9 manieren om de batterijduur van je Android te verlengen

Inhoudsopgave:

9 manieren om de batterijduur van je Android te verlengen
9 manieren om de batterijduur van je Android te verlengen
Anonim

Als je niet thuis bent en de batterij van je Android bijna leeg is, kun je de batterij zo lang mogelijk gebruiken totdat je hem op een stroombron kunt aansluiten. Er zijn veel manieren om de levensduur van de batterij te verlengen, of het apparaat nu bijna niets meer heeft of u wilt dat Android langer meegaat als een algemene praktijk. Hier zijn negen manieren om de levensduur van de batterij te verlengen.

De onderstaande tips zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Onnodige services uitschakelen

Wi-Fi, Bluetooth, locatieservices en NFC verbruiken batterijvermogen, zelfs als het apparaat niet is aangesloten. Als u een service niet gebruikt, schakelt u deze uit. Schakel de vliegtuigmodus in als je ergens bent met een slecht signaal, zodat de telefoon niet blijft proberen verbinding te maken.

Image
Image

Wi-Fi en Bluetooth stoppen nooit met zoeken naar beschikbare netwerken en apparaten. Volg best practices en schakel ze uit als je ze niet gebruikt.

Bottom Line

Bewaar de batterij voor als je de telefoon echt nodig hebt. Als u niet wacht op een belangrijke oproep of sms, zet u de telefoon uit en ha alt u even de stekker uit het stopcontact. Laat de telefoon uit totdat je hem weer nodig hebt.

Dim het scherm

Het scherm kan gemakkelijk de levensduur van de batterij opgebruiken. Als je een batterijverlenging nodig hebt, zet je de helderheid een paar keer lager.

Image
Image

Dynamische helderheidsinstellingen kunnen de batterij leegtrekken. Hoewel het handig is om de telefoon zichzelf te laten aanpassen, verbruikt deze batterijstroom wanneer de telefoon zichzelf blijft aanpassen. Stel zelf de helderheid in om de batterij beter te beheren.

Voor de meeste apparaten gebruikt het scherm de meeste batterijstroom.

Vind de boosdoener

Bekijk welke apps de meeste batterijduur in beslag nemen. Ga naar Apps & Meldingen en blader door de apps die op de telefoon worden uitgevoerd.

Open de Instellingen app, tik op Apps en meldingen en tik vervolgens op een app.

Ga naar de sectie Battery om te zien hoeveel batterijvermogen de app heeft verbruikt sinds de laatste keer opladen.

Tik op Battery om informatie te bekijken over hoe de app de lading heeft gebruikt en welke energiebesparende opties aanwezig zijn.

Image
Image

Om algemene informatie over het batterijgebruik te vinden, opent u Instellingen en tikt u op Batterij De batterij-instellingen laten zien hoeveel batterijvermogen er nog over is, de geschatte batterij levensduur, de energiemodus en het batterijgebruik door apps. De apps die het meeste stroom verbruiken, staan bovenaan de gebruikslijst.

Houd het simpel

Als je de batterij moet sparen, beperk dan het gebruik van apps die veel batterijvermogen nodig hebben, zoals games en video's, apps die worden aangedreven door advertenties en apps die een netwerkverbinding vereisen.

Om energie te besparen, gebruik je je telefoon zo min mogelijk en stop je apps die op de achtergrond draaien. Er hoeft geen game op het scherm te worden weergegeven om een update van een halve gigabyte op de achtergrond te downloaden en de batterij leeg te maken.

Update het Android-besturingssysteem

Geïntroduceerd in Android Lollipop, schakelt een energiebesparende modus haptische feedback (vibratie) op het toetsenbord uit, dimt het scherm en vertraagt de smartphone. Marshmallow heeft een Doze-modus toegevoegd, die wordt geactiveerd wanneer het apparaat langere tijd niet wordt gebruikt en voorkomt dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Android 8 (Oreo) bevat verbeteringen die voorkomen dat apps op de achtergrond batterijvermogen gebruiken.

Upgrade naar de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, zodat je telefoon over de nieuwste batterijbesparende functies beschikt.

Bottom Line

Download een task killer-app zoals Clean Master of Juice Defender om energieverslindende apps te beheren en instellingen die de batterij verbruiken op de achtergrond aan te passen om je telefoon efficiënt te laten werken.

Het probleem oplossen

Rooting biedt batterijbesparende voordelen. U kunt de telefoon opschonen door bloatware te verwijderen. Je hebt ook toegang tot apps zoals Greenify die de levensduur van de batterij verlengen.

Image
Image

Als je een aangepast ROM flasht, krijg je mogelijk energiebesparende bedieningselementen in de versie van Android. De extra controle die voortkomt uit het rooten van een telefoon betekent meer controle over de batterij.

Breng altijd back-up mee

Koop voor een extra batterijduur een smartphonehoesje met een ingebouwde batterij. Oplaadetuis zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten van Mophie, PowerSkin en uNu. Koop voor een nog langere batterijduur een draagbare oplader van Anker, PhoneSuit, Powermat en anderen.

Als je geen omvangrijke batterijbehuizing wilt, zoek dan naar een externe batterij. Overal waar telefoonaccessoires worden verkocht, vind je externe batterijen.

Er zijn meer externe batterijoplossingen dan ooit. De meeste zijn klein en er zijn zelfs opties op zonne-energie.

Android-smartphones worden efficiënter, terwijl Google meer energiebesparende functies aan het besturingssysteem toevoegt. De Marshmallow 6.0-update bevat bijvoorbeeld de Doze-modus, die voorkomt dat apps op updates controleren wanneer de telefoon een tijdje niet is gebruikt, en een functie Niet storen, waarmee je kunt kiezen welke meldingen gedurende een bepaalde periode binnenkomen.

Fabrikanten hebben hun eigen functies toegevoegd, zoals de ultra-energiebesparingsmodus van Samsung, die het scherm verandert in een grijswaardenthema en het app-gebruik beperkt.

Aanbevolen: