Een Windows 10 Metered-verbinding gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Windows 10 Metered-verbinding gebruiken
Een Windows 10 Metered-verbinding gebruiken
Anonim

De instelling voor verbinding met datalimiet voor Windows 10 helpt u bij het beheren van uw internetgegevensgebruik. Deze functie is vooral handig wanneer u op reis bent of een internetservice gebruikt met een kleine downloadlimiet.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle computers en tablets met Windows 10.

Bottom Line

De instelling voor een gemeten verbinding beperkt de functionaliteit van een bestaande internetverbinding. Elk Wi-Fi-netwerk dat u gebruikt, kan worden bestempeld als een gemeten verbinding. Wanneer u een verbinding met datalimiet gebruikt, worden de meeste downloads van besturingssystemen en apps onderbroken en werken sommige achtergrondbewerkingen ook niet meer.

Een gemeten verbinding instellen op Windows 10

Voordat u een verbinding kunt markeren als gemeten, moet deze worden toegevoegd aan de lijst met bekende netwerken van uw apparaat. Dit gebeurt automatisch wanneer u voor het eerst verbinding maakt met het netwerk. Nadat de eerste verbinding is gemaakt:

  1. Selecteer het Windows pictogram en selecteer vervolgens het Settings tandwielpictogram.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk en internet.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wi-Fi in het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens Beheer bekende netwerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer de naam van het netwerk dat u wilt beheren en selecteer vervolgens Eigenschappen.

    Image
    Image

    Er is geen limiet aan het aantal gemeten verbindingen dat u kunt instellen.

  5. Selecteer de Instellen als verbinding met datalimiet tuimelschakelaar om deze in te schakelen.

    Image
    Image

    Om een verbinding met datalimiet terug te zetten naar de standaardinstellingen, herha alt u de bovenstaande stappen en selecteert u de Instellen als verbinding met datalimiet opnieuw om deze uit te schakelen.

Is een gemeten verbinding veilig?

Het instellen van een verbinding als gemeten maakt de verbinding niet meer of minder veilig. De instelling voor gemeten verbinding beperkt alleen de hoeveelheid gegevens die kan worden gebruikt bij verbinding met wifi. Een verbinding met datalimiet biedt geen enkele bescherming tegen hacking, virussen, wormen of andere dergelijke online gevaren.

Verklein uw risico op het oplopen van malware door gratis antivirussoftware te installeren en onbekende wifi-netwerken te vermijden.

Wanneer een gemeten verbinding gebruiken

Sommige draadloze netwerken brengen gebruikers kosten in rekening op basis van de hoeveelheid gegevens die ze downloaden. Andere netwerken stellen harde limieten aan het datagebruik. De instelling voor een gemeten verbinding van Windows 10 kan handig zijn in situaties zoals:

  • Bij verblijf in een hotelkamer met een duur internetpakket.
  • Bij het huren van een draagbaar Wi-Fi-apparaat tijdens het reizen.
  • Wanneer u uw smartphone als Wi-Fi-hotspot gebruikt en uw Windows 10-apparaat ermee verbindt.
  • Bij een bezoek aan een vriend of familielid met een laag data-internetabonnement.
  • Als je een trage internetverbinding hebt en een actieve app voorrang wilt geven boven downloads en updates op de achtergrond.

Wanneer een gemeten verbinding niet gebruiken

Hoewel de instelling voor verbinding met een datalimiet in verschillende omstandigheden nuttig kan zijn, is het geen goed idee om deze altijd te gebruiken, omdat dit de algehele functionaliteit van uw apparaat kan verminderen. Hier ziet u hoe sommige Windows 10-functies worden beïnvloed wanneer de instelling voor gemeten verbinding is geactiveerd:

  • Het besturingssysteem en de beveiligingsupdates kunnen niet worden gedownload en geïnstalleerd, waardoor uw apparaat kwetsbaarder kan worden voor aanvallen of infecties.
  • Apps worden niet bijgewerkt. Dit kan een probleem zijn, aangezien veel Windows 10-apps de nieuwste versie nodig hebben om correct te kunnen werken.
  • Live Tiles worden mogelijk niet bijgewerkt. Dit kan een probleem zijn als je op je Start-menu vertrouwt voor belangrijke informatie, zoals weerberichten of afspraakherinneringen.

Aanbevolen: