Type karakters met Cedilla Accent Marks

Inhoudsopgave:

Type karakters met Cedilla Accent Marks
Type karakters met Cedilla Accent Marks
Anonim

Wat te weten

  • Op een Mac, druk op Option+ C (voor ç) of Option+ Shift+ C (voor Ç).
  • Houd in Windows ALT ingedrukt en voer 0199 (voor Ç) of 0231 (voor ç) in op het numerieke toetsenbord.
  • Typ in HTML de & (het ampersand-symbool), de letter (zoals C of c), en vervolgens de letters cedil, gevolgd door een puntkomma (;).

Dit artikel legt uit hoe u een cedille-accentteken typt met Windows, Mac of HTML.

Wat is een cedille?

De cedille is een diakritisch teken dat een andere uitspraak aangeeft van de letter waaronder deze voorkomt. Een diakritisch accentteken in cedille ziet eruit als een kleine staart en verschijnt meestal op de hoofdletters en kleine letters C in het Engels, zoals in Ç en ç. Het verschijnt in het Engels met woorden uit het Frans, Portugees, Catalaans en Occitaans. Misschien is het meest bekende woord in het Engels dat de cedille gebruikt, façade.

Image
Image

Sommige toepassingen configureren speciale toetsaanslagen voor het maken van tekens met diakritische tekens, zoals de cedille-accenten. Raadpleeg de softwarehandleiding of helpbestanden als de onderstaande methoden niet werken.

Maak C met een accentteken in Mac

Houd op een Mac de letter C-toets ingedrukt (of Shift+ C voor een hoofdletter) totdat een pop-upmenu een reeks tekenkeuzes biedt. Klik op de ç of druk op de bijbehorende cijfertoets. U kunt ook op Option+ C drukken voor de ç, of Option+ Shift +C voor de hoofdletter met de cedille-accenten.

Maak C met een accentteken in Windows

Houd op een Windows-pc ALT ingedrukt terwijl u de juiste cijfercode typt op het numerieke toetsenbord om de cedille-accenten te maken. Gebruik niet de cijfers bovenaan het toetsenbord. Gebruik het numerieke toetsenbord en zorg ervoor dat Num Lock is ingeschakeld:

  • 0199 (Ç)
  • 0231 (ç)

Als je een laptop zonder numeriek toetsenbord gebruikt, kopieer dan het gewenste teken op deze pagina (Ç of ç) en plak het waar je maar wilt.

Maak C met een accentteken in HTML

Maak in HTML tekens met cedille-accenten door de & (het ampersand-symbool), de letter (zoals C of c) te typen), en dan de letters cedil, gevolgd door een puntkomma.

In HTML kunnen de cedille-accenttekens kleiner lijken dan de omringende tekst, dus misschien wilt u het lettertype voor die tekens vergroten.

Aanbevolen: