Hoe u meer opslagruimte kunt krijgen voor uw Gmail-account

Inhoudsopgave:

Hoe u meer opslagruimte kunt krijgen voor uw Gmail-account
Hoe u meer opslagruimte kunt krijgen voor uw Gmail-account
Anonim

Wat te weten

  • Log in op uw Google-account en selecteer profielafbeelding > Beheer uw Google-account. Bekijk uw opslagruimte onder Accountopslag.
  • Als u meer wilt kopen, gaat u naar Opslag beheren en scrolt u omlaag om de opties voor opslag-add-on te bekijken.
  • Tijdelijke oplossing: meld u aan voor een ander Gmail-account met 15 GB opslagruimte en stuur recente berichten daar door.

Elke Google-gebruiker ontvangt 15 GB gratis online opslagruimte voor gebruik met Google Drive, inclusief uw Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard-bestanden, evenals Google Foto's. Je Gmail-account is daar ook aan gekoppeld. Als je het moeilijk vindt om berichten te verwijderen of vaak grote e-mailbijlagen ontvangt, zou je die limiet van 15 GB gemakkelijk kunnen benaderen. Wanneer dit gebeurt, verkoopt Google u extra opslagruimte op zijn servers.

Hoe u meer opslagruimte kunt kopen voor uw Gmail-account

Om te zien hoeveel Google-opslag je nog hebt of om meer opslagruimte te kopen, ga je naar het Drive Storage-scherm van je Google-account. Hier is hoe:

  1. Log in op een van uw Google-apps, zoals Gmail, en selecteer uw profielpictogram of afbeelding.

    Image
    Image
  2. Selecteer Beheer uw Google-account.

    Image
    Image
  3. Ga naar het gedeelte Accountopslag om te zien hoeveel opslagruimte je hebt gebruikt en hoeveel er aan je account is toegewezen.

    Image
    Image

    Als je een Google One-abonnee bent, heet deze optie Ga naar Google One. Van daaruit kunt u de link Accountopslag vrijmaken gebruiken om die opties te vinden, of Bekijk abonnementen onderaan die pagina selecteren om te upgraden voor meer opslagruimte.

  4. Selecteer Opslag beheren.

    Image
    Image
  5. Je ziet een overzicht van hoe je je opslagruimte gebruikt per type.

    Image
    Image
  6. Als u meer opslagruimte wilt kopen, selecteert u Meer opslagruimte ophalen.

    Image
    Image
  7. Bekijk de beschikbare abonnementen en selecteer er een om deze te kopen.

    Image
    Image
  8. Als u niet meer opslagruimte wilt kopen en manieren wilt vinden om uw bestaande opslagruimte vrij te maken, scrolt u een beetje omhoog en selecteert u Accountopslag vrijmaken.

    Image
    Image
  9. Ontdek op de Beheer uw accountopslagpagina de aangeboden opties voor het opruimen van uw bestaande opslagruimte. Deze omvatten het permanent verwijderen van weggegooide e-mails, het verwijderen van spam-e-mails en het bekijken van e-mails met grote bijlagen om te zien of u ze kunt verwijderen.

    Image
    Image

Andere oplossingen

Naast het opruimen van bestaande opslagruimte, zijn er andere manieren om meer opslagruimte te krijgen.

  • Als je je e-mail niet op één plek nodig hebt, stuur deze dan door naar een andere e-mailservice. Als je dat doet, kies dan een optie waarmee de kopie uit je Gmail-account wordt verwijderd.
  • Meld je aan voor een ander Gmail-account met 15 GB opslagruimte en stuur recente berichten daar door. Gebruik vervolgens uw huidige adres met het nieuwe account.
  • Download uw e-mail naar een desktop-e-mailprogramma en verwijder het uit het Gmail-account. De berichten blijven, maar in plaats van online te zijn en online opslagruimte in te nemen, worden berichten opgeslagen op de harde schijf van je computer of een externe harde schijf.

Aanbevolen: