Je verliest FaceID als je het iPhone 13-scherm vervangt

Je verliest FaceID als je het iPhone 13-scherm vervangt
Je verliest FaceID als je het iPhone 13-scherm vervangt
Anonim

Door zijn constructie kan de iPhone 13 FaceID-functionaliteit verliezen als het scherm niet wordt vervangen door Apple of een aangesloten reparatiewerkplaats.

iFixit heeft ontdekt dat pogingen om het scherm van de iPhone 13 te vervangen - een veelvoorkomende smartphonereparatie - FaceID volledig kunnen uitschakelen. Dus tenzij je iPhone 13 naar een Apple Store, een reparatiewerkplaats in het netwerk van onafhankelijke reparatieproviders van Apple of een winkel met meer geavanceerde tools wordt gebracht, zet je die functionaliteit op het spel.

Image
Image

De boosdoener is een kleine microcontroller-chip die is gekoppeld aan het scherm van de telefoon, die moet worden gesynchroniseerd om goed te kunnen werken.

Apple moet onafhankelijke reparatiewerkplaatsen nog een manier bieden om nieuwe schermen en microcontrollers te vervangen of te koppelen, waardoor het proces praktisch onhoudbaar wordt voor kleinere bedrijven.

Sommige winkels kunnen de chip van het oude scherm naar het vervangende scherm verplaatsen, maar het is een veel arbeidsintensiever proces dat microsolderen vereist.

Image
Image

Volgens iFixit heeft Apple-ondersteuning gezegd dat het probleem in een toekomstige iOS-update zou worden opgelost. iFixit theoretiseert dat Apple de software zou kunnen updaten om een waarschuwing te geven dat FaceID niet kan worden geverifieerd in plaats van het volledig uit te sluiten. Dit is echter slechts speculatie en is afhankelijk van de beslissing van Apple om een dergelijke wijziging aan te brengen.

Momenteel is het enige opvallende verschil tussen iOS 15 en iOS 15.1 de toevoeging van een foutmelding waarin staat dat FaceID niet kan worden geactiveerd.

Aanbevolen: