De nieuwe pocketgalerijen van Google kunnen gemakkelijk excursies naar school ondersteunen

Inhoudsopgave:

De nieuwe pocketgalerijen van Google kunnen gemakkelijk excursies naar school ondersteunen
De nieuwe pocketgalerijen van Google kunnen gemakkelijk excursies naar school ondersteunen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtuele museum- en galerijbezoeken hebben voordelen zoals geen reistijd en geen kosten vooraf, maar kunnen het persoonlijk bekijken van deze werken niet volledig vervangen.
  • Ze kunnen echter een goede vervanging zijn als een persoonlijke excursie niet mogelijk is.
  • Uiteindelijk kunnen virtuele galerijbezoeken het best worden gebruikt als een manier om persoonlijke ervaringen te verbeteren en erop voort te bouwen.
Image
Image

Nu de Pocket Galleries van Google toegankelijk zijn voor een veel groter publiek, zullen ze geweldig interactief aanvullend materiaal maken voor kunst- en geschiedenisonderwijs.

Wat vroeger beperkt was tot smartphones, is nu open voor iedereen met toegang tot internet, wat meer mogelijkheden voor docenten betekent. Docenten kunnen hele lessen volgen op een virtuele rondleiding zonder dat ze iedereen fysiek naar een museum of galerieruimte hoeven te brengen. Dit klinkt bijna als een alternatief voor excursies, maar het is niet echt een vervanging voor een echte excursie. Het is meer een manier om de ervaring te verbeteren in plaats van deze volledig te vervangen.

“Pocket Gallery is enorm behulpzaam bij het opvullen van specifieke hiaten in de ervaringen en het leren van kinderen (en ook volwassenen),”zei Dr. William Russell, specialist in herstel en retentie van studenten, in een e-mail aan Lifewire, “De leerlingen van het tweede leerjaar hebben dit jaar nog nooit een normaal, ononderbroken schooljaar gehad. Scholen worden geconfronteerd met de noodzaak om de ervaring van leerlingen en de blootstelling aan culturele fenomenen te vergroten zonder tijd te verliezen of gebudgetteerde middelen verkeerd toe te wijzen.”

Wat het kan doen

De Pocket Galleries van Google kunnen een goed alternatief zijn voor een echte excursie, vooral als een bezoek aan een museum niet mogelijk is. Ze kunnen ook een aanvulling op een excursie worden. Het is waar dat het zien van een digitale afbeelding geen vervanging is voor het persoonlijk zien van iets, maar een digitale afbeelding in een virtuele ruimte is beter dan niets, of zelfs beter dan een platte diavoorstelling.

Image
Image

De afgelopen twee jaar hebben persoonlijk leren (in een klaslokaal of in een museum) een grotere uitdaging gemaakt dan voorheen. De bouwcapaciteit is verminderd en sommige studenten (of klaslokalen) zijn beperkt tot bijeenkomsten op afstand. In sommige gevallen kan een virtuele excursie de enige haalbare optie zijn.

Maar het is niet alleen het potentieel voor een vast publiek dat Pocket Galleries het ontdekken waard maakt. Terwijl een persoonlijk bezoek bijvoorbeeld hun eigen unieke ervaring biedt, kan een virtueel bezoek uitgebreidere informatie over een bepaald onderwerp opleveren. "Ik gebruik Google Pocket Galleries met mijn Title I-school", merkt Russell op. Hij zei dat de voordelen zijn: "…de diepte en breedte van informatie die studenten kunnen ervaren, en de motiverende aspecten, zoals de spellen met punten.”

Wat het niet kan

Er zijn enkele duidelijke voordelen aan het gebruik van Pocket Galleries in plaats van een excursie (veel minder kosten, geen begeleiders nodig, geen lange reistijden, enz.). Hoewel het het 'bezoeken' van belangrijke kunstwerken en stukken geschiedenis gemakkelijker en breder toegankelijk maakt, is het gewoon niet hetzelfde. Niet alleen omdat het fysiek in een ruimte zijn met deze objecten een heel andere ervaring is dan het zien van foto's ervan. De feitelijke handeling van leren is anders tijdens een excursie.

Image
Image

Een klas naar een fysieke ruimte brengen om te verkennen en te leren, kan het gemakkelijker maken om te begrijpen hoe het allemaal in elkaar past. "Field Trips stellen kinderen in staat om hun eigen leerproces te sturen in een ruimte waar ze iets heel anders kunnen opmerken dan de andere studenten", zegt Jacob Smith, schrijver voor Neverending Field Trip, in een e-mail. “Waar ze goed in zijn, is leren in een context plaatsen en een beter begrip van het grote geheel geven. Een ander voordeel dat Smith opmerkt, is dat kinderen die tijdens een excursie over een bepaald onderwerp leren, een grotere neiging hebben om die informatie langer te onthouden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Pocket Galleries geen educatieve waarde hebben. "Het is een grote stap voorwaarts om kunst toegankelijk te maken voor diegenen die het niet persoonlijk kunnen zien en het zou een geweldige aanvulling zijn op de klastijd als een boeiende manier om kunst met de klas te verkennen", aldus Smith.

Het is mogelijk om een Pocket Gallery-sessie te combineren met een echte excursie. Door vooraf een virtuele tour te maken, kan de belangstelling voor de komende evenementen toenemen. Als alternatief kan het bekijken van virtuele representaties van werken die de klas net zou hebben gezien, kunnen helpen om informatie vast te houden en meer details te verschaffen.

Aanbevolen: