Wat is er nieuw in iPadOS 15?

Inhoudsopgave:

Wat is er nieuw in iPadOS 15?
Wat is er nieuw in iPadOS 15?
Anonim

Apple heeft verschillende nieuwe functies aangekondigd die in de herfst naar iPadOS 15 komen, waaronder widgets en verbeterde productiviteitstools.

Tijdens de openingskeynote voor Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2021, onthulde het bedrijf verschillende nieuwe functies voor iPadOS 15, die naar eigen zeggen de productiviteit op de tabletcomputer zouden moeten helpen verhogen.

Image
Image

Widgets en app-bibliotheek

Als eerste op de updatelijst staat de introductie van widgetondersteuning. Widgets zijn een integraal onderdeel geworden van slimme apparaten zoals iPhones en tablets, en het gebruik van widgets op iPadOS 15 maakt het nog gemakkelijker om alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik te houden. Bovendien heeft Apple de manier veranderd waarop widgets werken op de iPad zelf, waardoor gebruikers kunnen profiteren van grotere widgets op de tablet.

De app-bibliotheek maakt ook de sprong naar de iPad met iPadOS 15, wat het voor gebruikers gemakkelijker moet maken om hun apps en inhoud op de iPad te organiseren. En Apple heeft onthuld dat je ook hele pagina's van je startscherm kunt verbergen, om het consolideren van je pagina's eenvoudiger te maken.

Image
Image

Multitasking

Een van de grootste functies van iPadOS 15 is de introductie van multitasking. Met deze nieuwe optie kunnen gebruikers eenvoudig apps naast elkaar verplaatsen, waardoor ze met meerdere apps tegelijk kunnen werken. Het bedrijf introduceerde ook een nieuw dock genaamd "de plank", waarmee u meerdere pagina's en weergaven naast elkaar kunt opslaan, zodat u gemakkelijk kunt wisselen.

Hoewel Multitasking meerdere knoppen bevat om in te stellen hoe u het wilt gebruiken, kunt u ook eenvoudig de ene app op de andere slepen en neerzetten vanuit het recente apps-menu om een Multitask-venster te maken.

Image
Image

Snelle notities en vertalen

Voortzetting van de productiviteitsboost, introduceert Apple ook Quick Notes met iPadOS 15, waarmee gebruikers sneller dan ooit aantekeningen kunnen maken. Je kunt notities maken op Mac of iPadOS door vanuit de hoek omhoog te vegen, en je kunt ze later altijd openen en bewerken.

Bovendien maakt Automatisch vertalen de sprong naar iPadOS 15. Het detecteert de taal die iemand spreekt en begint deze vervolgens automatisch te vertalen. U hoeft geen enkele knop in te drukken. Bovendien zal het nieuwe systeem systeembrede vertaling van tekst mogelijk maken.

Image
Image

Swift Speeltuinen

Tot slot maakt Apple zijn leer-code-app nog beter door gebruikers in staat te stellen apps rechtstreeks op de iPad te bouwen. Het werkt ook met Xcode op Mac en biedt een betere code-aanvulling en de mogelijkheid om je app rechtstreeks in de App Store in te dienen wanneer je klaar bent met het ontwikkelen ervan.

Bekijk hier alle verslaggeving van WWDC 2021.

Aanbevolen: