Kan ik mijn internetprovider om internetgeschiedenis vragen?

Inhoudsopgave:

Kan ik mijn internetprovider om internetgeschiedenis vragen?
Kan ik mijn internetprovider om internetgeschiedenis vragen?
Anonim

Wat te weten

  • U kunt uw browsegeschiedenis niet ophalen van uw ISP, maar er zijn andere manieren om uw zoekgeschiedenis te bekijken en uw privacy online te beschermen.
  • De Amerikaanse overheid verplicht ISP's om de internetgeschiedenis van klanten gedurende ten minste 90 dagen bij te houden.
  • Als u niet wilt dat uw internetprovider (of de overheid of hackers) uw internetgeschiedenis bijhoudt, investeer dan in een virtueel particulier netwerk (VPN).

Dit artikel legt uit waarom u uw browsegeschiedenis in het algemeen niet kunt verkrijgen van uw ISP.

Kan ik mijn internetprovider om mijn internetgeschiedenis vragen?

Hoewel het waar is dat uw ISP uw internetgeschiedenis bijhoudt, geven de meeste ISP's deze informatie niet door, zelfs niet aan de klant. Toch kan het nooit kwaad om het te vragen. De enige manier om het zeker te weten, is door contact op te nemen met uw provider.

Image
Image

Kan mijn internetprovider mijn internetgeschiedenis zien?

Je ISP houdt de websites bij die je bezoekt en de bestanden die je downloadt. Alle ISP's hebben een privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe klantgegevens worden gebruikt, opgeslagen en beveiligd. Afhankelijk van hoe de website is versleuteld (via HTTP of HTTPS), kan uw ISP mogelijk alleen de domeinnamen zien van sites die u bezoekt, of zij kunnen de volledige URL zien.

De meeste ISP's beweren uw gegevens vertrouwelijk te houden, dus niemand controleert actief uw internetgeschiedenis. Als ze echter om gegevens van de overheid worden gevraagd, moeten ze zich aan de wetshandhaving houden. Er zijn bijvoorbeeld gevallen bekend waarbij ISP-gegevens werden gebruikt om online piraterij te vervolgen.

Als u niet wilt dat uw ISP uw internetgeschiedenis bijhoudt, overweeg dan om een virtueel particulier netwerk (VPN) aan te schaffen, dat uw IP-adres verhult om uw online privacy te beschermen.

Hoe lang blijft een ISP browsegeschiedenis?

In de Verenigde Staten vereist de Electronic Communication Transactional Records Act van 1996 dat internetserviceproviders alle klantrecords gedurende ten minste 90 dagen bewaren. In sommige andere landen is de vereiste zelfs nog langer. Het is gebruikelijk dat ISP's de meeste van die gegevens na deze tijd weggooien, hoewel ze mogelijk gegevens met betrekking tot facturering bewaren.

Bekijk het privacybeleid van uw ISP om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet worden verkocht aan derden voor marketingdoeleinden.

Hoe controleer ik mijn internetservicegeschiedenis?

Hoewel uw internetprovider uw internetgeschiedenis hoogstwaarschijnlijk niet zal overdragen, zijn er manieren om de zoekgeschiedenis van uw browser te controleren. Als je kinderen hebt, overweeg dan om software voor ouderlijk toezicht te downloaden om te voorkomen dat kinderen sites voor volwassenen zien. Als je je zorgen maakt over mysterieuze online aankopen die op je rekening verschijnen, neem dan contact op met je bank.

FAQ

    Kunnen ouders hun internetprovider om de browsegeschiedenis van hun kinderen vragen?

    Het hangt ervan af. Net als bij het aanvragen van een ISP voor uw browsegeschiedenis, zullen de meeste ISP's deze informatie niet verstrekken, maar het kan geen kwaad om ernaar te vragen. Als ouders zich zorgen maken over de browsegeschiedenis van hun kind, kunnen ze ervoor kiezen om de browsegeschiedenis in de webbrowsers op hun apparaten te bekijken.

    Hoe verberg je je internetgeschiedenis voor je ISP?

    Er zijn verschillende manieren om uw internetgeschiedenis te verbergen voor uw ISP. U kunt een privébrowser zoals Tor gebruiken, een VPN gebruiken om de ISP te omzeilen of de HTTPS Everywhere-browserextensie gebruiken om de beveiliging van uw webbrowser te vergroten.

    Kunnen ISP's uw internetgeschiedenis verkopen?

    Het hangt af van waar je woont. In de VS kunnen ISP's niet-identificeerbare gegevens verzamelen en verkopen. Als u zich zorgen maakt, stellen Apple en Cloudfare een nieuwe DNS-standaard voor die uw internetprovider zou omzeilen, zodat deze uw geschiedenis niet kan zien en verkopen.

Aanbevolen: