Spotify's Only You biedt gerichte luisterervaringen

Spotify's Only You biedt gerichte luisterervaringen
Spotify's Only You biedt gerichte luisterervaringen
Anonim

Spotify heeft zijn nieuwe in-app-ervaring, Only You, onthuld, waarmee deelbare, gepersonaliseerde afspeellijsten kunnen worden gemaakt op basis van de eigen muziek- en podcast-luistergewoonten van gebruikers.

Image
Image
Afbeelding: Spotify.

Spotify

Only You's "Audio Birth Chart"-functie wijst astrologie-achtige zon-, maan- en rijzende tekens toe aan elke gebruiker, op basis van naar wie ze luisteren. Ondertussen genereert "Your Dream Dinner Party" een gepersonaliseerde mix op basis van de drie artiesten die ze kiezen om het denkbeeldige evenement bij te wonen.

Opties zoals "Your Artist Pairs" en "Your Song Year" kijken respectievelijk naar recente artiestparen en oorspronkelijke jaren. Ten slotte zullen "Your Time of Day" en "Your Genres/Topics" gebruikers vertellen wanneer en waar ze het vaakst naar luisteren.

Only You genereert ook automatisch "deelkaarten" waarmee gebruikers kunnen zien wanneer, waar en naar welke nummers fans van hun favoriete artiest luisteren. De nieuwe Blend-functie neemt het sociale element echter nog verder door, doordat gekoppelde gebruikers hun luisterinteresses kunnen mixen, matchen en delen. Het is een soort collaboratieve mixtape die zichzelf in de loop van de tijd aanpast naarmate de luistergewoonten van elke gebruiker veranderen. Blend bevindt zich momenteel nog in de bètafase, maar is wereldwijd beschikbaar op zowel Android als iOS.

Image
Image
Afbeelding: Spotify.

Spotify

De nieuwe service lijkt tot nu toe goed ontvangen te zijn, met Twitter-gebruiker @driguinhi die zegt: "Ik vind het geweldig hoe Spotify me gewoon elke keer leest."

Met de recente toevoeging van offline afspelen voor de Apple Watch en de geplande Wear OS-update voor Android Smartwatches, zal Spotify's nieuwe sociale experiment in de toekomst waarschijnlijk veel gebruik gaan maken.

Aanbevolen: