Ratchet & Clank: Rift Apart' is vertrouwd, indrukwekkend leuk

Inhoudsopgave:

Ratchet & Clank: Rift Apart' is vertrouwd, indrukwekkend leuk
Ratchet & Clank: Rift Apart' is vertrouwd, indrukwekkend leuk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ratchet & Clank: Rift Apart is het nieuwste deel in de bijna 20 jaar oude actie-platformserie.
  • Het komt van Insomniac Games, de studio achter Marvel's Spider-Man en Marvel's Spider-Man: Miles Morales.
  • Exclusive voor PlayStation 5 combineert de beste elementen van de serie met tal van nieuwe trucs en maakt daarbij gebruik van de aanzienlijke kracht van de console.
Image
Image

PlayStation 5-exclusieve Ratchet & Clank: Rift Apart is zowel een uitzonderlijke game als een fenomenale showcase van waartoe de next-gen console in staat is.

Dankzij Marvel's Spider-Man en de recente Miles Morales-swingende follow-up, is Insomniac Games bekend geworden als de studio achter de absoluut beste videogame-aanpassingen van de wall-crawler. Maar lang voordat spelers de dag redden als Spidey, moesten ze de melkweg redden als Ratchet & Clank.

Fans van de actie-platformfranchise, die dateert uit 2002, zullen blij zijn te horen dat de Lombax en zijn robo-buddy hun oude trucs uithalen in Ratchet & Clank: Rift Apart. Sterker nog, trouwe volgers van de over-the-top avonturen van het paar zullen zich meteen op hun gemak voelen in hun PS5-debuut.

Alle hoofdbestanddelen van de serie komen aan bod, van de buitensporige wapens en acrobatische verkenningen tot de charmante personages en gepolijste productiewaarden. Natuurlijk, als de nieuwste showcase van de next-gen power van PlayStation 5, zal hun nieuwste ravotten niet op de lauweren van de serie rusten.

De overgangen van filmische tussenfilmpjes naar echte gameplay zijn ongeëvenaard tot het punt waarop je niet kunt zien waar de eerste eindigt en de laatste begint.

Bekend plezier

Ratchet & Clank: Rift Apart introduceert een heleboel nieuwe elementen, maar verwerkt ze naadloos in de betrouwbare sjabloon die de franchise al bijna 20 jaar ondersteunt. Dus terwijl bijvoorbeeld het veranderen van vijanden in een mooi landschap met het nieuwe Topiary Sprinkler-pistool een frisse manier biedt om slechteriken op afstand te houden, voelt het gebruik van het slimme wapen ook net zo strak, leuk en responsief als het zwaaien met de sleutel die Ratchet al bijna twee decennia hanteert.

Fantasierijke nieuwe traversal-opties profiteren op dezelfde manier van het bouwen op deze solide basis. Spring aan boord van een Speedle, natuurlijk een snelle kever, en je zult dezelfde glimlach opwekkende rush voelen die je voor het eerst ervoer bij het slijpen van rails in eerdere inzendingen.

Het is niet alleen gameplay die de vruchten plukt van de bewezen formule van de franchise. Nooit eerder vertoonde personages, omgevingen en verhaalelementen bevatten de charme en humor die altijd de aantrekkelijke persoonlijkheid van de serie hebben bepaald.

Image
Image

Spelen met kracht

Rift Apart zou een ijzersterk vervolg zijn op de vorige generatie PlayStation, maar Insomniac heeft er alles aan gedaan om de aanzienlijke kracht van de PS5 te benutten. De Ratchet & Clank-remake uit 2016 werd regelmatig geprezen als een "afspeelbare Pixar-film", maar de verbluffende presentatie van Rift Apart legt op de een of andere manier de lat hoger.

De overgangen van filmische tussenfilmpjes naar echte gameplay is ongeëvenaard tot het punt waarop je niet kunt zien waar de eerste eindigt en de laatste begint. Deze onderdompeling voedende vloeibaarheid gaat ook over naar die titulaire kloven.

Een groot deel van de gameplay draait om dimensie-hoppen, een nieuw mechanisme dat even cool is om uit te voeren als technisch indrukwekkend. Ratchet kan in wezen van de ene wereld naar een compleet andere dimensie springen, met enorm verschillende beelden, zonder een hapering in de prestaties.

De implementatie door de game van de DualSense-controller van de console is even indrukwekkend. Omgevingsgeluiden en unieke trillingen - die alles ondersteunen, van subtiele voetstappen tot schermverslindende baasgevechten - vormen een sterk argument voor het bestaan van de techneut. Het zijn echter de adaptieve triggerspanningen die degenen die het als een gimmick hebben afgedaan, zouden moeten kalmeren.

Haal de trekker half over en je zult wat weerstand voelen als Ratchet zorgvuldig het pad kiest van zijn granaatachtige Shatterbombs; knijp er echter goed in en de Lombax laat het explosief uit de heup vliegen. De elektriciteitspuwende Enforcer biedt een even bevredigende tactiele feedback. Met de trekker voor 50% ingedrukt, vuurt het wapen een enkel schot af, terwijl een volledige trekkracht beide lopen ontlaadt.

Image
Image

Rift Apart is een fantastische nieuwe inzending in de favoriete franchise van fans, evenals een ongelooflijke showcase van wat Sony's nieuwe console in de juiste handen kan doen. Wat echter nog indrukwekkender is, is hoe het op organische wijze de gameplay, presentatie en technologie verenigt.

Hoewel de PS5 duidelijk heeft geholpen om de serie naar een hoger niveau te tillen, voelt de technologie nooit als een schoenlepel of overbodig. Alles, van het verwisselen van dimensies tot de functionaliteit van de DualSense, voelt alsof het de gameplay en het verhaal ondersteunt, elementen die in een tiental games zijn verfijnd.

Of je nu al 15 jaar tegen Dr. Nefarious vecht of je bent net aan het leren wat een Lombax is, Rift Apart is een spannende rit voor spelers van alle niveaus. Het verhaal zit zeker vol met genoeg call-outs en paaseieren om de meest gepassioneerde fans te plezieren, maar het werkt ook geweldig als een op zichzelf staande ervaring voor nieuwkomers die hun PS5-aankoop willen rechtvaardigen.

Aanbevolen: