Standaardinstellingen herstellen in Windows Media Player 12

Inhoudsopgave:

Standaardinstellingen herstellen in Windows Media Player 12
Standaardinstellingen herstellen in Windows Media Player 12
Anonim

Wat te weten

  • Om MSDT uit te voeren, gaat u naar Start, voert u msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnostic in en drukt u op Enter.
  • Select Next > Apply This Fix > Sluit de probleemoplosser.
  • Om MSDT Tool in de geavanceerde modus uit te voeren, selecteert u Advanced en schakelt u het selectievakje Reparaties automatisch toepassen uit bij het starten van MSDT.

Dit artikel legt uit hoe u corrupte instellingen in Windows Media Player 12 kunt herstellen. De instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Waarom standaardinstellingen herstellen

Windows Media Player 12 vertrouwt op de configuratie-instellingen om soepel te werken. Er zijn instellingen voor het programma om te gebruiken en aangepaste die worden opgeslagen wanneer u een wijziging aanbrengt, zoals het aanpassen van de weergave of het toevoegen van muziekmappen.

Er kunnen echter dingen misgaan met deze configuratiescripts. Meestal is corruptie de reden waarom u plotseling een probleem krijgt in Windows Media Player 12. Als u bijvoorbeeld het programma uitvoert, kan er een probleem optreden, zoals:

  • Je kunt geen audio krijgen om af te spelen.
  • Er verschijnen fouten bij het branden van cd's.
  • Media-indexen raken beschadigd.
  • Problemen met het afspelen van video's met formaten die voorheen werkten.
  • Windows Media Player 12 crasht of werkt helemaal niet.

Meer informatie over het resetten van Windows Media Player.

Hoe de MSDT-tool uit te voeren om Windows Media Player te resetten

Als je een hardnekkig configuratieprobleem hebt in Windows Media Player 12 dat je niet kunt oplossen, in plaats van WMP 12 te verwijderen en opnieuw te beginnen, hoef je alleen maar de standaardinstellingen terug te zetten.

In Windows 7 of hoger is een van de beste tools om voor deze taak te gebruiken de MSDT (Microsoft Support Diagnostic Tool). Het detecteert corrupte instellingen in WMP 12 en kan worden gebruikt om ze terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen. Volg de eenvoudige tutorial hieronder om te ontdekken hoe u dit kunt doen.

  1. Selecteer Start in Windows en typ de volgende regel in het zoekvak: msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnostic en druk opEnter.

    Image
    Image
  2. De wizard voor het oplossen van problemen verschijnt op het scherm. Selecteer Volgende om de probleemoplosser te starten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apply This Fix om de instellingen van WMP 12 terug te zetten naar de standaardwaarden, of selecteer Skip This Fix optie om door te gaan zonder wijzigingen aan te brengen.

    Image
    Image
  4. Als je ervoor hebt gekozen om over te slaan, wordt er nog een keer gescand op eventuele extra problemen. De optie om te kiezen is de Extra opties verkennen of Sluit de probleemoplosser.

    Image
    Image

Hoe de MSDT-tool in de geavanceerde modus uit te voeren

Als u wilt overschakelen naar de geavanceerde modus om de diagnostiek in uitgebreide (gedetailleerde) modus te bekijken, klikt u op de Geavanceerd hyperlink en wist u de Apply Repairs Automaticallyselectievakje bij het starten van de tool.

  1. In Advanced-modus kunt u uitgebreide informatie over gevonden problemen bekijken door op de hyperlink Gedetailleerde informatie weergeven te klikken. Dit geeft u de kans om gevonden problemen in detail te ontdekken. Selecteer Next om dit informatiescherm te verlaten.

    Image
    Image
  2. Om corrupte WMP 12-instellingen te herstellen, laat u de Reset Default Windows Media Player optie ingeschakeld en selecteert u Next.

    Image
    Image
  3. Op het volgende scherm selecteert u Apply This Fix of, om geen wijzigingen aan te brengen, kiest u Skip This Fix.

    Image
    Image
  4. Net als in de normale modus hierboven, als je ervoor hebt gekozen om het reparatieproces over te slaan, wordt er een verdere scan uitgevoerd om eventuele extra problemen te vinden. Selecteer na de scan Extra opties verkennen of kies Sluit de probleemoplosser.

    Image
    Image

Als je problemen hebt met de muziekbibliotheek in Windows Media Player, wil je misschien lezen over het opnieuw opbouwen van de WMP-database.

Aanbevolen: