De 4 beste thuisbioscoopontvangers onder de $ 400, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 4 beste thuisbioscoopontvangers onder de $ 400, getest door experts
De 4 beste thuisbioscoopontvangers onder de $ 400, getest door experts
Anonim

De beste thuisbioscoopontvangers zijn geen kleine moeite om te overwegen om toe te voegen aan uw thuisbioscoopervaring, vooral in combinatie met de nieuwste 4K-tv's. De spil van het thuisbioscoopsysteem, ontvangers zijn in staat om dimensie, helderheid van geluid en het beste van alles, vermogen te produceren. In combinatie met een 5.1- of een 7.2-kanaals thuisbioscoopopstelling is dit een aanzienlijk kwaliteitsverschil. Het is vooral merkbaar in contrast met soundbars of de ingebouwde geluidssystemen die tegenwoordig in tv's beschikbaar zijn, waarvan de kwaliteit gestaag achteruit is gegaan naarmate tv's dunner en dunner werden. Lees verder om de beste thuisbioscoopontvangers te zien die u voor minder dan $ 400 kunt krijgen.

Beste algemeen: Yamaha RX-V385 5.1-kanaals A/V-ontvanger

Image
Image

De Yamaha RX-V385 biedt veel voor zijn adviesprijs, zoals een krachtige 5.1-kanaals versterker (70 wpc), Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio-decodering voor Blu-ray Discs. Ook maakt ingebouwde Bluetooth directe streaming mogelijk vanaf compatibele apparaten, zoals smartphones, evenals de mogelijkheid voor de ontvanger om audio naar Bluetooth-compatibele luidsprekers of hoofdtelefoons te sturen.

De SCENE-functie maakt vooraf ingestelde of aangepaste luister- en kijkmodi mogelijk. Een functie die ik vooral leuk vind, is de Silent Cinema hoofdtelefoon surround-uitgang.

Voor een gemakkelijke luidsprekeropstelling is de RX-V385 uitgerust met Yamaha's YPAO-systeem. Met behulp van een meegeleverde microfoon genereert de ontvanger testtonen die hij kan analyseren om het beste geluid uit uw luidsprekers in een bepaalde kamer te krijgen.

Er zijn ook vier HDMI-ingangen en -uitgangen die, naast 1080p-, 4K- en 3D-videosignalen, ook pass-through-compatibel zijn met HDR (HDR10, Dolby Vision en Hybrid Log Gamma) en Wide Color Gamut. De RX-V385 biedt echter geen extra videoverwerking of opschaling.

Ook, hoewel Bluetooth is voorzien, zoals eerder vermeld, heeft de RX-V385 geen ingebouwde mogelijkheid voor internetstreaming. De USB-poort aan de voorzijde maakt het echter mogelijk om gedownloade muziekbestanden van opgeslagen flashstations af te spelen.

Als je van plan bent een standaard home cinema-ontvanger aan te schaffen met handige functies, kracht en prestaties, biedt de RX-V385 een waardige optie.

Wattage: 145W | Ingangen: Stereo RCA (3), HDMI (4), Coaxiaal (1), Optisch (1) | Uitgangen: Stereo RCA (1), Luidsprekerkabel (5), HDMI (1) | Afmetingen: 12,4" x 17,13" x 6,34"

Beste 5.2-kanaal: Onkyo TX-SR393 Home Theatre-ontvanger

Image
Image

Gemakkelijk de beste 5.2-kanaals AV-ontvanger voor de prijs, Onkyo's geladen machine is een instapontvanger die een verscheidenheid aan functies en instellingsopties biedt die ervoor zorgen dat u de perfecte thuisbioscoopopstelling voor uw behoeften hebt. Onkyo is configureerbaar tot 3.1.2 kanalen en zorgt ervoor dat u kunt profiteren van de nieuwste meeslepende surround sound-technologie, of het nu gaat om Dolby Atmos, DTS:X of het afspelen van native object-audio.

James vond het een verrassend hoogtepunt, want het is de goedkoopste AV-receiver van Onkyo uit de line-up van 2019, de TX-SR393 heeft vier HDMI-ingangen en één HDMI (ARC)-uitgang. De luidsprekeraansluitingen accepteren banaanstekkers, wat het aansluiten veel eenvoudiger maakt, en dankzij Onkyo's gepatenteerde AccuEQ-kalibratietechnologie kun je erop vertrouwen dat je de beste akoestiek hebt voor de kamer waarin je je bevindt, ongeacht de grootte.

De Onkyo TX-SR393 is gemakkelijk te gebruiken en aan te passen indien nodig, dankzij de gebruiksvriendelijke GUI en afstandsbediening. Het ondersteunt 1080P naar 4K opschaling, 4K HDR-video met 60 frames/seconde en HDR-video-doorvoer. Een toekomstige firmware-update zal de ontvanger ook in HDCP 2.3-compatibiliteit brengen.

Bluetooth-connectiviteit, maar met name geen Wi-Fi-connectiviteit, is een leuke functie voor het leven, waarmee je muziek kunt casten en rechtstreeks van apparaten naar de TX-SR393 kunt streamen. Over het algemeen is de belangrijkste kritiek op deze receiver dat hij simpelweg niet op hetzelfde niveau kan presteren als mid tot high-end AV-receivers, die meer finesse en natuurlijk geluid bieden. Nauwelijks kritiek, gezien de grote waarde die dit budgetsysteem biedt.

Wattage: 155W | Ingangen: Stereo RCA (5), HDMI (4), Coaxiaal (1), Optisch (1) | Uitgangen: Stereo RCA (2), Luidsprekerkabel (3), HDMI (1) | Afmetingen: 12,9" x 17,1" x 6,3"

"De TX-SR373 beschikt niet over enkele van de aangesloten functies die veel thuisontvangers hebben, maar als je niet geïnteresseerd bent in deze functies, is de TX-SR373 een uitstekende keuze." - James Huenink, producttester

Image
Image

Beste 7.2-kanaals: Sony STR-DH790 7.2-kanaals ontvanger

Image
Image

De Sony STR-DH790 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Kan een 5.1, 5 ondersteunen.2- of een 7.2-kanaals thuisbioscoopsysteem en een vermogen van 145 watt per kanaal, biedt tal van opties en vermogen voor de meeste behoeften. Nog beter is de ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. Voor alle 5.1- of 5.2-kanaalsgebruikers biedt het ook ruimte om te groeien als je overweegt om op een later tijdstip extra luidsprekers toe te voegen voor een nog meer meeslepende geluidskwaliteit.

De STR-DH790 is uitgerust met vier HDMI-ingangen die allemaal HDR- en 4K-video met 60 frames/seconde ondersteunen, evenals één HDMI-uitgang (eARC). Met inbegrip van 3D video pass-through-technologie, ontdekte onze recensent, Jeremy, dat het naadloos samenwerkte met zijn thuisbioscoopopstelling. Bluetooth-connectiviteit en een verscheidenheid aan Sound Effect-opties om het luisteren te optimaliseren, de STR-DH790 biedt concurrerende functies voor de prijs.

Zoals veel AV-receivers op instapniveau, heeft de STR-DH790 geen Wi-Fi-connectiviteit. Hoewel de veerklemverbindingen een beetje vervelend zijn en de installatiewizard een beetje te wensen overlaat, maakt de automatische kalibratie van Sony het voltooien van uw thuisbioscoopsysteem een fluitje van een cent. Houd er rekening mee dat het geen draadloze luidsprekerverbindingen ondersteunt. Toch biedt dit systeem met een lage harmonische vervorming van,9% een helder, krachtig geluid, geweldige bas en uitstekende eigenschappen voor een goede prijs.

Wattage: 145W | Ingangen: Stereo RCA (5), HDMI (4), Coaxiaal (1), Optisch (1) | Uitgangen: Stereo RCA (2), Luidsprekerkabel (5), HDMI (1) | Afmetingen: 11.75" x 17" x 5.25"

“De Sony STR-DH790 is een zeer capabele 7.2-kanaals ontvanger die perfect is voor nieuwkomers op het gebied van thuisbioscoop en iedereen die op zoek is naar een goedkope opstelling.” - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: Cambridge Audio AXA35

Image
Image

De Cambridge Audio AXA35 is een betaalbare versterker op instapniveau die geweldig is voor thuisbioscoop- of muziekliefhebbers. Het biedt input voor maximaal vijf bronnen, hoewel het enkele belangrijke functies mist die we als standaarden zijn gaan zien, zoals Bluetooth-connectiviteit en coaxiale of optische ingangen. Het ontwerp is verder intuïtief en aantrekkelijk, van de zilveren afwerking, afgeschuinde ventilatieopeningen om scherpe randen te verminderen, en het bijna zwevende karakter dankzij de onopvallende steunen. Gecombineerd met een handige afstandsbediening en een goed vermogen van 35 watt vermogen per kanaal, is de AXA35 geïntegreerde versterker perfect geschikt voor kleine tot middelgrote kamers.

Naast het gestroomlijnde ontwerp heeft het een USB B-poort voor het voeden van smartphones, tablets en andere media-apparaten. Helaas is het niet in staat om muziek rechtstreeks af te spelen van externe bronnen die op deze poort zijn aangesloten.

Als alles eenmaal is aangesloten, is het gemakkelijk in te zien waarom die schijnbaar standaardfuncties eigenlijk zijn weggelaten: om een schone, heldere en verrassend sterke geluidskwaliteit te ondersteunen. Cambridge Audio's selectieve focus op de componenten en minimalistische functies van de AXA35 heeft zijn vruchten afgeworpen, waardoor het gemakkelijk de best ontworpen budgetversterker van vandaag is. Het is een uitstekende kwaliteit voor de prijs.

Wattage: 35W | Ingangen: Stereo RCA (5), 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting (1) | Uitgangen: Stereo RCA (2), 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting (1) | Afmetingen: 13,2" x 16,9" x 3,3"

Zonder twijfel is de Yamaha RX-V385BL 4K AV-ontvanger de beste algemene thuisbioscoopontvanger onder de $ 400 (bekijk bij Best Buy). Met een aantal levensgemak-functies, een soepel installatieproces, gebruiksvriendelijke bedieningselementen voor aanpasbare luisteropties. Het is een geweldige machine voor mensen die hun tenen nat willen maken zonder een arm en een been te investeren in hun thuisbioscoopopstelling.

Onze andere keuze is de Sony STR-DH790 (bekijk bij Amazon). Hoewel het iets duurder is dan de V385BL, maakt het vermogen om 5.1-, 5.2- en 7.2-configuraties te ondersteunen, evenals Dolby Atmos en DTS:X, het een geweldige AV-receiver voor de prijs.

Over onze vertrouwde experts

Emily Isaacs is een in Chicago gevestigde technologieschrijver die sinds 2019 samenwerkt met Lifewire. Haar expertisegebieden omvatten videogames, consumententechnologie en gadgets. Ze gebruikt ook dagelijks de topkeuze op deze lijst.

Jeremy Laukkonen is een voormalige eigenaar van een autowinkel die zich altijd aangetrokken voelde tot de technische kant van auto's (en vrijwel al het andere) en het leven onder de motorkap opgaf om een technologiejournalist te worden. Hij is gespecialiseerd in home-entertainment, Android-apparaten en consumententechnologie en houdt ervan om complexe onderwerpen leesbaar te maken voor zelfs de meest beginnende lezer.

James Huenink schrijft sinds 2019 voor Lifewire, over camera's, draagbare luidsprekers en home entertainment.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een thuisbioscoopontvanger van minder dan $ 400

Connectiviteit

Bekijk voordat je een ontvanger koopt hoeveel apparaten je wilt aansluiten en welke methoden je gebruikt om ze aan te sluiten. Zorg ervoor dat de ontvanger voldoende HDMI-, RCA-, optische en andere ingangen heeft voor al uw apparatuur. Als je draadloze verbindingen wilt, zoek dan naar een ontvanger met Bluetooth, Wi-Fi of beide.

Image
Image

Audioformaten

De meeste goedkope thuisbioscoopontvangers ondersteunen oudere codecs zoals Dolby TrueHD en DTS:HD. Als je de best mogelijke surround sound-ervaring wilt, zoek dan naar een receiver die de Dolby Atmos- en DTS:X-codecs ondersteunt. Je zult ook willen kijken naar welke thuisbioscoopopstellingen ze ondersteunen. Sommige werken alleen voor 5.1- of 5.2- of 7.2-systemen. Bekijk zeker ook ons overzicht van de 2.0, 2.1, 5.1, 6.1 en 7.1 kanaalsystemen.

Kamercorrectie

In deze prijsklasse is ingebouwde kamercorrectiesoftware een van de grootste verschilmakers op het gebied van audiokwaliteit. Het kost wat extra werk om deze functie te gebruiken, maar je zult het verschil echt merken als je een ontvanger kiest met een geweldige kamercorrectie. Onze gids voor het opzetten van een thuisbioscoopsysteem kan u helpen bij het evalueren van uw opties voor een betere digitale kamercorrectie.

FAQ

    Hoe kun je Bluetooth toevoegen aan een stereo-ontvanger?

    Zoals veel audioapparatuur kunnen ontvangers gevoelig zijn voor agressieve chemicaliën en beschadigd raken als ze niet goed worden schoongemaakt. De beste manier om uw ontvanger op te ruimen, is door een blikje perslucht te gebruiken om stof op het oppervlak en in de holtes te verdrijven, vooral handig als u het chassis opent. Het is ook raadzaam om af en toe de knoppen, frontplaat of schakelaars te verwijderen en elk contactpunt te reinigen met contactreiniger, die speciaal is ontworpen voor het reinigen van elektronica.

    Hoe sluit je een subwoofer aan op een stereo-ontvanger?

    Zoals onze handige gids uitlegt, is het eenvoudig om een subwoofer op uw nieuwe ontvanger aan te sluiten via RCA- of LFE-kabels, of via de luidsprekeruitgang als uw subwoofer veerklemmen heeft.

    Wat is de beste manier om een stereo-ontvanger schoon te maken?

    Zoals veel audioapparatuur kunnen ontvangers gevoelig zijn voor agressieve chemicaliën en beschadigd raken als ze niet goed worden schoongemaakt. De beste manier om uw ontvanger op te ruimen, is door een blikje perslucht te gebruiken om stof op het oppervlak en in de holtes te verdrijven, vooral handig als u het chassis opent. Het is ook raadzaam om af en toe de knoppen, frontplaat of schakelaars te verwijderen en elk contactpunt te reinigen met contactreiniger, die speciaal is ontworpen voor het reinigen van elektronica.

Aanbevolen: