Brickit is een geweldig educatief speelgoed, maar mist het de essentie van LEGO?

Inhoudsopgave:

Brickit is een geweldig educatief speelgoed, maar mist het de essentie van LEGO?
Brickit is een geweldig educatief speelgoed, maar mist het de essentie van LEGO?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Brickit is een app die een stapel LEGO's scant en instructies genereert om nieuwe modellen te bouwen.
  • Brickit kan kinderen helpen om terug te keren naar afgedankte LEGO-kits.
  • Vrij, fantasierijk spel en geregisseerd spel zijn beide waardevolle activiteiten.
Image
Image

Maak een foto van een stapel LEGO's met de Brickit-app, en het identificeert alle stenen, genereert een lijst met modellen die je kunt bouwen zonder enige verbeeldingskracht.

Brickit is geweldig, maar is het niet de bedoeling van LEGO om de verbeelding van kinderen te stimuleren, niet alleen om ze te leren instructies op te volgen? Kijk hoe elk kind speelt met een van 's werelds favoriete speelgoed, en ze raken al snel uit de koers. Ze kunnen beginnen met het volgen van de instructies om een LEGO Minecraft Panda-kwekerij te bouwen, maar al snel zullen ze vrij kunnen stylen. Verdooft een app als Brickit deze creatieve drang? Of is er meer aan de hand?

"LEGO is een geweldige manier om de ontwikkelingsvaardigheden van een kind door middel van spel te vergroten. LEGO ontwikkelt fijne motoriek, visuele motoriek, bilaterale coördinatie en visuele waarnemingsvermogens. Wanneer een kind zijn eigen LEGO-creaties bouwt, gebruiken ze verbeeldingskracht, maar er zijn ook voordelen aan het kopiëren van ontwerpen van modellen, "vertelde kinderergotherapeut Michele Schwartz via e-mail aan Lifewire.

"Als een kind creaties kopieert, hetzij uit de LEGO-instructies, hetzij uit een app zoals Brickit, worden ze gedwongen hun visuele waarnemingsvermogen te gebruiken. Visuele waarneming is het vermogen om visuele informatie te ontvangen, te verwerken en te interpreteren. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor academische taken zoals schrijven, lezen, spellen en rekenen. Ze zijn ook belangrijk bij dagelijkse taken zoals autorijden", zegt Schwartz.

Een richting is goed

Ongericht spelen leidt tot allerlei soorten fantasierijk plezier. Kijk maar eens wat een paar kinderen kunnen doen met een oude, te grote kartonnen doos om te zien hoe ver dingen kunnen gaan. Maar geregisseerd spel kan ook waardevol zijn, en niet alleen om te leren instructies op te volgen.

Image
Image

"LEGO's zijn precies wat ze zijn omdat ze een bijna oneindige pool van speelmogelijkheden openen. Maar het punt is dat de meesten van ons ze nooit allemaal zullen verkennen", Mark Coster, oprichter van educatief speelgoed en activiteitensite STEM Geek, vertelde Lifewire via e-mail. "Kinderen die meerdere sets LEGO bezitten, zullen de stenen waarschijnlijk gewoon weggooien nadat ze hun vulling hebben gespeeld."

Een app als Brickit kan een kind ertoe brengen hun doos met stenen opnieuw te evalueren. En natuurlijk, als ze eenmaal in die doos zijn begonnen, zullen ze weer terug zijn in hun eigen wereld.

"Dus een geweldige kant van Brickit is dat het de kijk van een kind op het speelgoed dat ze vergeten of verstopt hebben, kan veranderen", zegt Coster. "Het kan hun passie en onderzoeksgeest nieuw leven inblazen en hen zachtjes aansporen tot een soort herbestemming. Want laten we eerlijk zijn: de kinderen van vandaag zijn zo zwaar afgeleid dat dergelijk 'speelgoed dat leven inblaast in ouder speelgoed' meer dan nodig is."

Het komt allemaal neer op context. Coster wijst erop dat Brickit juist waardevol is omdat we leven in een wereld die wordt gedomineerd door apps en de andere digitale afleiding van het scherm. Het is een manier om de schijnbaar onstuitbare aantrekkingskracht van apps te gebruiken als een weg terug naar het echte spel.

Wanneer een kind zijn eigen LEGO-creaties bouwt, gebruiken ze hun verbeeldingskracht, maar er zijn ook voordelen aan het kopiëren van ontwerpen van modellen.

"In een wereld die niet zo vol afleiding en digitale ruis is, zou Brickit waarschijnlijk overbodig zijn geweest, zo niet ronduit schadelijk", zegt Coster. "Het werkingsprincipe is contra-intuïtief: door je een aantal onverwachte en niet-voor de hand liggende speelpaden te laten zien, wordt het spel met een open einde eigenlijk afgesloten! En projectmatige open einde is een pijler van leren en onderwijs."

Coster stelt voor om de app te gebruiken als een manier om te laten zien hoe die oude, oude stenen gemakkelijk kunnen worden veranderd in iets nieuws, gewoon door je standpunt te veranderen.

Universeel speelgoed

Brickit is niet de eerste poging om die oude LEGO's weer tot leven te brengen. De gratis universele bouwset is een set 3D-geprinte adapterstenen waarmee jij en je kinderen onderdelen uit verschillende constructiespeelgoed kunnen verbinden.

Image
Image

Een verrassing is hoeveel constructiespeelgoed er bestaat. Met de kit kun je onderdelen van "LEGO, Duplo, Fischertechnik, Gears! Gears! Gears!, K'Nex, Krinkles, Bristle Blocks, Lincoln Logs, Tinkertoys, Zome en Zoob" met elkaar verbinden."

De meeste kinderen proberen op een gegeven moment onderdelen van ander speelgoed te trouwen. Het verschil hier is dat het gemakkelijker is, en de kans om die delen weer te scheiden is veel groter. De gratis universele bouwset lijkt beter dan Brickit als het gaat om het aanmoedigen van kinderen om hun fantasie te gebruiken.

Aanbevolen: