Waarom je de tijd uit het oog verliest in VR

Inhoudsopgave:

Waarom je de tijd uit het oog verliest in VR
Waarom je de tijd uit het oog verliest in VR
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wetenschappers hebben ontdekt dat gamers die virtual reality gebruiken de tijd uit het oog verliezen.
  • Het effect kan te maken hebben met het feit dat VR-gebruikers geen visuele weergave van hun lichaam hebben, zei een onderzoeker.
  • Een overlevende van een beroerte zei dat ze vaak de tijd uit het oog verliest tijdens VR-therapiesessies.
Image
Image

De tijd uit het oog verliezen in virtual reality is maar al te gemakkelijk, en nu ontdekken wetenschappers waarom.

Het spelen van videogames in VR kan ervoor zorgen dat de tijd gecomprimeerd lijkt, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat deelnemers die de virtual reality-versie van een game speelden, eerst gemiddeld 72 speelden. Zes seconden langer voordat ze het gevoel hadden dat er vijf minuten waren verstreken dan studenten die begonnen op een conventionele monitor.

"Onderzoek suggereert dat perceptie afhangt van lichamelijke signalen zoals onze hartslag", zei Nick Davidenko, een wetenschapper aan de Universiteit van Santa Cruz en een van de auteurs van het onderzoek, in een e-mailinterview. "In virtual reality hebben we vaak geen visuele weergave van ons eigen lichaam, en dit gebrek aan lichaamsbewustzijn kan ertoe leiden dat we signalen missen die het verstrijken van de tijd aangeven."

Gamers verliezen het

Onderzoekers proberen te begrijpen waarom VR-gebruikers de tijd uit het oog verliezen. In de recente studie werd tijdcompressie alleen waargenomen bij deelnemers die het spel eerst in virtual reality speelden. De paper concludeerde dat dit kwam omdat deelnemers hun tijdsinschatting in de tweede ronde baseerden op de initiële tijdsschattingen die ze tijdens de eerste ronde maakten, ongeacht het formaat.

Maar stel dat de tijdcompressie-effecten die in de eerste ronde zijn waargenomen, te vertalen zijn naar andere virtual reality-ervaringen en langere tijdsintervallen. In dat geval zou het een grote stap voorwaarts kunnen zijn om te begrijpen hoe dit effect werkt.

Onderzoek suggereert dat perceptie afhangt van lichamelijke signalen zoals onze hartslag.

Hoewel er veel informele beschrijvingen zijn van tijdcompressie in virtual reality van degenen die het uit de eerste hand hebben ervaren, is het nog steeds een actief onderzoeksgebied. Een eerdere studie paste bijvoorbeeld virtual reality-tijdcompressie toe om de waargenomen duur van de behandeling voor chemotherapiepatiënten te verkorten, maar dat experiment vergeleek virtual reality niet met conventionele schermformaten.

"Tijdcompressie komt in veel situaties voor, vooral wanneer we erg betrokken zijn bij of ondergedompeld zijn in een activiteit, zoals het spelen van een videogame of het omgaan met anderen," zei Davidenko. "Virtual reality lijkt dit effect te versterken."

De VR Time Warp helpt een beroerte-overlevende

Het zijn niet alleen gamers die de tijd uit het oog lijken te verliezen in VR. Deb Shaw, die drie beroertes heeft gehad, heeft de afgelopen vier jaar VR gebruikt voor therapie-oefeningen.

"In bijna alle gevallen, wanneer ik de headset en sensoren opzet en vervolgens de wereld van VR betreed, blijft de tijd achter", zei Shaw in een e-mailinterview. "Aanvankelijk met opzet; aangezien dit nu mijn tijd is om in een leuke, boeiende VR-wereld te zijn, weet ik dat ik niet gestoord kan worden, en ik zal alleen stoppen wanneer ik een natuurlijke pauze in een therapiesessie bereik of zin heb in mijn lichaam heeft een snelle rust nodig."

Image
Image

De tijd uit het oog verliezen is een voordeel voor Shaw.

"Tijdens de oefeningen om bezig te zijn met He althcare VR, wil ik de totale ervaring, en een timer of klok is niet altijd nodig", zei Shaw. "De enige uitzondering is wanneer het competitieve karakter in mij in een versnelling komt en ik een idee moet hebben van hoeveel ik heb bereikt in vergelijking met de vorige keer in dezelfde ervaring - loop ik voor of achter?"

Soms kan het uit het oog verliezen van de tijd het hele punt zijn van het gebruik van VR. True REST Float Spa is een ketting die je in echt water laat drijven terwijl je virtual reality gebruikt als een manier van ontspanning. Klanten reizen in VR naar de ruimte om te ontspannen.

Tijdcompressie komt in veel situaties voor, vooral wanneer we erg betrokken zijn bij of ondergedompeld zijn in een activiteit, zoals het spelen van een videogame of het omgaan met anderen.

"Float-therapie brengt onze cliënten vaak in de theta-golf-hersentoestand, die het meest lijkt op de droomachtige toestand. In deze hersengolftoestand, net zoals wanneer je droomt, is de tijdperceptie vervormd," Mandy Rowe, hoofd franchiseontwikkeling van het bedrijf, zei in een e-mailinterview. "Dit gevoel lijkt erg op meditatie."

Rowe zei dat ze vaak de tijd uit het oog verliest in de spa.

"Kijken naar een ruimtebaan in de Float Pod voelde als een reis, niet als een film van een uur", zei Rowe. "Het was mijn reis die door de ruimte zweefde zonder me op iets te concentreren - zelfs niet op mijn gedachten - terwijl ik door de sterren dreef. Toen we de zon en andere helderdere elementen van de ruimte en de aarde passeerden, was ik iets alerter, en terwijl het werd donkerder, ik viel in slaap."

Aanbevolen: