Twittertaal: Twitter-jargon en belangrijkste termen uitgelegd

Inhoudsopgave:

Twittertaal: Twitter-jargon en belangrijkste termen uitgelegd
Twittertaal: Twitter-jargon en belangrijkste termen uitgelegd
Anonim

Deze Twitter-taalgids kan iedereen die nieuw is in de Twittersfeer helpen door Twitter-jargon en tweeting-jargon in gewoon Engels uit te leggen. Gebruik het als Twitter-woordenboek om Twitter-woorden of -acroniemen op te zoeken die u niet begrijpt.

Een lijst met algemene Twitter-voorwaarden

Image
Image

@ Teken-- Het @-teken is een belangrijke code op Twitter, die wordt gebruikt om naar personen op Twitter te verwijzen. Het wordt gecombineerd met een gebruikersnaam en in tweets ingevoegd om naar die persoon te verwijzen of een openbaar bericht te sturen. (Voorbeeld: @gebruikersnaam.) Wanneer @ voorafgaat aan een gebruikersnaam, wordt deze automatisch gekoppeld aan de profielpagina van die gebruiker.

Blocking -- Blokkeren op Twitter betekent voorkomen dat iemand je volgt of zich abonneert op je tweets.

Direct Message, DM -- Een direct bericht is een privébericht dat op Twitter wordt verzonden naar iemand die jou volgt. Deze kunnen niet worden verzonden naar iemand die u niet volgt. Klik op de website van Twitter op het menu "bericht" en vervolgens op "nieuw bericht" om een direct bericht te verzenden.

Favorite -- Favoriet is een functie op Twitter waarmee je een tweet als favoriet kunt markeren om deze later gemakkelijk te kunnen bekijken. Klik op de link 'Favorieten' (naast een sterpictogram) onder een tweet om deze favoriet te maken.

FF of Follow Friday -- FF verwijst naar "Follow Friday", een traditie waarbij Twitter-gebruikers mensen aanbevelen om op vrijdag te volgen. Deze tweets bevatten de hashtag FF of FollowFriday. De Guide to Follow Friday legt uit hoe je kunt deelnemen aan FF op Twitter.

Vind mensen/wie te volgen -- "Vind mensen" is een functie op Twitter die nu is gemarkeerd als "Wie te volgen" waarmee gebruikers vrienden en andere mensen kunnen vinden om te volgen. Klik op Wie te volgen bovenaan je Twitter-homepage om mensen te vinden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je beroemdheden op Twitter kunt vinden.

Follow, Follower -- Iemand volgen op Twitter betekent zich abonneren op hun tweets of berichten. Een volger is iemand die de tweets van een ander volgt of zich abonneert. Lees meer in deze gids voor Twitter-volgers.

Handle, Username -- Een Twitter-handle is een gebruikersnaam die is geselecteerd door iedereen die Twitter gebruikt en mag minder dan 15 tekens bevatten - dit kan op elk moment worden gewijzigd. Elke Twitter-handle heeft een unieke URL, die wordt toegevoegd na twitter.com. Voorbeeld:

Hashtag -- Een Twitter-hashtag verwijst naar een onderwerp, trefwoord of zin voorafgegaan door het -symbool. Een voorbeeld is skydivinglessen. Hashtags worden gebruikt om berichten op Twitter te categoriseren. Lees een definitie van hashtags of meer over het gebruik van hashtags op Twitter.

Lists -- Twitter-lijsten zijn verzamelingen van Twitter-accounts of gebruikersnamen die iedereen kan maken. Mensen kunnen met één klik een Twitter-lijst volgen en een stream zien van alle tweets die door iedereen op die lijst zijn verzonden. Deze tutorial legt uit hoe je Twitter-lijsten gebruikt.

Mention -- Een vermelding verwijst naar een tweet die een verwijzing naar een Twitter-gebruiker bevat door het @symbool voor hun handle of gebruikersnaam te plaatsen. (Voorbeeld: @gebruikersnaam.) Twitter houdt vermeldingen van gebruikers bij wanneer het @symbool in het bericht is opgenomen.

Gewijzigde Tweet of MT of MRT. Dit is in feite een retweet die is gewijzigd ten opzichte van het origineel. Soms moeten mensen bij het retweeten de originele tweet inkorten om het passend te maken terwijl ze hun eigen opmerkingen toevoegen, dus kappen ze het origineel af en voegen ze MT of MRT toe om de verandering aan te geven.

Mute: De Twitter mute-knop doet iets anders, maar lijkt enigszins op een blokkering. Hiermee kunnen gebruikers tweets van specifieke gebruikers blokkeren, terwijl ze nog steeds inkomende berichten van hen of @vermeldingen kunnen bekijken.

Profile -- Een Twitter-profiel is de pagina die informatie over een bepaalde gebruiker weergeeft.

Promoted Tweets -- Promoted Tweets zijn Twitter-berichten waarvoor bedrijven of bedrijven hebben betaald om ze te promoten, zodat ze bovenaan de zoekresultaten van Twitter verschijnen.

Antwoord, @Reply -- Een antwoord op Twitter is een directe tweet die wordt verzonden door te klikken op de "beantwoorden"-knop die op een andere tweet verschijnt, waardoor de twee tweets worden gekoppeld. Antwoord-tweets beginnen altijd met "@gebruikersnaam."

Retweet -- Een retweet (zelfstandig naamwoord) betekent een tweet die door iemand is doorgestuurd of "opnieuw verzonden" op Twitter, maar oorspronkelijk is geschreven en verzonden door iemand anders. Retweeten (werkwoord) betekent de tweet van iemand anders naar je volgers sturen. Retweeten is een veelvoorkomende activiteit op Twitter en weerspiegelt de populariteit van individuele tweets. Hoe te retweeten.

RT -- RT is een afkorting voor "retweet" die wordt gebruikt als een code en ingevoegd in een bericht dat opnieuw wordt verzonden om anderen te vertellen dat het een retweet is. Meer over de retweet-definitie.

Short Code -- Op Twitter verwijst de shortcode naar een 5-cijferig telefoonnummer dat mensen gebruiken om tweets te verzenden en ontvangen via sms-berichten op mobiele telefoons. In de Verenigde Staten is de code bijvoorbeeld 40404.

Subtweet / subtweeting -- Een subtweet verwijst naar een tweet die over een bepaalde persoon is geschreven, maar die geen directe vermelding van die persoon bevat. Het is meestal cryptisch voor anderen, maar begrijpelijk voor de persoon waar het over gaat en mensen die hen goed kennen.

TBT of Throwback Thursday -- TBT is een populaire hashtag op Twitter (het staat voor Throwback Thursday) en andere sociale netwerken die mensen gebruiken om herinneringen op te halen aan het verleden door foto's te delen en andere informatie uit vervlogen tijden.

Timeline -- Een Twitter-tijdlijn is een lijst met tweets die dynamisch worden bijgewerkt, met de meest recente bovenaan. Elke gebruiker heeft een tijdlijn met tweets van de mensen die ze volgen, die op hun Twitter-homepage verschijnt. De tweetlijst die daar verschijnt, wordt een 'thuistijdlijn' genoemd. Lees meer in deze Twitter-tijdlijnuitleg of deze tutorial over Twitter-tijdlijnhulpmiddelen.

Top Tweets -- Top-tweets zijn die Twitter die op elk moment het populairst worden geacht op basis van een geheim algoritme. Twitter beschrijft ze als berichten "waar veel mensen interactie mee hebben en delen via retweets, antwoorden en meer." Top-tweets worden weergegeven onder de Twitter-handle @toptweets.

Tos -- De Twitter Servicevoorwaarden of Servicevoorwaarden zijn een juridisch document dat elke gebruiker moet accepteren wanneer hij een account op Twitter aanmaakt. Het schetst de rechten en verantwoordelijkheden voor gebruikers van de sociale berichtenservice.

Trending Topic -- Trending topics op Twitter zijn onderwerpen waarover mensen tweeten die op een bepaald moment het populairst worden geacht. Ze verschijnen aan de rechterkant van uw Twitter-startpagina. Naast de officiële lijst met "trending topics" zijn er veel tools van derden beschikbaar voor het volgen van de meest populaire trefwoorden en hashtags op Twitter.

Tweep -- Tweep in de meest letterlijke zin betekent een volger op Twitter. Het wordt ook gebruikt om te verwijzen naar groepen mensen die elkaar volgen. En soms kan tweep verwijzen naar een beginner op Twitter.

Tweet -- Tweet (zelfstandig naamwoord) is een bericht dat op Twitter wordt geplaatst met 280 of minder tekens, ook wel een bericht of een update genoemd. Tweet (werkwoord) betekent het verzenden van een tweet (ook bekend als bericht, update, bericht) via Twitter.

Tweet Button -- Tweet-knoppen zijn knoppen die u aan elke website kunt toevoegen, waardoor anderen op de knop kunnen klikken en automatisch een tweet kunnen plaatsen die een link naar die site bevat.

Twitterati -- Twitterati is jargon voor populaire gebruikers op Twitter, mensen die meestal grote groepen volgers hebben en bekend zijn.

Twitterer -- Een Twitterer is een persoon die Twitter gebruikt.

Twitosphere -- De Twitosphere (soms gespeld als "Twittosphere" of zelfs "Twittersphere") zijn alle mensen die tweeten.

Twitterverse -- Twitterverse is een mengelmoes van Twitter en het universum. Het verwijst naar het hele universum van Twitter, inclusief al zijn gebruikers, tweets en culturele conventies.

Ontvolgen of Ontvolgen -- Ontvolgen op Twitter betekent stoppen met abonneren of de tweets van iemand anders volgen. Je ontvolgt mensen door op following op je startpagina te klikken om je lijst met volgers te zien. Ga dan met de muis over Volgen rechts van de gebruikersnaam en klik op de Unfollow-knop.

Username, Handle -- Een Twitter-gebruikersnaam is hetzelfde als een Twitter-handle. Het is de naam die elke persoon kiest om Twitter te gebruiken en deze moet minder dan 15 tekens bevatten. Elke Twitter-gebruikersnaam heeft een unieke URL, waarbij de gebruikersnaam wordt toegevoegd na twitter.com. Voorbeeld:

Geverifieerd account -- Geverifieerd is de uitdrukking die Twitter gebruikt voor accounts waarvoor het de identiteit van de eigenaar heeft gecertificeerd, namelijk dat de gebruiker is wie hij beweert te zijn. Geverifieerde accounts zijn gemarkeerd met een blauw vinkje op hun profielpagina. Velen behoren tot beroemdheden, politici, media-persoonlijkheden en bekende bedrijven.

WCW -- WCE is een populaire hashtag op Twitter en andere sociale netwerken die staat voor "women crush Wednesday" en verwijst naar een meme waarin mensen foto's van vrouwen plaatsen ze houden van of bewonderen.

Aanbevolen: