Hoe de stem en het accent van Siri te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de stem en het accent van Siri te veranderen
Hoe de stem en het accent van Siri te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Wijzig Siri's stem door naar Instellingen > Siri & Zoeken > Siri Voice te gaan.
  • Kies uit Amerikaanse, Australische, Britse, Indiase, Ierse en Zuid-Afrikaanse mannen- en vrouwenstemmen.
  • Vanaf iOS 14.5 heeft Siri geen standaardstem meer. iPhone- en iPad-gebruikers kunnen er een kiezen terwijl ze hun apparaat voor de eerste keer instellen.

Dit artikel legt uit hoe je de stem en het accent van Siri kunt wijzigen op apparaten met iOS 9 of hoger of met iPad OS 13 of hoger.

Een nieuw accent of geslacht kiezen voor Siri

Met de iOS 14.5-update heeft Apple een standaard spraakoptie voor Siri geëlimineerd. In plaats daarvan, wanneer u uw iPhone en iPad voor de eerste keer instelt, kunt u kiezen uit verschillende verschillende opties. Na die eerste installatie kun je wijzigen hoe Siri klinkt in de app Instellingen. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen op je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op Siri & Zoeken.

    Image
    Image
  3. Tik Siri Voice.

    Image
    Image
  4. Het Siri Voice-scherm toont de opties voor Siri's stem. Het ondersteunt momenteel "variëteiten", waaronder Amerikaanse, Australische, Britse, Indiase, Ierse en Zuid-Afrikaanse accenten.

    Apple voegt regelmatig nieuwe stemmen toe. Apple heeft bijvoorbeeld een Indiase stem voor Engelstaligen toegevoegd, te beginnen met iOS 13 en iPadOS 13.

    Image
    Image
  5. Om een voorbeeld van de Siri-stemmen te zien, tik je op een optie onder Voice Verschillende soorten hebben meer of minder opties dan andere. De Ierse variant bevat bijvoorbeeld twee stemmen: mannelijk en vrouwelijk. De Amerikaanse variant bevat echter meerdere mannelijke en vrouwelijke opties van verschillende etniciteiten, samen met een niet-genderspecifieke optie als je iOS/iPadOS 15.4 of hoger gebruikt.

Nadat je een nieuw Siri-accent hebt gekozen, downloadt de iPad een bestand voor de stem.

De taal van Siri wijzigen

Je kunt een andere taal voor Siri kiezen, wat geweldig is als je je Spaanse vaardigheden op peil wilt houden of Frans wilt gebruiken.

Om de taal van Siri te wijzigen, gaat u naar de hoofdpagina van Siri (tik op de Siri & Zoeken link bovenaan het scherm) en kies TaalEr zijn tientallen talen om uit te kiezen, waaronder Chinees (Mandarijn), Spaans, Russisch en Italiaans, samen met regionale versies van de meeste.

Image
Image

Siri luistert ook naar commando's in deze talen, dus je moet Russisch spreken om een nauwkeurig Russisch antwoord te krijgen.

Andere wijzigingen aan Siri

In de Siri-instellingen kun je ook aanpassen wanneer en hoe je de digitale assistent activeert. Gebruik deze instellingen als je je zorgen maakt over privacy of niet van plan bent Siri vaak te gebruiken.

Image
Image

Sta Siri niet toe wanneer uw apparaat is vergrendeld

Standaard kun je Siri activeren wanneer je iPhone of iPad is vergrendeld, wat handig is. Maar het laat ook iedereen die je apparaat oppakt, Siri activeren. Het start geen apps zonder in te loggen, maar het kan bellen, herinneringen instellen en geplande geplande vergaderingen weergeven.

Schakel 'Luister naar Hey, Siri' uit

"Hé, Siri" is geweldig als je in de auto of achter de computer zit en niet de tijd wilt nemen om op de iPhone Home-knop te drukken. Maar het betekent ook dat uw apparaat constant naar u luistert. Deze spraakopname wordt niet naar Apple gestuurd, maar kan wel batterijvermogen gebruiken, dus als je 'Hé, Siri' niet gebruikt, zet hem dan uit.

Aanbevolen: