Fitbit Versa 2 Review: een op fitness gerichte wearable met Smartwatch-add-ons

Inhoudsopgave:

Fitbit Versa 2 Review: een op fitness gerichte wearable met Smartwatch-add-ons
Fitbit Versa 2 Review: een op fitness gerichte wearable met Smartwatch-add-ons
Anonim

Bottom Line

Deze fitnesstracker heeft slechts een paar smartwatch-functies, maar maakt dit goed met een lange batterijduur en een populaire gebruikerservaring.

Fitbit Versa 2 fitness-smartwatch

Image
Image

We hebben Fitbit's Versa 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De schoonheid van zoiets als de Fitbit Versa 2 zit niet in de altijd verbonden functionaliteit - je zult in de hogere prijsklassen moeten kijken om volledige smartwatch-functies te krijgen. In plaats daarvan krijg je een overtreffende trap fitness wearable met enkele toegevoegde opties waardoor het meer op een smartwatch lijkt. En dat is oké in ons boek, want wat Fitbit mist in vlaggenschip-integratie van mobiele software, maakt het meer dan goed in de levensduur van de batterij, op fitness gerichte add-ons en veelzijdigheid. Ik kreeg een Versa 2 in handen en droeg hem een paar weken in New York City, gemakkelijk van training tot bedtijd. Lees verder om te zien hoe het ging.

Image
Image

Ontwerp: Mooi en modern, ondanks de randen

Het meest verrassende voor mij bij het uitpakken van de Versa 2 is hoeveel het me doet denken aan zoiets als een Apple Watch. Om te beginnen heeft Fitbit ervoor gekozen om de wijzerplaat vierkant te maken in plaats van de meer traditionele ronde richting te volgen. Hoewel er een paar Android Wear-horloges zijn die er erg strak uitzien, heb ik de neiging om de voorkeur te geven aan de vierkante wijzerplaat met afgeronde hoeken. De Versa 2 doet dit heel mooi.

Een ding om op te merken is echter dat de randen rond het scherm zelf veel dikker zijn dan je zou verwachten. Dit is interessant omdat het horloge op het eerste gezicht geen randen lijkt te hebben, omdat Fitbit is gegaan met effen zwart, de volledig glaskleurige bovenkant, en omdat de meeste beschikbare wijzerplaten een zwarte achtergrond hebben. Tenzij je het horloge uit een hoek houdt, zie je echt niet waar het scherm eindigt en de randen beginnen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het superscherpe AMOLED-scherm en zijn 1.000 nits helderheid. Het zwart ziet er erg zwart uit en daarom vallen alle contrasterende afbeeldingen echt op.

De behuizing van het horloge is gemaakt van geborsteld, geanodiseerd aluminium dat grotendeels rond is, maar met een paar randen en een enkele knop. Ik ging voor de lichtere mistgrijze aluminium behuizing, maar je kunt ook kiezen voor een carbon aluminium (vergelijkbaar met Apple's space grey) en een rose gouden aluminium.

Tenzij je het horloge schuin houdt, zie je echt niet waar het scherm eindigt en de randen beginnen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het superscherpe AMOLED-scherm en zijn 1.000 nits helderheid. Het zwart ziet er erg zwart uit en daarom vallen alle contrasterende afbeeldingen echt op.

Er zijn ook een heleboel bands om uit te kiezen, waaronder de "steen" -optie op mijn apparaat, effen zwart, lichtroze, kastanjebruin (Fitbit noemt het Bordeaux) en een echt scherp ogende smaragd. Fitbit heeft deze gecombineerd met een van de drie kleuren van de behuizing en de band / hoes die je kiest, komt overeen met de hardwaregesp. Er zijn een paar speciale edities beschikbaar met dezelfde horlogekast zelf, maar met een aantal uniek uitziende stoffen banden. Over het algemeen ziet deze Fitbit er niet uit als de gemiddelde Fitbit en past hij precies in de mid-to-premium smartwatch-lijst.

Configuratieproces: eenvoudig en goed uitgelijnd

Een enorm voordeel van een merk als Fitbit is dat je een hardware/software-relatie van begin tot eind krijgt. Net als bij de Apple Watch, heeft Fitbit de software zelf zo kunnen ontwerpen dat deze rechtstreeks bij de hardware van het horloge past. Dit maakt het installatieproces zeer gecontroleerd en zeer naadloos.

Wanneer je het horloge opstart (mijn apparaat werd geleverd met een lading van ongeveer 70 procent), zal het je vragen om de Fitbit-app te downloaden, beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk te verbinden en via Bluetooth te koppelen. Ik vond het proces volledig naadloos en tijdens mijn tijd ervoer ik maar één hapering - toen ik in eerste instantie probeerde verbinding te maken met wifi, lukte dat niet. Ik denk dat dit hoogstwaarschijnlijk te wijten was aan mijn draadloze thuisnetwerk, niet aan het horloge zelf, dus ik ga Fitbit hier alle punten geven.

Wat ook leuk is, is dat het horloge je een functierondleiding geeft die niet al te omslachtig is. Het toont je alle directionele veegopties, legt de Alexa-integratie uit en laat je er meteen in duiken. Als je meer diepgaande walkthroughs wilt, is de app op je telefoon graag bereid. Maar ik vond het verfrissend dat het horloge niet in alle mogelijke functies probeerde te graven, want dat kan soms erg overweldigend zijn als je een apparaat voor het eerst leert kennen.

Image
Image

Comfort en bouwkwaliteit: buitengewoon comfortabel met een eersteklas constructie

Als het huidige vlaggenschip van Fitbit, kan de Versa 2 het zich niet veroorloven om iets anders te zijn dan premium in bouwkwaliteit, dus ik was echt niet verrast om te zien dat zoveel zorg en aandacht werd besteed aan het bouwen van dit horloge. De metalen behuizing voelt erg stevig aan, terwijl de Gorilla Glass 3 ervoor zorgt dat de wijzerplaat moeilijk te kraken is. Het bandmateriaal dat bij de basiseenheid wordt geleverd, maakt gebruik van silicium dat vergelijkbaar is met de rest van de Fitbit-lijn, en dit voelt voor het grootste deel stevig, flexibel en waterbestendig aan.

Over waterbestendigheid gesproken, de Versa 2 belooft zijn functie te behouden tot 50 meter onder water. Dat komt omdat, zoals bij de meeste fitnessbanden, het volgen van zwemmen een essentieel onderdeel van de training is. Fitbit raadt je aan het horloge af te drogen als je klaar bent - hoewel dit meer over huidirritatie lijkt te gaan dan over het horloge zelf - en het wordt niet aanbevolen om het horloge in een bubbelbad of sauna te dragen.

De Versa 2 weegt een minuscule 0,16 oz, en dat is gek als je kijkt naar alle sensoren in dit ding, en nog gekker als je kijkt naar de levensduur van de batterij. En omdat de behuizing van geborsteld aluminium is, plakt hij niet gemakkelijk aan je huid.

En dit brengt me bij troost - iets dat ik behoorlijk hoog op mijn lijst voor horloges heb gezet. Immers, als het oncomfortabel of zwaar is, wil je het waarschijnlijk uitdoen als je aan je bureau zit of aan het dineren bent, en dat schiet het hele doel van zoiets als dit teniet. De Versa 2 weegt een minuscule 0,16 gram, en dat is gek als je kijkt naar alle sensoren in dit ding, en nog gekker als je kijkt naar de levensduur van de batterij. En omdat de behuizing van geborsteld aluminium is, plakt hij niet gemakkelijk aan je huid.

Het enige probleem hier is dat de siliconenband, als hij te strak zit, een beetje op je huid kan blijven haken. Dit is slechts een kleine zorg, omdat de horlogeband zo gemakkelijk te verwisselen is en er meerdere maten in de doos zitten, zodat u de juiste strakheid voor u kunt vinden. Sterker nog, nadat je het een paar dagen hebt gedragen, merk je het voor het grootste deel niet eens om je pols.

Aanpassing: vrijwel oneindige horlogebanden, maar beperkte wijzerplaten

De aanpassing van de wijzerplaat voor Fitbit wordt 100 procent gecontroleerd door de markt van wijzerplaten die momenteel voor u beschikbaar zijn - vreemd genoeg noemt Fitbit deze wijzerplaten. Voor alle duidelijkheid, ik hou echt van de standaard Versa 2-wijzerplaat, genaamd Waveform, omdat het je in één oogopslag een goede hoeveelheid informatie geeft en er behoorlijk professioneel uitziet, vooral omdat je de kleuren kunt aanpassen aan de situatie.

Er zijn honderden andere opties, maar het is belangrijk om te onthouden dat je voor sommige moet betalen om volledig te ontgrendelen. Om die reden klop ik een beetje op het Fitbit-ecosysteem, omdat het leuk zou zijn geweest om meer gratis wijzerplaten te hebben, en verder zou het leuk zijn geweest om op categorie te sorteren en die vervolgens te filteren op gratis wijzerplaten (iets wat je nu niet kunt doen).

In feite droeg ik mijn Versa 2 naar een bruiloft, maar was ik vergeten een officiëlere Fitbit-band te kopen. Gelukkig kon ik een van de leren banden van mijn standaard polshorloges nemen en het paste bijna perfect (met slechts een heel kleine opening aan weerszijden).

De andere kant van de aanpassingsmunt is de band zelf, en in tegenstelling tot veel van Fitbit's producten, ondersteunt de Versa 2 het standaard horlogebandmechanisme met veerstang, op voorwaarde dat je een horlogeband krijgt die ongeveer 22 mm breed is (soort van een standaard middelgrote band). Voor alle duidelijkheid: de siliconenbanden van Fitbit zijn meestal ongeveer 23 mm breed, omdat ze bedoeld zijn om precies in het horloge te passen om eruit te zien alsof het één eenheid is. Maar omdat de banden een snelontgrendelingsmechanisme hebben, zijn ze in wezen universeel.

In feite droeg ik mijn Versa 2 naar een bruiloft, maar was ik vergeten een officiëlere Fitbit-band te kopen. Gelukkig kon ik een van de leren banden van mijn standaard polshorloges nemen en het paste bijna perfect (met slechts een heel kleine opening aan weerszijden). Twee opmerkingen hierover: ten eerste heb je een horlogebandvervangingstool nodig als je een horlogeband koopt die geen inkeping voor snelsluiting heeft ingebouwd in het veermechanisme, en ten tweede, omdat horlogebandjes van derden dat niet zullen doen. noodzakelijkerwijs nauwsluitend past, lijkt het geneigd om vuil en vuil in de spleet te laten komen. Maar alles bij elkaar genomen is het heel fijn om te zien dat je in wezen elke standaard horlogeband met de Versa 2 kunt gebruiken, waardoor je bijna oneindige aanpassingsmogelijkheden hebt.

Image
Image

Prestaties: soepel, snel en eenvoudig

Als een uitbreiding op de setup-sectie van hierboven, zorgt het feit dat de software exclusief voor deze specifieke hardware is ontwikkeld, ervoor dat deze erg soepel werkt. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de processor zelf is geüpgraded voor dit nieuwste model, en gedeeltelijk omdat de Versa 2 niet te veel probeert te doen.

Alle workout- en trackingfunctionaliteit begint precies zoals het hoort, en de bijbehorende Fitbit-specifieke onderdelen van de software zijn vloeiend en leuk om te gebruiken. U zult enkele kleine haperingen opmerken met apps van derden, en u zult in de problemen komen door zwaar smartwatch-gebruik te proberen. Een groot minpunt is het feit dat de Versa 2 geen sms'jes of iMessage kan versturen op een iPhone. U kunt de berichten als meldingen op het horloge zien, maar u kunt niet reageren. Deze functie is echter aanwezig voor Android-telefoons. De hartslagmeter op het apparaat is altijd actief, wat betekent dat je een mooi overzicht krijgt van je dagelijkse hartslag, en voor het grootste deel werkt het goed, vooral halverwege de training.

Image
Image

Batterijlevensduur: in principe de beste in zijn klasse

Ik heb eerder een paar generaties Fitbit Flex gehad en was altijd onder de indruk van de batterijduur van een week op deze fitnesstrackers, vooral voor iets dat zo'n constante verbinding onderhoudt met het batterijzuigende Bluetooth-protocol. De batterijduur van de Versa 2 is veruit de beste die ik ooit heb gezien op een draagbare, zonder uitzondering.

Fitbit belooft een batterijduur van meer dan 4 dagen, en voor mij is dit erg conservatief. Na het uitpakken en instellen van het horloge, plaatste ik het op het oplaadstation en het laadde in ongeveer 20 minuten op van 70 procent naar 100 procent. Hierna gooide ik hem om mijn pols en liet ik hem 8 dagen lang op de proef stellen voordat ik een batterij van 5 procent had.

De batterijduur van de Versa 2 is veruit de beste die ik ooit heb gezien op een draagbare, zonder uitzondering. Fitbit belooft een batterijduur van meer dan 4 dagen, en voor mij is dit erg conservatief.

Deze indrukwekkende levensduur van de batterij is niet iets om lichtvaardig over te denken voor dit soort apparaten. Smartwatches zijn slechts een randapparaat voor uw telefoon, daarom vergeet u ze gemakkelijk op te laden, vooral wanneer ze benadrukken hoe belangrijk het is om uw slaap bij te houden. Als je hem in bed moet dragen, wanneer laad je hem dan op? Met de Versa 2 kun je dat in principe één keer per week doen, zonder enig compromis. De tijd zal leren hoe goed deze batterij gedurende zijn hele levensduur stand zal houden, maar uit de doos is dit ding een beest, of je nu een krachtige gebruiker bent of een batterijbeschermer.

Software en belangrijkste kenmerken: een paar toeters en bellen, met enkele compromissen

De Fitbit-software is bekend en goed gemaakt. Omdat het speciaal is gemaakt voor Fitbit en geen ander apparaat, is het ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Het houdt gemakkelijk uw dagelijkse activiteit, slaapscores en al uw totalen bij. Er zijn hier ook tal van sociaal gerichte functies, zodat je je andere Fitbit-vrienden kunt uitdagen voor "werkweekdrukte" en "weekendstrijder" -wedstrijden.

Op het horloge zelf is een ander verhaal. Zoals ik hierboven al zei, is het ingebouwde besturingssysteem soepel en eenvoudig, maar de apps van derden werken niet zo goed (de games zijn vrijwel onspeelbaar). Als gevolg hiervan presteren de functies die meer "smartwatch" leunen, echt onder de maat in vergelijking met de "Fitbit" -functies. Hoewel je geen volledige smartphone-perifere ervaring krijgt zoals bij Apple of Samsung, krijg je wat extra toeters en bellen die een verbetering zijn ten opzichte van modellen. Er is Amazon Alexa ingebouwd en standaard roept een lange druk op de knop haar op om je vragen te beantwoorden. Je kunt deze instelling wijzigen om de andere nieuwe functie hier te activeren: Fitbit betalen via NFC. Dit werkt op dezelfde manier als Apple Pay en stelt je in staat om met je horloge tegen compatibele lezers in fysieke winkels te tikken om de betaling uit te voeren.

Er is ook muziekopslag aan boord voor maximaal 300 nummers, hoewel het onhandig is om de nummers op het horloge te krijgen. Je krijgt de vereiste trainingstraining (met echt intuïtieve re altime tempostatistieken), maar je krijgt ook het volgen van de vrouwelijke gezondheid en een interessante gepersonaliseerde cardio-score. Voor sommige functies moet je je abonneren op Fitbit's premium gezondheidscoachingservice, maar vrijwel elke gezondheidsstatistiek die je van een horloge zou kunnen verwachten, zal de Versa 2 direct regelen.

Bottom Line

Fitbit is nooit bekend geweest als een 'budget'-merk, omdat je beta alt voor gebruiksgemak en een betrouwbaar technologiebedrijf dat elk product ondersteunt dat ze maken. De meeste van hun wearables zijn echter rond de $ 100, terwijl de Versa 2 $ 200 kost (met de verbeterde versies tot $ 230). Dit is meestal redelijk, aangezien de prestaties uitstekend zijn geweest en de levensduur van de batterij niet kan worden aangetast. Maar het is de moeite waard om erop te wijzen dat zelfs de oudere generaties Apple Watches (die qua prijs redelijk dicht bij dit horloge liggen) nog steeds meer doen in de traditionele smartwatch-capaciteit. Maar als u op zoek bent naar iets dat is gericht op het volgen van activiteiten en trainingsspecifieke statistieken, en u wilt wat extra smartwatch-functies om alles een beetje handiger te maken, dan is $ 200 het waard.

Concurrentie: een nu overvolle markt van wearables

Fitbit Versa Lite: De Lite-versie van dit horloge maakt een einde aan premiumfuncties zoals Alexa en Fitbit Pay, en bespaart u ongeveer $ 40.

Amazfit Bip: Dit budgetmerk geeft je een schokkend vergelijkbare functieset (en misschien niet zoveel vertrouwen op merkniveau) voor een veel lagere prijs.

Garmin Instinct: De meer robuuste (maar minder stijlvolle) Instinct is meer gericht op het buitenleven dan op het alledaagse.

Sterke batterijduur en functies voor fitnessliefhebbers

Met een enorme batterijcapaciteit, uitstekende functies voor fitnessliefhebbers en het extra voordeel van een paar extra smartwatch-achtige functies, is de Versa 2 een werkelijk indrukwekkende prestatie van Fitbit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u in gedachten houdt wat dit apparaat eigenlijk is: het is eerst een draagbare fitness en daarna een smartwatch. Met de verwachtingen van Apple Watch zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn, maar voor degenen die niet de prijs willen betalen die nodig is voor een Apple Watch, is de Versa 2 een geweldig alternatief.

Specs

  • Productnaam Versa 2 Fitness Smartwatch
  • Productmerk Fitbit
  • UPC B07TWFVDWT
  • Prijs $229.95
  • Productafmetingen 1,6 x 1,6 x 0,5 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Boordopslag 300+ nummers
  • Batterijcapaciteit 4–8 dagen
  • Waterdicht 50m

Aanbevolen: