De Xbox Scuf Instinct Pro-controller is duur, maar indrukwekkend

Inhoudsopgave:

De Xbox Scuf Instinct Pro-controller is duur, maar indrukwekkend
De Xbox Scuf Instinct Pro-controller is duur, maar indrukwekkend
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Xbox Scuf Instinct Pro is een controller die je bijna naar hartenlust kunt aanpassen.
  • Het voelt als je controller.
  • Het begint bij $ 199,99 met veel verschillende opties om uit te kiezen.
Image
Image

De Xbox Scuf Instinct Pro-controller is een kostbare toevoeging aan mijn gaming-setup, maar ik heb er geen moment spijt van.

Als je al een tijdje aan het gamen bent, weet je hoe het vroeger was met controllers; je keuzes waren ofwel de officiële controller of een veel goedkopere oplossing van derden die meestal veel inferieur was. Die tijden zijn veranderd. Opties zijn enorm. De goedkope opties zijn er nog steeds, maar daarnaast zijn er een aantal officiële opties en goed gemaakte oplossingen van onder meer Turtle Beach, PowerA en Scuf.

Scuf is nu de thuisbasis van de Scuf Instinct Pro voor de pc, Xbox One en Xbox Series X|S. In feite is het het Xbox-equivalent van de Scuf Instinct Pro voor de PS4 en het is een vrij zoet concept. Je kunt je controller bouwen zoals het Xbox Design Lab werkt, maar met een paar leuke toevoegingen die meer verschil maken dan alleen maar genieten van mooiere nieuwe kleuren.

Na wat tijd te hebben gehad met een op maat gemaakte Scuf Instinct Pro, was ik behoorlijk onder de indruk, zelfs als de prijs me een klein beetje doet wankelen.

Een gepersonaliseerde optie is meteen verrukkelijk

Iedereen wil zich speciaal voelen, toch? Een controller naar hartenlust kunnen customizen is prachtig. Ernstig. In het geval van de Scuf Instinct Pro ga je naar de Scuf-website en begin je vakjes aan te vinken. Niets is goedkoop (daar komen we op terug), maar de opties zijn uitgebreid.

Image
Image

Om te beginnen kies je een schaal met een keuze uit standaardkleuren of designerlay-outs. Als je traditioneel bent zoals ik, begin je je goed te voelen met iets eenvoudigs, en dan raak je verstrikt in de opwinding van alles.

Er zijn veel opties. Naast de schaal kun je kleuren aanwijzen voor de triggers, bumpers, punaiseringen, de D-Pad … je snapt het idee. Het is een echt persoonlijke ervaring. Ik reken niet uit, maar ik vermoed dat de keuzes enorm zijn.

Dingen worden praktischer omdat je kunt kiezen of je een korte of lange thumbstick wilt en of je hem hol of gewelfd wilt hebben. Deze opties hebben voor- en nadelen die vooral te maken hebben met hoe je de controller vasthoudt.

Speel met je duim op de rand van de controller, en het is beter om overkoepelend te gaan, met meer nauwkeurige bewegingen die theoretisch mogelijk zijn via een lange thumbstick die ideaal is om een sluipschutter in het spel te zijn. Er is veel om over na te denken, maar het voelt ook goed om te weten dat je iets krijgt dat meer voor jou is ontworpen dan een kant-en-klare oplossing.

Je goed voelen

Een mooi uiterlijk zou een onhandige controller niet goedmaken, maar dat is zeker geen probleem voor de Scuf Instinct Pro. Het voelt lekker. Echt leuk. Ik ben gewend om een Xbox Elite-controller te gebruiken en de Scuf Instinct Pro is lichter en voelt wat soepeler aan. Het beste van alles is dat de triggers ervan niet het gevoel hebben dat ze tijd nodig hebben om zich aan te passen.

Image
Image

Hoewel de triggers van de Xbox Elite Controller geweldig zijn, is er een aanpassingsperiode voor hen. De Scuf Instinct Pro ligt zoveel beter in je hand.

Praktische aanpasbaarheid

Waar de Scuf Instinct Pro zich goed aanpasbaar voelt, is met zijn kleine extra's. Het is mogelijk om met één druk op de knop (aan de achterkant van het apparaat) drie configuraties in te stellen om uit te kiezen, zoals bij het Microsoft-equivalent. De achterkant is echter een beetje stijlvoller dan hoe de Elite Controller dingen doet, omdat die aan de voorkant is geplaatst.

Je kunt ook de thumbsticks verwisselen, zodat je zeker weet dat je een betrouwbaar lange stick hebt voor first-person shooters voordat je aanpast hoe ver de triggers moeten worden ingedrukt om te reageren. Het is allemaal vrij intuïtief en heeft duidelijk inspiratie gehaald uit andere dure controllers, allemaal in het voordeel van de Scuf Instinct Pro.

Image
Image

Mijn nieuwe favoriete dierbare

Ik ben erg gehecht aan mijn Xbox Elite-controller. Mijn favoriete controller voor mijn favoriete console, het is een enorme hulp voor me geweest, ook al kost het veel, en geloof me, die toevoegingen tellen snel op.

De Xbox Scuf Instinct Pro kost uiteindelijk meer als je rekening houdt met kleurenschema's en de veelheid aan keuzes, maar als je een toegewijde Xbox-fan bent die het zich kan veroorloven, is het het waard. Het voelt gewoon zo fijn in je handen. Het is soms een beetje clicky in vergelijking met de Xbox Elite Controller, maar het is stiller dan een gewone controller en het voelt stevig aan. Cruciaal is dat het voelt als de jouwe. Niet van iemand anders.

Dit is absoluut een investering, en ik zal het je niet kwalijk nemen dat je niet zoveel geld aan een controller wilt uitgeven, maar ik zeg ook niet dat je er spijt van zult krijgen. Want dat doe je echt niet.

Aanbevolen: