Waarom Bandcamp de beste plek is om muzikanten te ondersteunen

Inhoudsopgave:

Waarom Bandcamp de beste plek is om muzikanten te ondersteunen
Waarom Bandcamp de beste plek is om muzikanten te ondersteunen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bandcamp verbindt artiesten en fans.
  • De site neemt direct 10% -15% korting op de downloadverkoop.
  • Bandcamp Daily is misschien wel de beste plek om nieuwe muziek op internet te vinden.
Image
Image

Als je op zoek bent naar nieuwe muziek, ga je misschien naar Twitter of Facebook. niet doen. Ga in plaats daarvan naar Bandcamp en laat je muzikale geest versteld staan.

Bandcamp is een marktplaats waar je downloads, vinyls en zelfs cassettes kunt kopen, en je kunt je aankopen streamen met de Bandcamp-app. Maar belangrijker dan dat alles zijn twee eenvoudige functies. Bandcamp verbindt artiesten rechtstreeks met fans, en de artiesten krijgen het meeste geld dat je uitgeeft. Oh, en het heeft een geweldige blog voor het vinden van nieuwe muziek.

"Bandcamp's 'Fair Trade Music Policy' is zeker zeer gunstig voor artiesten, maar ze zijn een zeer kleine speler in een markt die wordt gedomineerd door giganten van streamingplatforms zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music en YouTube, " zegt Brian Clark van muziekwebsite MusicianWave. "Ik heb het gevoel dat het bedrijfsmodel van het kopen van muziek nu achterhaald is in vergelijking met hoe de algemene bevolking momenteel muziek consumeert."

Streaming doodt muziek

Als je naar een nummer luistert op Spotify of Apple Music, krijgt de artiest bijna niets.

"Hoewel de totale bedragen die aan de muziekindustrie worden betaald aanzienlijk zijn, betalen streamingdiensten een fractie van een cent per stream. Hoe dat aan artiesten wordt uitbetaald, is misschien wel een van de belangrijkste problemen in het huidige bedrijfsmodel van muziek streaming, "vertelde onderzoeker, muziekproducent en mixingenieur Ahmed Gelby via e-mail aan Lifewire.

Ik heb het gevoel dat het bedrijfsmodel van het kopen van muziek nu achterhaald is in vergelijking met hoe de algemene bevolking momenteel muziek consumeert.

Bandcamp laat artiesten bepalen wat je gratis kunt streamen, zoals een soort pre-purchase sample. Dan, als je het leuk vindt, kun je het kopen. De site biedt lossless en MP3-downloads, streaming en fysieke media. Meestal betekent dat vinyl, maar soms betekent het dat je een tape krijgt. Bij fysieke aankopen hoort ook de digitale versie. De invalshoek van Bandcamp is dat het werkt als een etalage, waardoor de downloadverkoop met 10% -15% wordt verlaagd.

Cruciaal is dat wanneer je muziek koopt op Bandcamp, je rechtstreeks contact maakt met de artiest. U kunt ervoor kiezen om nieuws te ontvangen over toekomstige releases, concerten, promoties, alles. Vergelijk dit met streaming, waarbij de artiest geen enkele connectie heeft met zijn fans. Naast het nemen van het meeste geld, beheersen streamingdiensten en platenlabels de hele relatie.

Geeft iemand iets om de artiesten?

Als je een Spotify- of Apple-muziekgebruiker vraagt of ze vinden dat artiesten betaald moeten worden voor hun werk, zullen ze waarschijnlijk "ja" antwoorden. Maar misschien kennen ze de waarheid niet.

"Ik denk dat een enorme bevolkingsgroep geen idee heeft hoe muzikanten de kost verdienen en daarom moeite hebben om te begrijpen dat streaming steeds minder beta alt voor artiesten", zegt Gelby.

Clark van MusicanWave is het daarmee eens.

"Er is zo'n enorm aanbod van muziek in de industrie dat ik het gevoel heb dat muziek nu door abonnees als handelswaar wordt gezien", zegt Clark. "Veel abonnees geven er niet om dat artiesten zo'n slechte deal krijgen van muziekplatforms, terwijl anderen gewoon niet op de hoogte zijn."

Image
Image

Voor streamingdiensten is muziek slechts "inhoud", verwisselbare eenheden die tot doel hebben hun catalogi te vullen zoals steenkool die in een stoommachine wordt geschept. Kwaliteit doet er niet toe, en de artiesten ook niet. In een verontrustende trend zijn makers zelf begonnen naar hun eigen werk te verwijzen als 'inhoud'.

Ondertussen zijn deze artiesten de mensen die de klap opvangen als er iets misgaat.

"We hebben artiesten gezien die enkele van de grootste hits van elk gebied hebben gekregen vanwege de sluiting van locaties en de beschikbaarheid van live-optredens", vertelde Graeme Rattray van Home Studio Labs via e-mail aan Lifewire.

Hoewel de totale bedragen die aan de muziekindustrie worden betaald aanzienlijk zijn, betalen streamingdiensten een fractie van een cent per stream.

Outlets zoals Bandcamp bieden niet alleen een eerlijke marktplaats voor muzikanten; ze promoot ze ook actief. Misschien wel het beste deel van Bandcamp is zijn nieuwe muziekblog, Bandcamp Daily, dat artikelen plaatst over albums, artiesten, liedjes en misschien wel de beste van alle groepen artiesten van over de hele wereld, en van genres waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Als je genoeg hebt van de algoritmische aanbevelingen van je streamingdienst, wordt je muzikale wereld gegarandeerd uitgebreid bij Bandcamp Daily.

Repareren

Hoe kunnen we de toekomst van artiesten helpen verzekeren? Een mogelijkheid is regulering.

"Interventie van overheden zou hogere verplichte minimumtarieven voor streams per track kunnen afdwingen", zegt Clark. "De Amerikaanse overheid stelt bijvoorbeeld tarieven vast voor mechanische roy alty's voor cd's en digitale downloads. Het is echter veel lastiger in het geval van streams. De streamingdiensten worden ofwel ondersteund door advertenties of hebben goedkope abonnementstarieven."

Meer marktplaatsen zoals Bandcamp zouden ook helpen, maar het is moeilijk om te concurreren met streaming, wat zo goedkoop en handig is. En in tegenstelling tot de Napster-generatie, die uiteindelijk veel meer muziek kocht dan niet-P2P-gebruikers, weten de huidige Spotify-gebruikers niet eens dat ze de artiesten waar ze van houden, stijf maken.

Aanbevolen: