Hoe gesplitst scherm op iPad te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe gesplitst scherm op iPad te gebruiken
Hoe gesplitst scherm op iPad te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • iOS 15: Open een app > tik op drie stippen > selecteer Split View pictogram (middelste pictogram). Selecteer tweede app.
  • iOS 11-14: Ga naar Instellingen > Algemeen > Multitasking & Dock > inschakelen Meerdere apps toestaan.
  • Open vervolgens de eerste app > veeg langzaam omhoog om het Dock > weer te geven, sleep de eerste app van het Dock.

Dit artikel legt uit hoe je de iPad Split View-functie gebruikt op iPads met iOS 11 of hoger.

Gesplitste weergave op iPad gebruiken in iOS 15

Met iOS 15 heeft Apple de multitasking-interface, geïntroduceerd in iOS 11, vereenvoudigd om het gebruik van gesplitst scherm intuïtiever te maken. Je hoeft niet langer een instelling voor meerdere apps te activeren, en een van de apps die je kiest hoeft zich niet in het Dock te bevinden, twee van de componenten van het oorspronkelijke proces die Apple wat kritiek opleverden.

Gesplitste weergave in iOS 15 wordt geactiveerd via het multitasking-pictogram met drie stippen dat bovenaan veel iPad-schermen verschijnt. Zo werkt het.

  1. Open een app op de iPad. Tik op de drie stippen in het midden van het scherm bovenaan om het multitasking-menu te openen.

    Image
    Image

    De drie stippen verschijnen niet bovenaan bij apps die geen gesplitste weergave ondersteunen.

  2. Het pictogram aan de rechterkant van het multitasking-menu is voor de Slide Over-functie. Het pictogram in het midden is voor Split View.

    Image
    Image
  3. Tik op het middelste pictogram voor Split View.

    Image
    Image
  4. De app op het scherm beweegt naar de uiterst linkse kant van de iPad en er verschijnt een bericht in het multitasking-gebied om een andere app te kiezen. Scroll door de schermen en tik op een app.

    Image
    Image
  5. De twee apps verschijnen naast elkaar op het scherm. Ze zijn zo uit elkaar geplaatst dat elke app de helft van het scherm in beslag neemt. Je kunt wijzigen hoeveel ruimte elke app in beslag neemt door de balk ertussen naar links of rechts te slepen.

    Image
    Image
  6. Je kunt nu heen en weer werken in de twee apps. Om de gesplitste weergave te verlaten, tikt u op de drie stippen bovenaan het scherm en tikt u op het linkerpictogram.

    Image
    Image

Slide Over is ook beschikbaar in de multitasking-modus. Het is vergelijkbaar met Split View, maar Slide Over toont één app op volledig scherm en de tweede als een klein zwevend venster aan de zijkant van het scherm.

Gesplitst scherm gebruiken op iPad in iOS 11 -14

Split View was een beetje ingewikkelder toen het voor het eerst werd geïntroduceerd in iOS 11, maar het werkt net zo goed als je eraan gewend bent.

Schakel de instelling Meerdere apps toestaan in

Om de functie Split View of Slide Over te gebruiken, moet de instelling Meerdere apps toestaan zijn ingeschakeld. Standaard actief, deze instelling kan ooit handmatig of door een app zijn uitgeschakeld.

Volg de volgende stappen om ervoor te zorgen dat meerdere apps tegelijkertijd op uw iPad kunnen worden bekeken.

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van uw iPad.
  2. Selecteer Algemeen in het linkerdeelvenster. Tik op Multitasking & Dock (of Homescreen & Dock afhankelijk van de iOS-versie).

    Image
    Image
  3. Zoek de instelling Meerdere apps toestaan bovenaan het scherm. Als de bijbehorende schakelaar groen is, is de instelling actief. Als het wit is, is het momenteel uitgeschakeld en moet je eenmaal op de schakelaar tikken om de mogelijkheid om de functies Split View of Slide Over te gebruiken.

    Image
    Image

Gesplitst scherm activeren in iOS 11-14

Zodra de functie Meerdere apps is ingeschakeld, is het gebruik van de gesplitste schermweergave op de iPad een kwestie van een paar gebaren.

Ten minste één van de twee apps moet zich in uw iPad-dock bevinden om Split View te laten werken in iOS 11-14. Als een snelkoppeling naar een van deze apps momenteel niet in uw Dock staat, moet u deze daar toevoegen voordat u verdergaat.

  1. Op uw iPad Home-scherm opent u de eerste app die u in de modus voor gesplitst scherm wilt gebruiken. Een snelkoppeling naar deze specifieke app hoeft niet in je Dock te staan.
  2. Veeg langzaam omhoog vanaf de onderkant van je scherm zodat het Dock wordt weergegeven.

    Image
    Image
  3. Tik en houd het pictogram voor de tweede app in het Dock vast.
  4. Sleep vervolgens het app-pictogram en laat het ergens buiten het Dock los.
  5. De tweede app wordt weergegeven in de modus Slide Over en overlapt een deel van de eerste app. Je ziet een donkergrijze horizontale lijn bovenaan het tweede app-venster. Tik en sleep deze regel naar beneden en laat los wanneer het app-venster verandert.

    Image
    Image
  6. Beide apps moeten naast elkaar zichtbaar zijn in de modus Split View. Als u beide apps even groot wilt maken op uw iPad-scherm, tikt en sleept u de verticale grijze scheidingslijn tussen de twee vensters en laat u deze los wanneer ze gelijke schermruimte hebben.

    Image
    Image

    Niet alle iPad-apps ondersteunen deze functie voor gesplitst scherm, dus uw ervaring kan verschillen als een of beide apps die u gebruikt geen Split View-modus bieden.

FAQ

    Hoe verlaat ik Split Screen op iPad?

    Plaats de cursor op de grijze verticale lijn die de twee schermen scheidt. Sleep de lijn helemaal naar de linker- of rechterrand van het iPad-scherm om slechts één afbeelding open te laten en Split Screen te verlaten. In iOS 15 kun je Split Screen ook afsluiten door op de drie stippen te tikken bovenaan het venster dat je open wilt laten en vervolgens de left te kiezen.icoon.

    Hoe kan ik Split Screen op een Mac gebruiken?

    Open een venster en plaats de cursor boven de groene cirkel in de linkerbovenhoek. Selecteer Tile Window to Left of Screen of Tile Window to Right of Screen. Selecteer op de andere helft van het scherm een venster om in gesplitst scherm te bekijken.

Aanbevolen: