De 5 beste high-end thuisbioscoopontvangers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste high-end thuisbioscoopontvangers van 2022
De 5 beste high-end thuisbioscoopontvangers van 2022
Anonim

De beste high-end home cinema-ontvangers zijn voor degenen die hun A/V-setups tot het uiterste willen tillen. Een luxe receiver biedt doorgaans meer kanalen voor uw surround sound-luidsprekers, video van hogere kwaliteit en extra functies zoals Wi-Fi-connectiviteit, 4K- of 8K-opschaling en meerdere HDMI-poorten om uw audio- en video-ervaring te verbeteren.

Als je een high-end tv of projector hebt en een luxe surround sound-systeem dat bij je tv past, wil je een A/V-ontvanger die de prestaties van je apparatuur kan optimaliseren. Als u voor een budgetontvanger kiest, kan deze mogelijk niet voldoen aan de behoeften van uw dure apparatuur.

Als u investeert in een nieuwe ontvanger, zijn het wattage, de configuratie en de uitgangsnormen van de luidsprekers bepalend voor uw modelkeuze. Uw ontvanger moet de juiste hoeveelheid watt hebben voor uw systeem om uw geluid te kunnen projecteren, terwijl de audio van hoge kwaliteit behouden blijft.

Configuratie draait om je setup als geheel. Zorg ervoor dat uw apparaat het aantal luidsprekers aankan dat u erop wilt aansluiten. Als je een surround sound-opstelling met vijf luidsprekers en een woofer hebt, zou een 5.1-kanaals ontvanger prima kunnen werken. Maar als je extra surround-luidsprekers hebt, wil je een ontvanger die meer kanalen ondersteunt. Weet ten slotte welke media u wilt gebruiken. Uw nieuwe ontvanger is mogelijk niet compatibel met 4K-uitvoer. Als je de voorkeur geeft aan 4K of zelfs 8K boven HD, controleer dan of dit een optie is voor je receiver.

De beste high-end thuisbioscoopontvanger is het prijskaartje waard door uw perfecte audio- en video-opstelling aan elkaar te koppelen.

Beste algemeen: Marantz SR7015 9.2-kanaals AVR

Image
Image

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige thuisbioscoopontvanger die er strak uitziet en zowat alle functies biedt die je maar kunt wensen, dan is de Marantz SR7015 misschien het juiste ticket. Het voorpaneel is eenvoudig maar elegant, met een klep om het scherm te verbergen en de meeste bedieningselementen aan de voorkant.

De SR7015 is verpakt in negen 125W-versterkers en twee subwoofer pre-out-aansluitingen, zodat u een grote surround sound-luidsprekerarray en twee subwoofers kunt aansluiten. Het ondersteunt Dolby Atmos, DTS:X, DTS Neo:X, DTS Virtual:X en Dolby TrueHD surround sound-technologieën, samen met MP3-, WMA-, AAC-, ALAC- en FLAC-bestandsindelingen.

Voor video is het 8K-compatibel en ondersteunt het technologieën zoals HDR10 en HDR10+. Je kunt content bekijken in 8K/60Hz of 4K/120Hz op compatibele apparaten, en het beschikt zelfs over 8K-opschaling. De SR7015 heeft meer verbindingsopties die sommigen misschien nodig hebben, en de achterkant van het apparaat ziet er intimiderend uit met alle verschillende verbindingspoorten, maar het is beter om meer dan niet genoeg te hebben. Er zijn acht HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen, die allemaal HDCP 2.3-compatibel zijn, maar de hoofdpoort heeft ook eARC-ondersteuning.

De SR7015 biedt ook ondersteuning voor Alexa, Google Assistant en Siri. Apple AirPlay en Bluetooth-compatibiliteit zijn ook aanwezig, zodat u muziek kunt streamen vanaf uw iPhone of Android-smartphone. Een extra bonus is de integratie van HEOS draadloze multi-room audiostreaming. Met HEOS kan de SR7015 audio streamen van uw eigen lokale muziekbibliotheek (telefoon, tablet, USB-drive) en muziekservices streamen naar compatibele draadloze HEOS-luidsprekerproducten die overal in huis kunnen worden geplaatst.

Als je nog meer functies wilt, kun je een niveau hoger gaan naar de Marantz SR8015-ontvanger (bekijk op Amazon), maar het kost je ongeveer $ 800 meer. Het biedt meer wattage en een 11,2-kanaals setup, maar tenzij je het extra vermogen en meer kanalen nodig hebt, denken we dat de SR7015 een betere waarde is.

Wattage: 125W | Ingangen: USB (1) Analoge audio (6), HDMI (8), Coax (2), Optisch (2), Component RCA (3), Auxiliary (3) | Uitgangen: Subwoofer pre-out (2), Luidsprekerkabel (9), HDMI (3), Component RCA (1), Composiet video (2) | Afmetingen: 15,8 x 17,3 x 7,3 inch

Beste HDMI-connectiviteit: Arcam AVR390 7.2-kanaals thuisbioscoopontvanger

Image
Image

Als je stapels HDMI-apparaten hebt die je op je systeem wilt aansluiten, heeft de Arcam AVR390 overvloedige HDMI-poorten. Het is echter niet druk met elke denkbare poort zoals veel andere high-end A/V-ontvangers. Deze receiver is uitgerust met in totaal zeven HDMI-poorten die 4K-weergave bij 60 Hz mogelijk maken, ideaal voor veel gameconsoles, Blu-ray-spelers en gaming-pc's.

Er zijn een aantal nadelen aan deze anders veelzijdige ontvanger, waaronder een gebrek aan slimme thuisconnectiviteit. Uiteindelijk is de AVR390 een hoogwaardige optie voor gamers of voor het opzetten van een thuisbioscoop, goed gemaakt genoeg om te vertrouwen met uw kostbare A/V-apparatuur.

Wattage: 60W | Ingangen: Stereo RCA (6), HDMI (7), coaxiaal (1), Optisch (2) | Uitgangen: Stereo RCA (6), Luidsprekerkabel (7), HDMI (3) | Afmetingen: 17,05 x 16,73 x 6,73 inch

Beste ontwerp: NAD T 758 V3i

Image
Image

De NAD T 758 V3i is een aantrekkelijke en ingetogen ontvanger boordevol functies, waardoor het een indrukwekkende waarde is onder de duurdere stereocomponenten. De receiver heeft een opmerkelijke geluidskwaliteit en ondersteunt een 7.1-kanaalsconfiguratie.

Het kan audio afspelen in verschillende lossless formaten, inclusief 192kHz FLAC-bestanden. De ontvanger heeft ook een doorvoer voor maximaal drie HDMI-apparaten die geschikt zijn voor HDCP 2.2, wat een echte 4K-beeldkwaliteit en weergave op 60 Hz mogelijk maakt. De ontvanger kan zelfs draadloos media afspelen via Airplay 2.

Hoewel je de ontvanger kunt bedienen via de Siri-stemassistent, is er een ongelukkig gebrek aan connectiviteit met andere automatiseringsplatforms zoals Google Home of Alexa. Voor degenen die het relatieve gebrek aan slimme connectiviteit over het hoofd zien, is de NAD T 758 V3i een intelligente optie voor iedereen die zijn thuisbioscoop of stereosysteem wil upgraden.

Wattage: 60W | Ingangen: Stereo RCA (8), HDMI (3), Coaxiaal (2), Optisch (2) | Uitgangen: Stereo RCA (6), Luidsprekerkabel (7), HDMI (1) | Afmetingen: 15,63 x 17,13 x 6,77 inch

Beste waarde: Marantz SR7013

Image
Image

Voor wie op zoek is naar een geweldige surround sound-ervaring, stopt het geld met de Marantz SR7013. Omdat dit echter een ouder model is, kunt u vaak een heel goede verkoopprijs op het apparaat vinden.

Deze enorme ontvanger heeft de capaciteit voor maar liefst negen luidsprekers en twee subwoofers naast zeven HDMI-apparaten. De SR7013 is echt het one-stop-knooppunt voor alles in uw thuisbioscoopopstelling, of het nu gaat om Blu-ray-spelers, gameconsoles of gaming-pc's.

De ontvanger is ook naadloos verbonden met Alexa, Google Assistant en Siri, zodat je het afspelen kunt bedienen en van bron kunt wisselen zonder dat je een afstandsbediening nodig hebt. Deze hub integreert zelfs Spotify en Pandora, waardoor je de mogelijkheid hebt om muziek af te spelen zonder een extra apparaat aan te sluiten.

Er is de raadselachtige weglating van Chromecast. Maar voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige surround-ervaring, voldoende poorten en een enorme functieset, is dit een slimme optie.

Wattage: 125W | Ingangen: Stereo RCA (10), HDMI (7), coaxiaal (2), Optisch (2), Component RCA (4) | Uitgangen: Stereo RCA (10), Luidsprekerkabel (15), HDMI (3), Component RCA (1) |Afmetingen: 15,83 x 18,7 x 7,72 inch

Beste uitgave: Denon AVR-X8500H 13,2-kanaals thuisbioscoopontvanger

Image
Image

Als eerste 13.2-kanaals ontvanger die de nieuwste meeslepende audioformaten ondersteunt, heeft de Denon AVR-X8500H veel waar te maken. En tegen zijn ongelooflijk hoge prijs zijn we blij om te zien dat Auro 3D als onderdeel van het standaardpakket wordt geleverd. Hoewel een flink aantal producten op deze lijst ook Auro 3D-opmaak ondersteunen, wordt het vaker wel dan niet aangeboden als een extra upgrade in plaats van kant-en-klaar.

Aangezien Dolby Surround en DTS:X-formaten in wezen de industriestandaard zijn voor audio in Amerikaanse films, is dit voor de meeste kopers meestal geen probleem. Maar als je hunkert naar de unieke ervaring van Auro 3D en er niet extra voor wilt betalen, dan is dit een A/V-receiver die het waard is om in te investeren.

Het X8500H-model levert maar liefst 150 watt per kanaal bij 8 ohm en bevat vier high-speed SHARC-processors met een gecombineerde verwerkingskracht van 10 GLOPS (10 miljard numerieke berekeningen met drijvende komma per seconde).

Het beschikt ook over acht HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen, allemaal ingeschakeld met HDCP 2.2-specificaties, en de ontvanger is voorbereid om 4K ultra HD-geluid, HDR Dolby Vision en zelfs eARC-audio te ondersteunen. Kortom, het Denon X8500H-model biedt zo ongeveer alles behalve 8K-ondersteuning. Denon zal klanten echter toestaan een HDMI 8K-upgrade aan te schaffen voor hun X8500H-ontvangers.

Wattage: 150W | Ingangen: Stereo RCA (10), HDMI (7), Coaxiaal (1), Optisch (2), Component RCA (4) | Uitgangen: Stereo RCA (10), Luidsprekerkabel (15), HDMI (3), Component RCA (1) | Afmetingen: 17,08 x 18,7 x 7,72 inch

Onze favoriete high-end receiver is de Marantz SR7015 (bekijk bij Amazon) omdat hij 8K-opschaling en een enorme lijst met functies biedt, maar toch iets betaalbaarder is dan de SR8015. Als je een eenvoudiger ontwerp wilt en een paar dollar wilt besparen, houden we van de NAD T 758 V3i (bekijk bij Amazon).

Bottom Line

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, audiovisuele apparatuur, mobiele apparaten en slimme thuisgadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Waar u op moet letten bij een thuisbioscoopontvanger

Luidsprekervermogen

Als je een ontvanger koopt voor je thuisopstelling, zorg er dan voor dat het apparaat voldoet aan de stroombehoeften van je luidspreker. Luidsprekers hebben een specifiek wattage nodig om geluid correct weer te geven, en uw ontvanger moet aan die vraag kunnen voldoen.

Luidsprekerconfiguratie

Hoeveel luidsprekers ben je van plan te gebruiken in je bioscoopsysteem? Het is essentieel om het aantal luidsprekers te controleren dat uw apparaat ondersteunt. Terwijl sommige systemen slechts twee luidsprekers kunnen aansturen voor stereogeluid, kunnen andere er meer dan zes aansturen voor een volledige surround sound-ervaring. Een 5.1-kanaals systeem omvat een woofer, een luidspreker rechtsvoor, een luidspreker linksvoor, een middenluidspreker, een rechtsachterluidspreker en een luidspreker linksachter. Als je meer luidsprekers in je surround sound-systeem of een extra woofer wilt, zorg er dan voor dat je receiver de gewenste configuratie ondersteunt.

Audio-/videostandaarden

Controleer of uw nieuwe ontvanger de audio- en videostandaarden van uw apparatuur ondersteunt. Heb je een 4K televisie met HDR (high dynamic range), zorg dan dat je nieuwe receiver het aan kan. Wil je films kijken met Dolby Atmos-speakers? Je hardware zal dat ook moeten regelen.

FAQ

    Kun je Bluetooth aan een ontvanger toevoegen?

    De meeste high-end ontvangers bevatten Bluetooth-functionaliteit. Maar als u Bluetooth aan een ontvanger wilt toevoegen, kunt u dat doen met een externe Bluetooth-adapter, zoals de Harmon Kardon BTA-10 (bekijk op Amazon).

    Hoe sluit je een subwoofer aan op een ontvanger?

    Zoals onze handige gids uitlegt, kun je een subwoofer op je receiver aansluiten via RCA- of LFE-kabels, of met andere aansluitmogelijkheden, afhankelijk van je woofer. Sommige woofers en ontvangers maken draadloze connectiviteit mogelijk. Je ontvanger geeft echter vaak aan waar je je subwoofer moet aansluiten.

    Welk merk ontvanger is het beste?

    Dit hangt af van uw behoeften en budget. Voor budget- of midrange-receivers zijn Pioneer en Yamaha goede merken om naar te kijken. Voor high-end receivers zijn Marantz en Denon goede merken om mee te beginnen. U kunt echter ook kwaliteitsmodellen vinden van merken als Sony en zelfs Pyle.

Aanbevolen: