Echo Plus (2e generatie) Review: uitstekend geluid in een vertrouwd cilindrisch ontwerp

Inhoudsopgave:

Echo Plus (2e generatie) Review: uitstekend geluid in een vertrouwd cilindrisch ontwerp
Echo Plus (2e generatie) Review: uitstekend geluid in een vertrouwd cilindrisch ontwerp
Anonim

Bottom Line

De Echo Plus (2e generatie) is een grote upgrade van de vorige generatie. Amazon verliet de plastic behuizing ten gunste van een korter en compacter met stof bekleed ontwerp. De nieuwe Echo Plus ziet er beter uit en klinkt beter dan zijn voorganger, en is een geweldige slimme thuishub met ingebouwde luidspreker.

Amazon Echo Plus (2e generatie)

Image
Image

We hebben de Amazon Echo Plus (2e generatie) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Echo Plus (2e generatie) is een van de beste slimme luidsprekers die je nu kunt kopen. Het is niet echt audiofiele kwaliteit, maar de 360 graden Dolby Audio, met zowel een woofer als een tweeter, maakt het concurrerend met andere slimme luidsprekers van vergelijkbare grootte. Met de ingebouwde slimme hub kun je ook een groot aantal slimme apparaten van derden bedienen met de Alexa-spraakassistent van Amazon. We hebben het nieuwe ontwerp, de audiokwaliteit en functionaliteit afgewogen om te zien hoe goed de Echo Plus echt opgewassen is tegen de concurrentie.

Image
Image

Ontwerp: ziet er goed uit en werkt goed

Met 3,9 x 3,9 x 5,8 inch is de Echo Plus (2e generatie) maar liefst 3,5 inch korter dan de vorige generatie (hoewel hij 0,6 nauwelijks merkbare breedte kreeg). Verpakt in dezelfde stof als de nieuwe Echo Dot en Echo Show 5, ziet de Echo Plus er veel vriendelijker uit en past hij eigenlijk in ons interieur. Met 27,5 gram weegt hij ook iets minder dan de oude Echo Plus.

Het wordt geleverd in houtskool, heidegrijs en zandsteenstof. We hebben gemerkt dat alle drie de opties goed samenwerken, dus als je een antracietkleurige Echo Dot hebt, ziet deze er nog steeds goed uit naast een heidegrijze Echo Plus. De bovenkant, onderkant en het netsnoer zijn allemaal zwart zoals andere Echo-apparaten.

De Echo Plus (2e generatie) is een van de beste slimme luidsprekers die je nu kunt kopen.

De afgeronde randen aan de boven- en onderkant maken een groot esthetisch verschil, ook al zijn het vrij eenvoudige ontwerpwijzigingen. De afgeschuinde rand aan de bovenkant gaat vergezeld van de bekende LED-ring die je op andere Echo-apparaten vindt en helpt veel met zichtbaarheid op afstand. We waardeerden ook de LED-kleurkeuzes en -verlopen die Amazon heeft geselecteerd.

De Echo Plus heeft nog steeds een array van zeven microfoons bovenop, direct naast de bedieningsknoppen. In plaats van de twee knoppen op de vorige versie heeft de nieuwe generatie volume omhoog, volume omlaag, een actieknop en een microfoon uit-knop. Ze zijn allemaal analoog in plaats van capacitief, en je kunt de bekende klik voelen en horen wanneer je ze indrukt.

Inside is een 3,0" neodymium woofer en 0,8" tweeter. Aan de onderkant van de behuizing, naast de voedingspoort, heeft Amazon de 3,5 mm-audiopoort gewijzigd zodat deze via de Alexa mobiele app kan worden geconfigureerd als invoer of uitvoer. Voorheen was het alleen mogelijk om de poort te gebruiken om externe speakers aan te sluiten. Nu kunt u ook uw favoriete muziek vanaf uw telefoon of draagbare digitale muziekspeler afspelen.

Image
Image

Configuratieproces: een regelrechte nachtmerrie

Helaas was het installatieproces voor de Echo Plus (2e generatie) een regelrechte nachtmerrie. Amazon moet hun zaakjes op orde krijgen en hun mobiele Alexa-app repareren. We hebben het uiteindelijk werkend gekregen, maar hebben geen idee wat er mis was of waarom het op een dag wonderbaarlijk verbonden was.

Het installatieproces voor de Echo Plus (2e generatie) was een regelrechte nachtmerrie.

We hebben geprobeerd de Echo Plus meer dan een week lang elke dag, meerdere keren per dag, te koppelen aan de mobiele Alexa-app. Geen enkele vorm van opnieuw opstarten, handmatig proberen verbinding te maken, de app opnieuw te installeren of iets dat we online hebben gesuggereerd, werkte. Uiteindelijk gaven we het op en gingen we verder met een ander product dat we aan het testen waren. Een paar dagen later besloten we het nog een keer te proberen. Het maakte willekeurig verbinding bij de eerste poging.

Dit was niet het enige Echo-apparaat waar we problemen mee hadden. Van de groep die we hebben getest, was alleen de Echo Show 5 bij de eerste poging verbonden, en dat komt waarschijnlijk omdat de installatie op het apparaat zelf is gedaan in plaats van via de mobiele app. Wat dat betreft…

Software: mobiele app is een enorme mislukking

Amazon Echo-apparaten hebben echt twee totaal verschillende aspecten van de software: de handsfree, spraakgestuurde interface en de Alexa mobiele app die werd gebruikt om het in te stellen. Veel van de mobiele Alexa-app is behoorlijk verschrikkelijk. Het maakt niet uit welk platform, neem twee minuten om de beoordelingen te bekijken en je weet dat je niet de enige bent. We hebben echt genoten van het gebruik van de Alexa-stemassistent nadat we eindelijk alles hadden ingesteld.

De Alexa-app gebruikt groepen om meerdere Echo-apparaten te organiseren. We hebben een Echo Dot in de keuken opgezet, een Echo Show 5 op ons nachtkastje en de Echo Plus en een Echo Sub in de woonkamer gecombineerd. We moesten een luidsprekergroep instellen in de Alexa-app om ze te koppelen en vervolgens de luidsprekergroep toegevoegd aan onze "huiskamer" -groep. Met luidsprekergroepen kun je maximaal twee luidsprekers gebruiken voor stereogeluid en de Echo Sub toevoegen als je wat extra bas wilt.

We hebben onze drie groepen genoemd op basis van locatie; slaapkamer, keuken en woonkamer. Andere slimme apparaten kunnen aan groepen worden toegevoegd, zoals een aantal Philips Hue-lampen die we hadden. Nu kunnen we de lichten in de slaapkamer bedienen door het Alexa te vragen. Het koppelen van de lampen aan de Alexa-app was echter net zo problematisch als het koppelen van de Echo Plus.

Alexa draait helemaal om spraakopdrachten en dat zijn er veel. Velen van hen activeren/installeren wat Amazon vaardigheden noemt. Toen we naar het weer vroegen, werd er een app voor weervaardigheden geïnstalleerd. Het gebruik van Alexa met spraakopdrachten werkte prima voor ons. We hielden ervan Alexa willekeurige vragen te stellen en podcasts, muziek en meer te kunnen bedienen met alleen onze stem.

Het was leuk om te leren wat Alexa kan doen, en Amazon zegt dat er tienduizenden vaardigheden zijn en tellen. Hoewel het verbinden van de Echo-apparaten met de mobiele app en de algemene interface grote verbetering behoeft, werkt de spraakgestuurde kant van Amazon's Alexa-software geweldig. Als Amazon zijn mobiele app kan repareren en de verbindingsproblemen kan oplossen, zal de ervaring met Echo-producten een stuk beter zijn.

Image
Image

Audiokwaliteit: Klinkt geweldig

Een van de beste aspecten van de Echo Plus (2e generatie) is de audiokwaliteit. Het levert een sterke, dynamische bas, gebalanceerd met schone middentonen en hoge tonen, allemaal aangedreven door Dolby 360 graden audio. Je kunt zelfs spraakopdrachten gebruiken om de equalizerinstellingen aan te passen en je geluid aan te passen.

Het toevoegen van een tweede Echo Plus aan een luidsprekergroep geeft je stereogeluid en je kunt een Echo Sub gebruiken voor nog meer bas. Je hoeft ze echter niet alle drie aan te sluiten voor geweldige audio, en we dachten dat de single Echo Plus op zichzelf al geweldig klonk. Het was ook veel luid, hoewel we enige vervorming opmerkten bij een volume van ongeveer 80 procent.

Een van de beste aspecten van de Echo Plus (2e generatie) is de audiokwaliteit. Het levert een sterke, dynamische bas, gebalanceerd met schone middentonen en hoge tonen, allemaal aangedreven door Dolby 360 graden audio.

Een van de belangrijkste redenen voor de geluidskwaliteit is dat de Echo Plus twee kleine luidsprekers, een subwoofer en een tweeter gebruikt. Hierdoor kunnen verschillende frequenties worden verwerkt door de luidspreker die het meest geschikt is en wordt een veel zuiverder geluid geproduceerd. Vanwege de luidsprekerconfiguratie is de audio omnidirectioneel en kan deze op elke plek rond de luidspreker worden gehoord.

De array met zeven microfoons klinkt ook goed aan de ontvangende kant van spraak- en videogesprekken. Het neemt spraakopdrachten heel goed op, zelfs als we muziek hadden met het volume veel hoger. Bovendien voegt de nieuwste generatie een 3,5 mm audio-ingang toe en de muziek van onze draagbare muziekspeler klonk geweldig. De audiokwaliteit is een van de belangrijkste verkoopargumenten voor de Echo Plus (2e generatie) en hij loopt momenteel voorop als het gaat om slimme hub-luidsprekers.

Functies: Kom langs en kondig aan dat functies leuk zijn

De Echo Plus (2e generatie) heeft twee functies, Drop In en Announce genaamd, die werken als walkietalkies. De Announce-functie kan worden gebruikt om Alexa een aankondiging te laten doen, zoals "Het diner is klaar in 5 minuten!" met haar eigen stem, terwijl de Drop In-functie meer op een traditionele walkietalkie lijkt. Beide functies werken door te communiceren van het ene Echo-apparaat naar het andere, maar kunnen ook worden gebruikt via de mobiele Alexa-app.

Met de Echo Plus kun je nu ook gratis audiogesprekken voeren naar de VS, Mexico en Canada. Natuurlijk kun je de slimme luidspreker net als elk ander handsfree apparaat ook gebruiken om regelmatig te bellen via je mobiele abonnement. De geluidskwaliteit tijdens gesprekken is uitstekend.

Naast de reguliere smart hub-functionaliteit via wifi, heeft de Echo Plus een ingebouwde Zigbee-hub om eenvoudig uw compatibele smart home-apparaten in te stellen en te bedienen. Zigbee gebruikt de IEEE 802.15.4 personal-area netwerkstandaard om te communiceren met andere Zigbee-apparaten tussen 10-20 meter (in plaats van je wifi- of Bluetooth-bandbreedte te verstoppen). Slimme Zigbee-apparaten creëren ook een mesh waarbij elk apparaat als een toegangspunt werkt, zodat het signaal uw hub niet hoeft te bereiken zolang het zich in de buurt van een ander apparaat bevindt.

Bottom Line

De Echo Plus (2e generatie) kost $ 150 (adviesprijs) en is vaak in de uitverkoop. Andere toonaangevende slimme luidsprekers zoals de Sonos One (2e generatie) voor $ 200 (adviesprijs) en de Bose SoundLink Revolve + voor $ 300 (adviesprijs) zijn behoorlijk wat meer en bieden vrijwel dezelfde functionaliteit. Gezien alles wat in de Echo Plus is verpakt, is het een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze prijs is het ook iets gemakkelijker om de aanschaf van twee te rechtvaardigen, zodat je ze kunt koppelen voor stereogeluid.

Echo Plus (2e generatie) vs. Bose SoundLink Revolve+

De SoundLink Revolve+ is twee keer zo duur als de Echo Plus, dus als geld een grote factor is, dan is de Echo Plus zeker de winnaar, maar de Revolve+ biedt enkele duidelijke voordelen door zijn hogere prijskaartje te rechtvaardigen.

De SoundLink Revolve+ heeft Alexa ingebouwd, hoewel we ontdekten dat de Echo Plus een betere microfoonopname heeft dan de SoundLink Revlove+ en daardoor betere smart hub-functionaliteit. De SoundLink Revolve+ werkt echter redelijk goed en loopt niet ver achter.

Beide slimme luidsprekers bieden 360 graden geluid. We denken dat de luidspreker van Bose een veel betere geluidskwaliteit heeft, wat niet verwonderlijk is gezien de reputatie van Bose. We vonden de bas helderder en beter gearticuleerd. We merkten ook een breder geluidsbeeld op en vonden het meer open en helder. De Echo Plus schiet een beetje tekort als het gaat om helderheid in de middentonen en hoge tonen.

Een ander groot voordeel van de SoundLink Revolve+ is dat hij draagbaar is en een batterijduur van 16 uur heeft. Dat betekent dat je hem gemakkelijk mee naar buiten kunt nemen als je je vrienden uitnodigt voor een zomerse barbecue, mee naar het strand of gemakkelijk van de ene kamer naar de andere. De Echo Plus is met zijn AC-adapter aan een stopcontact vastgemaakt.

De SoundLink Revolve+ heeft echter geen automatische uitschakelfunctie, dus als je hem aan wilt laten staan, moet je hem aansluiten met de USB-oplader. Over het algemeen vinden we de SoundLink Revolve + beter vanwege zijn audio en draagbaarheid, maar de Echo Plus wint zeker als het gaat om slimme hub-functionaliteit. Als u uw slimme luidspreker en hub op één plek wilt achterlaten, bespaar dan geld en ga voor de Echo Plus.

De Echo Plus (2e generatie) is een enorme verbetering ten opzichte van de vorige versie van Amazon

We waren aangenaam verrast door zowel de geluidskwaliteit als hoeveel beter het eruit ziet. We hebben veel klachten over het installatieproces en de mobiele Alexa-app, maar nadat we de Echo Plus hebben aangesloten, denken we dat het een geweldige kleine slimme luidspreker en hub is. Voor zo'n betaalbare prijs, als je lid wilt worden van het Alexa-ecosysteem, is het een goed idee.

Specs

  • Productnaam Echo Plus (2e generatie)
  • Productmerk Amazon
  • Prijs $150.00
  • Gewicht 27,5 lbs.
  • Productafmetingen 3,9 x 3,9 x 5,8 inch.
  • Kleur Charcoal, Heather Grey, Sandstone
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Fire OS 5.3.3 of hoger, Android 5.1 of hoger, iOS 11.0 of hoger, Desktop Browsers door te gaan naar:
  • Poorten Stereo 3,5 mm audio-uitgang
  • Ondersteunde stemassistenten Alexa
  • Internetstreamingservices Amazon Music Unlimited, Pandora, Spotify
  • Connectiviteit Bluetooth, IEEE 802.11a/b/g/n/ac
  • Microfoons 7 microfoons array
  • Luidsprekers 3" neodymium woofer en 0,8" tweeter

Aanbevolen: