Waarom ik niet kan wachten op Ratchet and Clank op PS5

Inhoudsopgave:

Waarom ik niet kan wachten op Ratchet and Clank op PS5
Waarom ik niet kan wachten op Ratchet and Clank op PS5
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Rift Apart zet het verhaal van de game op een onverwachte manier voort en introduceert gloednieuwe personages.
  • De nieuwe Ratchet & Clank spreekt fans van de serie aan, maar ook degenen die hem nog nooit eerder hebben gespeeld, dankzij de nieuwe PS5-functies.
  • Er is een meisje Lombax!
Image
Image

Met de aanstaande release van de PS5 is er veel om enthousiast over te worden: Sony heeft een ongelooflijk soepele speelervaring beloofd en de hype voor aankomende releases zoals Marvel's Spider-Man: Miles Morales lijkt al volledig gerechtvaardigd, te oordelen naar vroege trailers en gameplay-demo's. Maar voor mij? Het draait allemaal om Ratchet & Clank: Rift Apart, de nieuwste toevoeging aan een serie waar ik van heb genoten sinds ik een kind was.

Toen ik hoorde dat Insomniac Games een nieuwe Ratchet and Clank-titel exclusief voor de PS5 zou maken, was ik niet verrast; de serie is tenslotte een steunpilaar van PlayStation, en met een goede reden. Voor degenen die als kind de originele game uit 2002 op PlayStation hebben gemist - of een van de vele, vele sequels - is het uitgangspunt vrij eenvoudig: Ratchet, een monteur en lid van een katachtig ras genaamd de Lombax, reist door de melkwegstelsel met zijn robot-sidekick Clank, vechtend tegen Bad Guys en de dag redden. Spelers verkennen verschillende planeten en verfijnen hun gevechtsvaardigheden met behulp van een verscheidenheid aan waanzinnige wapens die met elke release alleen maar gekker zijn geworden.

Om te zeggen dat ik weggeblazen was, is een understatement.

Wat me verbaasde, is hoe consequent Insomniac erin geslaagd is om stilletjes de lat hoger te leggen voor een serie die al een ongelooflijke uithoudingsvermogen heeft, die bijna twintig jaar relevant is gebleven en door talloze console-updates.

Nieuwe routebeschrijving

Hoewel de game van 2016 niets was om naar te snuiven, was het een remake van de originele titel uit 2002 en bracht het dat verhaal in feite opnieuw met een aantal belangrijke veranderingen. Deze keer lijken er op zijn minst een paar nieuwe gezichten in de mix te zijn. De aankondigingstrailer die in juni werd uitgebracht, laat zien dat zowel Ratchet als Clank duidelijk zullen terugkeren (en Ratchets vacht heeft het soort zichtbare textuur dat ik zou verwachten in bijvoorbeeld een Pixar-film en niet in een videogame).

Image
Image

De trailer eindigt echter met het verschijnen van een nieuw vrouwelijk Lombax-personage. Ze heeft een staart, wat, afgaande op het alleenstaande vrouwtje Lombax die ooit in de serie is verschenen - de staartloze Angela Cross - nogal een anomalie is. Is dit een alternatieve-realiteitsversie van Ratchet? Iemand die een (supercoole) mechanische arm heeft? En zo ja, betekent dat dan dat we ook een alternatieve reality-versie van Clank krijgen?

Deze vragen zullen waarschijnlijk onbeantwoord blijven tot de release van de game, maar Sony heeft al bevestigd dat we zowel als Ratchet als het mysterieuze nieuwe personage kunnen spelen, dus hoe dan ook, ik ben opgewonden voor haar inclusie.

Ziet er prachtig uit

Sony heeft in augustus een gameplay-demo van Rift Apart uitgebracht, en om te zeggen dat ik versteld stond, is een understatement. De gameplay die in slechts die zeven minuten wordt getoond, voelt als een actiefilm, een die is gefilmd in een continu shot dat je krijgt om te bewonen. Het is absoluut vergelijkbaar met de CGI-film uit 2016 en ik wil ervoor zorgen dat mijn tv de taak aankan om de kwaliteit van het spel te evenaren, zodat het een zo meeslepende ervaring wordt als Sony heeft beloofd.

We krijgen ook nieuwe gameplay-opties in Rift Apart. Naast nieuwe wapens, kunnen spelers "vervormen over slagvelden om snel … gevechtsvoordeel te behalen en planetaire kloven te repareren met dimensie-overspannende puzzels", aldus Sony. De demo laat zien dat Ratchet door verschillende dimensies vliegt met nul-letterlijk nul-laadtijd in overgangen die zo soepel zijn als boter, dankzij de SSD van de nieuwe console. De verschillende dimensies verschijnen als volledig gerealiseerde werelden die er allemaal voldoende ontwikkeld uitzien om de setting van hun eigen afzonderlijke games te zijn, dus hier geen bezuinigingen. Het ziet eruit als een geweldige gameplay-ervaring, niet alleen voor Ratchet & Clank-fans, maar ook voor degenen die echt willen zien wat de PS5 allemaal kan.

Waardige nostalgie

Van alle veelbelovende nieuwe games die de PS5-lancering vergezelden, is Ratchet & Clank: Rift Apart misschien wel de onverwachte hit van het jaar, en het is degene die me echt deed smachten naar een PS5. Sony heeft nog geen releasedatum aangekondigd, maar ontwikkelaars hebben tijdens een openingsavondevenement van Gamescom 2020 in augustus bevestigd dat het zal verschijnen tijdens het "lanceringsvenster" van de PS5, wat betekent dat we het misschien pas in handen kunnen krijgen 2021. Maar met de indrukwekkende achterwaartse compatibiliteit die de PS5 biedt, kan ik in ieder geval de game van 2016 spelen terwijl ik met ingehouden adem wacht op de nieuwe.

Aanbevolen: