van eigenwaarde die samenhangen met sociale media.
Image
Image

De nieuwe update van Instagram waarmee gebruikers hun aantal likes kunnen verbergen, betekent goed, maar uiteindelijk maakt het geen verschil in je sociale media-ervaring.

Ik zal zeggen dat ik aanvankelijk enthousiast was over het feit dat Instagram de functie vorige week voor alle gebruikers opende, aangezien ik geen onbekende ben in vergelijkingsmoeheid op sociale media. Sociale media hebben onze hersenen getraind om bevestiging te vinden in het aantal likes dat we krijgen op een bericht over ons leven, dus misschien kan het wegnemen van dat kunstmatige aantal de stress van dit alles helpen verlichten.

Het verbergen van de like-tellingen op twee nieuwe berichten gaf me echter niet het gevoel van gemak over mijn gevoel van eigenwaarde dat ik hoopte, en in plaats daarvan leek het gewoon een gimmick.

Instagram bedoelt het goed met het verbergen van het aantal likes, maar de problemen met het gevoel van eigenwaarde van het platform en de sociale media als geheel liggen nog steeds op de loer in elke hoek van de app.

Leuk vinden of niet leuk vinden

Instagram is gebouwd op de basis van gebruikersinteractie en vind-ik-leuks. Hoe meer likes je op een bericht krijgt, hoe vaker je foto in iemands feed verschijnt, hoe meer mogelijke merkpartners het zullen opmerken en hoe meer bekendheid je waarschijnlijk krijgt.

Het sociale netwerk kondigde aanvankelijk aan in 2019 dat het de functie met bepaalde gebruikers zou gaan testen. De mogelijkheid om likes te verbergen kreeg gemengde reacties, aangezien velen het aantal likes toeschrijven aan populariteit of eigenwaarde. Beïnvloeders hebben likes ook nodig voor hun merkpartnerschappen en betrokkenheid.

Nadat Instagram de afgelopen maanden de functie op een beperkt aantal gebruikers had getest, opende Instagram vorige week eindelijk de optie voor iedereen en vond een middenweg door gebruikers zelf te laten beslissen hoe ze het platform willen ervaren.

Gebruikers kunnen nu de likes voor zichzelf verbergen en hebben de optie om de like-tellingen te verbergen, zodat anderen ze ook niet kunnen zien. In plaats van een aantal vind-ik-leuks te tonen, zie je alleen "gebruikersnaam en anderen" wanneer mensen je berichten leuk vinden.

Ik ben geen influencer op sociale media en ik heb ook geen duizenden volgers, maar ik ben een mens, dus ik krijg een boost in mijn zelfrespect met elke like op een foto die ik plaats. Ik heb ervoor gekozen om de likes op twee van mijn berichten van afgelopen weekend niet te zien om te zien hoe de nieuwe functie de gemiddelde persoon zou beïnvloeden.

Image
Image

Hoewel je niet fysiek het aantal vind-ik-leuks ziet dat op een foto staat, krijg je toch een melding voor elke vind-ik-leuk, en kun je zien wie het leuk vond in je meldingen, dus je kunt in wezen een mentale tab van hoeveel likes je krijgt.

Er is geen indicatie van hoeveel mensen interactie hebben gehad met je foto naar de buitenwereld, maar je weet het toch, dus het maakte voor mij niet zo'n groot verschil in de ervaring.

Is het het waard?

Voor mij is het probleem met Instagram niet de mogelijkheid om te zien wie je foto leuk vond. De kenmerken van het zien dat iemand je bericht heeft gedeeld of je verhaal heeft gedeeld zonder enige context, is veel meer een geestelijke gezondheidsoverlast dan een like-telling.

Hoewel je alleen gevallen kunt zien van iemand die je berichten of verhaal deelt als je je pagina labelt als een "professioneel" account voor analysedoeleinden, als je daarvoor kiest, zie je dat iemand je bericht heeft gedeeld zonder te weten wie of waarom kan sommige mensen gek maken.

Instagram bedoelt het goed met het verbergen van het aantal likes, maar de problemen met het gevoel van eigenwaarde van het platform en de sociale media als geheel liggen nog steeds op de loer in elke hoek van de app. Het verbergen van likes zal de fundamentele problemen die velen (inclusief ikzelf) hebben met sociale media niet oplossen als het gaat om zichzelf met anderen te vergelijken, de angst om iets te missen en zich af te vragen wat mensen echt over je denken achter die like.

Degenen die je like-telling willen verbergen, ga ervoor, maar je zult niet echt een verschil merken in je ervaring.

Ik denk dat als meer en meer mensen hun like-tellingen verbergen - vooral meer prominente influencers - het vergelijkingsaspect van Instagram zou kunnen verminderen, omdat niemand zou weten hoe "Insta-populair" anderen zijn.

Aanbevolen: