Alles komt naar iOS 15

Inhoudsopgave:

Alles komt naar iOS 15
Alles komt naar iOS 15
Anonim

iOS 15 komt in de herfst van 2021 met veel updates voor Apple-apparaten.

Tijdens Apple's Worldwide Developer Conference (WWDC) op maandag heeft Apple een hele reeks nieuwe updates aangekondigd voor alles, van FaceTime tot Berichten tot Meldingen, allemaal ontworpen om van iOS 15 een game-changer te maken.

Image
Image

FaceTime

Gebruikers zullen zoveel verschillende wijzigingen en updates van FaceTime in iOS 15 zien, inclusief ruimtelijke audiomogelijkheden, spraakisolatie, een nieuwe rasterweergave in FaceTime, een portretmodus in FaceTime en de mogelijkheid voor Android- en Windows-gebruikers om eindelijk deel te nemen aan een FaceTime-oproep door simpelweg een link met hen te delen.

Misschien zijn de grootste toevoegingen aan FaceTime die Apple op WWDC heeft aangekondigd, Shareplay en Screen Sharing. Met Shareplay kunnen gebruikers samen films en andere online content bekijken tijdens FaceTime-gesprekken. Apple zei dat Shareplay populaire streamingdiensten zoals Hulu, Disney+ en meer zou ondersteunen.

Berichten

Nieuwe berichten-updates bevatten een nieuw collage-ontwerp met de foto's die anderen je sms'en, evenals fotostapels waar je doorheen kunt vegen en tikken om te bekijken.

Een van de belangrijkste updates in Berichten is een functie 'Gedeeld met jou' waarmee artikelen, foto's en meer gemakkelijk kunnen worden opgeslagen en vastgezet in een aparte map 'Gedeeld met jou' die je kunt bekijken of lezen op een moment dat beter is voor jij.

Je kunt op de gedeelde inhoud klikken en je gaat terug naar het gesprek met de persoon die het met je heeft gedeeld, zodat je het gesprek kunt hervatten over wat er is gedeeld.

De functie Gedeeld met jou is slim genoeg om de belangrijke foto's of artikelen te bewaren en al het andere achter te laten; het zal geen memes opslaan in de map Shared With You. De functie werkt in Safari, Apple Podcasts, Apple Music en meer.

Meldingen

Meldingen krijgen ook een update in iOS 15, inclusief een frisse nieuwe look met contactfoto's en grotere pictogrammen voor apps.

Een nieuw meldingsoverzicht levert alle meldingen die je in de loop van een dag hebt gemist op een door jou gekozen tijdstip, zoals 's morgens of' s avonds, zodat je deze kunt inhalen. Het meldingsoverzicht wordt gerangschikt op prioriteit, met de meest relevante meldingen bovenaan.

Meldingen van mensen zijn echter niet opgenomen in de samenvatting en je krijgt nog steeds die sms- of oproepmeldingen zodra ze binnenkomen.

Focus

Apple geeft ook prioriteit aan waar je je de hele dag op wilt concentreren met een nieuwe Focus-functie. Met deze functie kunt u tijd vrijmaken voor uw werk, uw persoonlijke leven, slaap, enz., met een speciale pagina op uw startscherm om u te helpen focussen op wat u op dat moment wilt.

Image
Image

Afhankelijk van wat je focus is, kun je Niet storen instellen, en het zal in je sms-berichten met anderen verschijnen dat je op dit moment geen sms-berichten of oproepen accepteert, zodat ze weten dat je ze niet opzettelijk negeren.

Focus-modus verbergt ook alle apps die je niet wilt afleiden, dus je zult niet in de verleiding komen om Instagram te scrollen als je een deadline hebt.

Foto's

Gebruikers zien een nieuwe functie in iOS 15 genaamd Live Text die automatisch tekst in foto's identificeert en scant. Met behulp van machine learning-technologie kan uw apparaat ook elementen in foto's identificeren, zoals de locatie of een huisdier in een afbeelding.

Een nieuwe fotofunctie genaamd Memories maakt gebruik van machine learning om foto's te combineren in relevante galerijen of animaties, en voegt zelfs muziek van Apple Music toe aan je herinneringen van jaren geleden.

Portemonnee

Apple probeert je portemonnee volledig digitaal te maken met gloednieuwe functies in de Wallet-app die naar iOS 15 komt. Je kunt je digitale portemonnee ook gebruiken om je huis of appartement te ontgrendelen met een digitale sleutel zoals de mogelijkheid om uw werksleutel of een hotelsleutel met uw telefoon te synchroniseren.

De grote update omvat ook de mogelijkheid om uw identiteitskaart te synchroniseren met uw Apple Wallet, zodat u uw rijbewijs of staats-ID in de app kunt scannen (in deelnemende staten).

Image
Image

Apple zei dat het samenwerkt met de Transportation Security Administration om later dit jaar op alle luchthavens digitale identiteitsbewijzen in te voeren.

AirPods

Wat AirPods betreft, heeft Apple een Conversation Boost-functie aangekondigd waarmee slechthorenden beter kunnen begrijpen met wie ze praten in een drukke of luidruchtige omgeving. Gebruikers kunnen het achtergrondgeluidsniveau van de omgeving aanpassen om het achtergrondgeluid te beperken.

Een deel van de Conversation Boost-functie omvat ook Siri-integraties, zoals de mogelijkheid voor Siri om meldingen aan je voor te lezen zodra ze binnenkomen.

Apple verbetert ook de manier waarop AirPods werken in het Zoek mijn-netwerk, inclusief de mogelijkheid om een scheidingsmelding te ontvangen als je je AirPods ergens achterlaat.

Eindelijk wordt ruimtelijke audio, die maandag officieel beschikbaar is op Apple Music, uitgebreid naar TVOS, zodat je je AirPods of AirPods Pro Max kunt gebruiken om op een andere en meeslepende manier naar films te luisteren.

Bekijk hier de volledige verslaggeving van WWDC 2021.

Aanbevolen: