Hoe gesplitst scherm op Android te doen

Inhoudsopgave:

Hoe gesplitst scherm op Android te doen
Hoe gesplitst scherm op Android te doen
Anonim

Soms moet je multitasken op je Android-telefoon. Vooral als u naar een sms-bericht voor een code probeert te verwijzen of dat e-mailwachtwoord opha alt om u aan te melden bij een app op uw apparaat. Dus hoe activeer je het gesplitste scherm op Android? Blijf lezen om te leren hoe je een gesplitst scherm activeert en hoe je het deactiveert.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op standaard Android-telefoons zoals de Google Pixel, en op Samsung Android-telefoons vanaf Android-versie 7.0 en hoger.

Hoe gesplitst scherm te gebruiken op Stock Android

Het is eenvoudig om de optie voor gesplitst scherm te activeren op moderne versies van stock-Android-telefoons. Op oudere versies van Android (vóór 7.0) waren er veel extra stappen om dit te bereiken.

In latere versies van Android is dit echter een eenvoudige taak, die werkt met de meeste applicaties van derden en er zijn minimale stappen nodig om het doel van multitasking als een professional te bereiken.

Gesplitste schermfunctionaliteit bestaat al een tijdje, hoewel het in andere smaken van Android bekend is onder de naam multi-window.

  1. Ga naar het Apps menu en selecteer een app naar keuze. Voor dit geval kozen we Instellingen.
  2. Houd vervolgens de middelste navigatieknop aan de onderkant van je apparaat ingedrukt terwijl je omhoog veegt. Op sommige apparaten kan er een fysieke knop zijn, maar op nieuwere apparaten is het een digitale knop.

  3. Als u omhoog veegt, wordt het venster Instellingen gemarkeerd. Selecteer Instellingen. De opties voor App-info of Gesplitst scherm verschijnen. Selecteer Gesplitst scherm.

    Image
    Image
  4. Je eerste app wordt bovenaan het scherm weergegeven. Kies onderaan het scherm de tweede app die je wilt gebruiken in de modus voor gesplitst scherm.
  5. Het tweede venster wordt geopend, zodat u twee vensters naast elkaar of van boven naar beneden op uw scherm ziet. U kunt nu vrij navigeren en multitasken tussen de twee vensters.

Hoe zich te ontdoen van gesplitst scherm op Stock Android

Als je klaar bent met multitasken met gesplitst scherm of meerdere vensters, is het snel en gemakkelijk om je apparaat weer op één scherm te zetten.

Tik in het venster met gesplitst scherm op de middelste zwarte balk die de twee schermen van elkaar scheidt en veeg in de richting van het scherm dat je niet langer wilt gebruiken.

Hiermee wordt die app gesloten, zodat u het andere programma als de primaire toepassing kunt blijven gebruiken.

Hoe gesplitst scherm te doen op Samsung Android

Het produceren van de resultaten op een Samsung-apparaat lijkt erg op de standaardversies, omdat u ook ongeveer dezelfde stappen moet volgen.

Als je het Multi Window met gesplitst scherm in de liggende modus wilt gebruiken, zorg er dan voor dat Auto roteren is ingeschakeld en draai je telefoon gewoon horizontaal in de gesplitste schermweergave.

  1. Ten eerste wil je toegang krijgen tot je momenteel geopende apps door op de Recent-knop links van de Home-knop te drukken.
  2. Raak in je Recent gebruikte apps het app-pictogram aan voor de eerste app die je wilt gebruiken in de modus voor gesplitst scherm. Het bevindt zich bovenaan, in het midden van de app-kaart die wordt weergegeven in uw Recent gebruikte apps.

  3. Selecteer in het menu dat verschijnt de Openen in gesplitste schermweergave optie als deze beschikbaar is voor die toepassing.

    Niet alle apps zijn beschikbaar voor de modus voor gesplitst scherm. Als u op een app-pictogram tikt en de optie om Openen in gesplitste schermweergave niet verschijnt, is de optie voor gesplitst scherm niet beschikbaar en moet u de app op volledig scherm gebruiken modus.

  4. Kies vervolgens de tweede app die je wilt openen in de Recent opties, of je kunt een andere app selecteren uit de App-lijst.
  5. Als het goed werkte, zou de tweede app direct onder de eerste geopende app moeten verschijnen en gelijke afstanden op het scherm hebben.

    Image
    Image

Hoe zich te ontdoen van gesplitst scherm op Samsung Android

Als je klaar bent met het gebruik van de optie voor gesplitst scherm op Samsung Android, is het snel en gemakkelijk om je apparaat weer op één scherm te zetten.

Tik in het gesplitste schermvenster op de middelste scheidingsbalk, houd deze vast en sleep deze in de richting van het scherm dat u niet langer wilt gebruiken.

Hiermee sluit u die app, zodat u de andere kunt blijven gebruiken in de modus Volledig scherm.

Wees productiever met gesplitst scherm op Android

Er zijn niet veel problemen met multitasking en het kan een eenvoudig proces zijn om een gesplitst scherm op Android te bereiken, zolang de apps die je probeert te gebruiken dit toestaan. Sommige programma's werken niet in de gesplitste schermweergave. Games vereisen bijvoorbeeld meestal een weergave op volledig scherm en volledige apparaatbronnen om goed te kunnen werken.

Apps die geen gesplitst scherm toestaan, verschijnen van geval tot geval. Veel apps die bij uw apparaat worden geleverd, of voor productiviteits- en zakelijke doeleinden, zouden moeten werken met de bovenstaande stappen.

Aanbevolen: