Hoe lang gaan routers mee?

Inhoudsopgave:

Hoe lang gaan routers mee?
Hoe lang gaan routers mee?
Anonim

Een router is het soort achtergrondtechnologie waar we niet aan denken totdat het niet meer werkt. Mogelijk hebt u een zelfstandig apparaat of een combo-router en -modem. Het kan van je internetprovider zijn, of misschien heb je besloten een router te kopen.

Verschillende factoren zijn van invloed op de operationele levensduur van een router, waaronder de bouwkwaliteit, thermische verwerkingsmogelijkheden, gebruikspatronen, installatielocaties en uiteindelijk technologische veroudering.

Image
Image

Bottom Line

In het huidige tempo van verandering is de gemiddelde levensduur van een router waarschijnlijk ongeveer vijf jaar. Elke vijf jaar upgraden zorgt ervoor dat u altijd over de beste functies en prestaties beschikt, zonder onnodige bijwerkingen. Een router kan echter veel langer meegaan als deze goed wordt onderhouden en aan uw behoeften voldoet.

Hoe weet u wanneer het tijd is om een router te vervangen

De gemakkelijkste manier om te vertellen dat het tijd is om een router te vervangen, is wanneer de router fysiek kapot is, maar routers gaan niet altijd helemaal kapot. Tekenen dat er mogelijk een router onderweg is, zijn onder meer een lagere snelheid, een kleiner bereik en andere storingen.

Leeftijd is een andere sterke indicator voor wanneer het tijd is om een router te vervangen. Je kunt niet alleen op basis van een getal bepalen wanneer het tijd is, maar leeftijd is van invloed op factoren zoals algemene slijtage, hitteschade en verouderde technologie. Als uw router een omslagpunt heeft bereikt in al deze categorieën, is het tijd om te upgraden.

De laatste manier om te weten dat het tijd is om een router te vervangen, is wanneer deze enkele van de belangrijkste functies van moderne routers mist. Functies zoals een groter bereik en mesh-compatibiliteit zijn belangrijk als je veel ruimte hebt om te dekken. USB-poorten en de mogelijkheid om Network-Attached Storage (NAS) aan te sluiten, zijn over de hele linie belangrijk. Draadloze standaarden verbeteren ook in de loop der jaren, dus als je router een verouderd protocol gebruikt, is het tijd voor een update.

Wanneer problemen met de internetverbinding betekenen dat het tijd is voor een nieuwe router

Veel verschillende dingen kunnen problemen met de internetverbinding veroorzaken, dus je moet er niet automatisch van uitgaan dat je een slechte router hebt, alleen maar omdat je internet niet meer werkt. Als uw verbinding momenteel niet werkt, kunt u enkele stappen ondernemen om uw internetverbinding te herstellen. Als u vaststelt dat de router defect is, is het tijd voor vervanging.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die erop wijzen dat een router op zijn retour is:

  • Geen internetverbinding: Probeer een ethernetkabel te gebruiken als je wifi gebruikt, of wissel naar een andere ethernetkabel. Als dat het probleem oplost, is de router in orde. Als dit niet het geval is, probeer dan rechtstreeks verbinding te maken met de modem. Je router is slecht als je probleem rechtstreeks op de modem wordt aangesloten.
  • Verbinding v alt willekeurig weg: probeer uw router naar een andere locatie te verplaatsen, storingsbronnen te verwijderen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als het niet met een wachtwoord is beveiligd, zorg er dan voor dat je het beveiligt, zodat je buren het niet overbelasten. Overschakelen naar een ander stopcontact kan ook helpen.
  • Lichtjes geven aan dat er geen verbinding is: Schakel uw router en modem uit en weer aan. Als dat niet werkt, probeer dan andere ethernetkabels. U kunt ook controleren of uw modem over de nieuwste firmware beschikt. Als de lampjes nog steeds geen verbinding met aangesloten apparaten aangeven, is de router waarschijnlijk defect.

Hoe weet u wanneer u uw router moet vervangen vanwege de leeftijd

Het grootste ding dat routers in de loop van de tijd doodt, is hitte, omdat deze apparaten de neiging hebben om heet te worden en meestal afhankelijk zijn van passieve koeling. Bovendien schuiven we ze vaak in kasten of andere gebieden die niet veel luchtcirculatie krijgen. Als de router zich in een kleine ruimte bevindt, heeft deze waarschijnlijk met stof verstopte ventilatieopeningen.

Slijtage, schade door hitte en verouderde technologie zijn kritische factoren om te overwegen. Je kunt componenten zoals je router vervangen op basis van een willekeurige leeftijd, maar dit kan geldverspilling zijn als je dingen te snel vervangt.

De andere belangrijke factor die een rol speelt bij het vervangen van een router vanwege de tijd, is verouderde hardware. Je moet naar specifieke functies en standaarden kijken om te bepalen of een router al dan niet verouderd is, maar als je router meer dan tien jaar oud is, ben je waarschijnlijk twee of drie belangrijke revisies verouderd.

Wanneer moet u uw router vervangen vanwege ontbrekende functies

De laatste manier om te weten dat het tijd is om je router te vervangen, is het ontbreken van functies en standaarden.

Dit is een beetje een rommelige indicator omdat sommige mensen liever op het snijvlak van nieuwe technologie zitten, terwijl anderen het meeste uit hun hardware willen halen. Met dat in gedachten, wil je kijken naar specifieke functies en standaarden om te zien of je ze wel of niet nodig hebt.

De belangrijkste indicator of een router klaar is om te worden vervangen, is de draadloze standaard. Dit zijn de drie meest gebruikte standaarden:

  • Wi-Fi 6: dit wordt ook wel 802.11ax genoemd en is achterwaarts compatibel met oudere versies. Deze standaard biedt de hoogste snelheden en stelt je in staat om de meeste apparaten aan te sluiten. Of je veel Wi-Fi 6-apparaten hebt, hangt af van je koopgedrag.
  • Wi-Fi 5: Dit wordt ook wel 802.11ac genoemd en is ook achterwaarts compatibel. Het is sinds 2013 de meest voorkomende standaard in routers, dus je zou echt moeten overwegen om te upgraden als je router ouder is dan dat.
  • Wi-Fi 4: dit wordt ook wel 802.11n genoemd en is grotendeels vervangen vanaf 2013. Als je nog steeds een Wi-Fi 4-router hebt, zult waarschijnlijk verbeterde prestaties opmerken als u een upgrade uitvoert.

De algemene vuistregel is dat als je nog steeds met een Wi-Fi 4-router werkt, deze waarschijnlijk oud genoeg is dat hij op elk moment kan stoppen met werken, en waarschijnlijk niet zo goed werkt als hij deed het oorspronkelijk vanwege algemene slijtage.

Als je een Wi-Fi 5-router hebt, is het ingewikkelder. Oudere Wi-Fi 5-routers presteren beter dan nieuwere, en als u een van de eerste Wi-Fi 5-routers heeft, kunt u aanzienlijke prestatieverbeteringen zien door te upgraden. De beste langeafstandsrouters van vandaag zijn bijvoorbeeld veel verder dan de mogelijkheden van de beste opties van een paar jaar geleden.

Een andere essentiële routerfunctie is hoeveel banden worden ondersteund. Als uw router slechts één 2,4 GHz-band ondersteunt, is het waarschijnlijk tijd om te upgraden. De meeste moderne routers ondersteunen twee banden, een 2,4 GHz en een 5 GHz, voor betere prestaties, en sommige ondersteunen zelfs extra banden.

Andere belangrijke functies waar u op moet letten, zijn USB-poorten, met name USB 3.0- en USB C-poorten, handig voor het aansluiten van USB-drives om toegang te krijgen tot uw bestanden vanaf al uw netwerkapparaten. U kunt ook upgraden als uw router MU-MIMO niet ondersteunt of als deze slechts één of twee antennes heeft.

Aanbevolen: