Hoe app-trackingtransparantie op iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe app-trackingtransparantie op iPhone te gebruiken
Hoe app-trackingtransparantie op iPhone te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om te voorkomen dat apps uw gegevens delen: Instellingen > Privacy > Tracking > Laat apps verzoeken om te volgen > schuif de schuifregelaar naar uit/wit.
  • Om sommige apps uw gegevens te laten delen en andere te blokkeren, verplaatst u de schuifregelaar naar aan/groen en maakt u uw keuze binnen elke app.
  • Alle apps op iOS 14.5 moeten de functie App Tracking Transparency ondersteunen, waarmee gebruikers het delen van hun gegevens kunnen blokkeren.

Dit artikel legt uit hoe je Apple's App Tracking Transparency-functie kunt gebruiken, waarmee gebruikers kunnen kiezen welke apps hun gegevens met derden kunnen delen.

Hoe schakel ik app-trackingtransparantie in op iOS 14?

Je kunt App-trackingtransparantie niet per se in- en uitschakelen. De functie maakt deel uit van iOS 14.5 en hoger en maakt deel uit van alle apps, dus het is er, of je het nu gebruikt of niet. Wat mensen bedoelen met het inschakelen van App-trackingtransparantie, is of je de functie gebruikt om alle gegevensuitwisseling door apps te blokkeren of dat je jezelf de kans geeft om te beslissen welke apps je gegevens kunnen delen en welke niet.

Als u per app wilt kiezen welke apps uw gegevens kunnen volgen en delen, volgt u deze stappen:

  1. Ga naar Instellingen > Privacy > Tracking > Apps toestaan om te verzoeken om te volgen > schuif de schuifregelaar naar aan/groen.
  2. Open een app die je al op je telefoon hebt geïnstalleerd of installeer een nieuwe app uit de App Store en open deze.
  3. Als de app de gegevens die hij over jou verzamelt wil delen met derden of je wil volgen op sites en apps van derden, moet hij dit in een pop-upvenster bekendmaken. Bovendien kunnen sommige apps extra informatie bevatten over wat ze willen bijhouden en waarom, en waarom ze denken dat je ze zou moeten toestaan.

  4. Tik in het pop-upvenster op Ask App Not to Track om het delen van uw gegevens te blokkeren of tik op Toestaan om het goed te keuren.

    Image
    Image

Laat je liever dat elke app je gegevens niet deelt? Doe dat één keer, en apps zullen niet opnieuw vragen. Ga gewoon naar Instellingen > Privacy > Tracking > Apps toestaan te verzoeken om tracking> schuif schuifregelaar naar uit/wit.

Wat is transparantie voor app-tracking?

Transparantie voor app-tracking is een beleid en functie van Apple die gebruikers meer informatie geeft over en controle geeft over hoe apps gegevens van gebruikers verzamelen en delen.

De functie stopt het verzamelen van gegevens niet. Dat is nog steeds toegestaan. Het blokkeert echter het delen van die gegevens met derden, gegevensmakelaars en het volgen van gebruikers op websites en apps die eigendom zijn van andere bedrijven dan de app-maker.

App Tracking Transparency stelt gebruikers in staat het delen van alle gegevens te blokkeren of sommige apps te laten delen terwijl andere worden geblokkeerd.

Ga voor volledige informatie over de functie naar Apple's App Tracking Transparency-pagina.

Is transparantie van app-tracking verplicht?

Met de release van iOS 14.5 moet elke app in de Apple App Store voldoen aan Apple's App Tracking Transparency-beleid (moeten upgraden naar iOS 14.5?). Dat betekent dat apps de mogelijkheid moeten ondersteunen voor gebruikers om zich af te melden voor het delen van gegevens. Gebruikers kunnen kiezen of ze de functie willen inschakelen en welke apps ze toestaan om hun gegevens te delen, maar elke app moet hieraan voldoen. Sterker nog, apps moeten alle gebruikers dezelfde ervaring bieden, of ze nu wel of niet voor het delen van gegevens kiezen.

Wilt u alle soorten gegevens weten die elke app over u wil verzamelen? Het staat vermeld op de app-pagina in de App Store, in het gedeelte over het privacy-voedingsetiket.

Transparantie-instellingen voor app-tracking wijzigen

Wil je zien welke apps hebben gevraagd om je gegevens te delen of beslissingen wijzigen die je al hebt genomen over welke apps dat kunnen doen? Volg deze stappen:

  1. Ga naar Instellingen > Privacy > Tracking.
  2. Dit scherm toont alle apps die hebben gevraagd om je gegevens te volgen en te delen. Als de schuifregelaar aan/groen is, heb je die app toestemming gegeven om je gegevens te delen. Verplaats de schuifregelaar naar uit/wit om te stoppen met delen.

    Image
    Image
  3. Blokkeer alle apps van volgen en delen, verplaats de Apps toestaan om te volgen schuifregelaar naar uit/wit.

    Je volgschuifregelaar kan grijs worden weergegeven als je een kind jonger dan 18 jaar bent, je Apple ID in de afgelopen drie dagen hebt gemaakt of je Apple ID of apparaat een configuratieprofiel heeft dat tracking beperkt.

FAQ

    Welke apps voor iPhone beschermen tegen tracking?

    Als je Safari op je iPhone gebruikt, kun je een inhoudsblokker installeren, zoals Norton Ad Blocker of Safari-plug-ins voor het blokkeren van advertenties om advertenties en tracking te verminderen. Blocker-tracker-apps zoals 1Blocker gaan verder door een firewall en VPN te gebruiken om uw apparaat te beschermen tegen trackers.

    Hoe voorkom ik cross-site tracking in de Chrome-app voor iPhone?

    Hoewel de web- en Android-versies van de Chrome-browser een "Do Not Track"-functie bieden, is deze niet beschikbaar voor iOS. U kunt stappen ondernemen om uw privacy te beschermen door de instellingen van uw Google-account te beheren en te kiezen welke gegevens u wilt delen met Google-services. U kunt ook een privacybrowser gebruiken, zoals DuckDuckGo, die uw IP-adres niet opslaat en u niet volgt op internet.

Aanbevolen: