Gesplitst scherm gebruiken op een Mac

Inhoudsopgave:

Gesplitst scherm gebruiken op een Mac
Gesplitst scherm gebruiken op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Beweeg met de muis over de groene knop voor volledig scherm om toegang te krijgen tot het tegelmenu in elke app.
  • Niet elke app werkt met Split View. Controleer of er een pictogram met twee pijlen is om compatibiliteit te garanderen.

Hier leest u hoe u de functie Split View gebruikt om productiever te zijn op uw Mac. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op macOS El Capitan (10.11) en hoger.

Gesplitste weergave gebruiken in macOS Catalina (10.15) en hoger

Vanaf macOS Catalina heeft Apple het snel en eenvoudig gemaakt om vensters te betegelen met Split View, een functie waarmee je snel kunt profiteren van het grote scherm van je Mac en twee apps tegelijk kunt gebruiken. Volg deze stappen om je scherm te splitsen.

  1. In het eerste programma beweegt u uw muis over het groene full-screen pictogram naast de knoppen sluiten en minimaliseren.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een menu. De twee relevante opties zijn Tile Window to Left of Screen en Tile Window to Right of Screen. Kies aan welke kant van het scherm je deze app wilt plakken.

    Image
    Image
  3. Het venster zal van formaat veranderen en naar de kant gaan die je hebt gekozen. Op de andere helft van het scherm zie je de andere beschikbare apps die je in Split View kunt gebruiken.

    Niet elke app werkt in Split View. Incompatibele opties verschijnen in een stapel in de benedenhoek van het scherm met een label dat zegt: Niet beschikbaar in deze gesplitste weergave.

    Image
    Image
  4. Klik op de tweede app die je wilt openen, en deze zal de andere kant van het scherm vullen.

    Image
    Image
  5. Klik en sleep het scheidingspictogram om de balans (dat wil zeggen, hoeveel van het scherm dat elke app in beslag neemt) van de twee vensters aan te passen.

    In macOS Monterey (12.0) en hoger kun je apps inwisselen voor degene die je momenteel actief hebt zonder Split View te verlaten. U kunt ook naadloos overschakelen tussen deze functie en standaard volledig scherm.

    Image
    Image
  6. Om Split View af te sluiten, drukt u op ESC op uw toetsenbord of klikt u op de knop full-screen in een van beide apps.

Gesplitste weergave gebruiken in macOS El Capitan (10.11) via Mojave (10.14)

De stappen voor het gebruik van Split View in eerdere versies van macOS zijn een beetje anders (en minder automatisch), maar ze gebruiken nog steeds de knop voor volledig scherm.

  1. Klik in de eerste app op de full-screen knop en houd deze ingedrukt.
  2. Het venster zal "loskomen" van de werkruimte. Sleep het naar de zijkant van het scherm waarop je het wilt gebruiken.
  3. Laat het raam vallen. Het blijft aan die rand van het scherm plakken en de andere compatibele apps verschijnen aan de andere kant.
  4. Klik op de tweede app die je wilt openen in Split View.

Wat te doen als gesplitste weergave niet werkt

In sommige gevallen kunt u een app mogelijk niet gebruiken met Split View. Het eerste dat u moet controleren, is het pictogram op de knop voor het volledige scherm. Als een app compatibel is, ziet het pictogram eruit als twee pijlen die van elkaar af wijzen. Als dit niet het geval is, is het pictogram een X.

Image
Image

Mogelijk moet je ook Instellingen aanpassen. Dit is wat u moet controleren:

  1. Selecteer Systeemvoorkeuren onder het Apple menu.

    Image
    Image
  2. Klik Mission Control.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat het vakje naast Displays aparte Spaces een vinkje heeft.

    Image
    Image

Wat kunt u doen met gesplitste weergave?

Met twee apps geopend in Split View, kunt u verschillende taken gemakkelijker uitvoeren zonder de Command+Tab sneltoets te gebruiken om ertussen te schakelen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Sleep een foto uit Foto's en zet deze neer in een nieuw bericht in Apple Mail.
  • Snel tekst kopiëren tussen programma's zoals Safari en Pages.
  • Resize of schrijf notities over een afbeelding in Voorvertoning en zet het dan neer in een ander document.
  • Werk terwijl je een film kijkt op een streamingdienst zoals Netflix in een groter venster dan je kunt met Picture in Picture.
  • Transcribeer een audiobestand in een tekstverwerkingsdocument terwijl u de bedieningselementen van de audiospeler altijd op het scherm houdt.

Aanbevolen: