Hoe een Bluetooth-koptelefoon op een pc aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Bluetooth-koptelefoon op een pc aan te sluiten
Hoe een Bluetooth-koptelefoon op een pc aan te sluiten
Anonim

Deze handleiding laat zien hoe u uw Bluetooth-hoofdtelefoon aansluit op uw Mac of Windows-pc. De instructies zijn van toepassing op de meeste apparaten en versies van het besturingssysteem, hoewel ze enigszins kunnen verschillen omdat software en apparaten voortdurend worden bijgewerkt.

Bottom Line

Controleer eerst of uw computer is uitgerust met Bluetooth-technologie. De meeste moderne computers bieden het aan, maar als uw computer een paar jaar oud is, is het de moeite waard om dit te controleren voordat u uw hoofdtelefoon aansluit.

Controleer op Bluetooth op een Windows-pc

Gebruik Windows Apparaatbeheer om te controleren op Bluetooth-functionaliteit. Hier is hoe:

  1. Selecteer Start.
  2. Voer Apparaatbeheer in het zoekvak in.
  3. Select Apparaatbeheer > Open.

    Image
    Image
  4. Uitbreiden Netwerkadapters.

    Image
    Image
  5. Als de uitgebreide lijst een apparaat toont met "Bluetooth" in de naam, heb je een Bluetooth-adapter op je computer.

    Image
    Image

Controleer op Bluetooth op een Mac

Kies op een Mac Systeemvoorkeuren > Bluetooth. Als het Bluetooth heeft, bevatten de voorkeuren opties om Bluetooth in te schakelen en uw apparaat vindbaar te maken.

Image
Image

Bottom Line

De meeste moderne computers hebben Bluetooth-mogelijkheden. Als de jouwe dat niet doet, koop dan een Bluetooth-dongle, een apparaat ter grootte van een duim dat op een USB-poort kan worden aangesloten. Zodra u het hebt geïnstalleerd, gaat u verder zoals hier beschreven.

Uw nieuwe Bluetooth-koptelefoon instellen in Windows

Het proces voor het instellen van een Bluetooth-hoofdtelefoon verschilt enigszins per platform, maar omvat altijd het in de ontdekkingsmodus zetten van de hoofdtelefoon. Bij veel hoofdtelefoons kunt u dit doen door de hoofdtelefoon uit te zetten en vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de indicatorlampjes snel knipperen.

Veel hoofdtelefoons blijven slechts een beperkte tijd in deze modus voordat ze weer normaal worden gebruikt. Raadpleeg de handleiding van je hoofdtelefoon voor details.

Zodra je hoofdtelefoon in de ontdekkingsmodus staat:

  1. Selecteer Start en typ Bluetooth in het zoekvak om Bluetooth en andere apparaten te openen.
  2. Kies Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  3. Geef de computer even de tijd om je apparaat te vinden en selecteer het in de lijst.
  4. Na enkele ogenblikken zou uw Windows-pc u moeten waarschuwen dat het koppelen is gelukt.

Bluetooth-hoofdtelefoon instellen op een Mac

Selecteer op een Mac-computer Systeemvoorkeuren > Bluetooth. Wacht terwijl je Mac naar je apparaat zoekt. Selecteer Pair wanneer de hoofdtelefoon wordt weergegeven in Bluetooth-voorkeuren.

Je hoeft dit koppelingsproces maar één keer te voltooien tijdens het instellen. Als je je koptelefoon aanzet en binnen bereik bent, wordt er automatisch verbinding gemaakt met je computer.

Mogelijke Bluetooth-problemen oplossen

Als je koptelefoon niet correct is gekoppeld met je computer, zet je de koptelefoon uit en start je het proces opnieuw vanaf het begin. Bekijk de instructies om ze in de ontdekkingsmodus te zetten in hun handleiding.

Als je hebt bevestigd dat je hoofdtelefoon in de juiste modus staat en je computer ze nog steeds niet detecteert, start je de computer opnieuw op.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de fabrikant van de hoofdtelefoon voor meer hulp.

Aanbevolen: