Samsung Galaxy Watch Active Review: een op wellness gerichte tracker

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch Active Review: een op wellness gerichte tracker
Samsung Galaxy Watch Active Review: een op wellness gerichte tracker
Anonim

Bottom Line

De Samsung Galaxy Watch Active is een slanke en capabele smartwatch met welzijn en gemak in het achterhoofd, maar het is beperkt als het gaat om diepgaande en nauwkeurige fitnessgegevens.

Samsung Galaxy Watch Active

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Watch Active gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je denkt dat een wearable de sleutel is om je te helpen wat meer te bewegen, beter te slapen en je minder gestrest te voelen, dan is de Samsung Galaxy Watch Active er om je een duwtje in de goede richting te geven. Het is een lichtgewicht en stevige smartwatch die voor algemeen welzijn pleit. Naast het bijhouden van multisportactiviteiten, stappen, slaap en stressniveaus, is het een apparaat waarmee je op de hoogte kunt blijven van e-mails, muziek kunt afspelen en zelfs onderweg aankopen kunt doen.

We brachten wat tijd door met deze wearable en onderzochten hoe comfortabel het is om elke dag te gebruiken en hoe het zich opstapelt als fitnesstracker.

Image
Image

Ontwerp: gestroomlijnd en klaar om te werken

Er is niets luids aan de Samsung Galaxy Watch Active, en dat is niet per se een slechte zaak. Hoewel het klein, gestroomlijnd en lichtgewicht is, is het niet saai of onstijlvol.

Het heeft een rond gezicht dat slechts 0,88 gram weegt en heeft een 1,1-inch scherm dat helder en kristalhelder is, beschermd door Corning Gorilla Glass. Voor smartphonegebruikers voelt u zich meteen thuis door te vegen en dezelfde bewegingen uit te voeren als op uw telefoon om items te selecteren en op het apparaat te navigeren.

Er is niets luidruchtigs aan de Samsung Galaxy Watch Active, en dat is niet per se een slechte zaak.

Er zijn ook twee knoppen aan de rechterkant van het gezicht die dienen als "Terug" en "Home"-knoppen. Het is gemakkelijk om erachter te komen wat ze doen met slechts een beetje testen. We vonden het gebruik van deze knoppen erg intuïtief en reageerden snel op het indrukken.

En hoewel het er misschien niet zo uitziet, is dit horloge ook behoorlijk robuust. Het wordt geleverd met een MIL-STD-810G-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen stoten, vallen, water en sommige extreme temperaturen. Het is zelfs veilig genoeg om dit te dragen voor zwemmen tot 50 meter diep.

Image
Image

Configuratieproces: Snel en intuïtief

Er is niet veel voor nodig om de Samsung Galaxy Watch Active gebruiksklaar te maken. De enige oplaadcomponent is een draadloze oplader met oplaadkop en USB-kabel.

Het horloge kwam voor 41% opgeladen uit de doos, dus de eerste keer opladen tot 100% was vrij snel en duurde slechts ongeveer een uur.

Zodra het horloge volledig van stroom was voorzien, hebben we de bijbehorende app gedownload van de App Store (aangezien we dit apparaat hebben getest met een iPhone). We konden het horloge in ongeveer een minuut aan onze telefoon koppelen en enkele basisopties bekijken, zoals inloggen op een Samsung-account, dat vereist is om apps te downloaden. Na een korte rondleiding door het scherm en de bedieningselementen waren we binnen enkele minuten aan de slag.

Het aanpassen van instellingen en widgets om een persoonlijke ervaring te creëren kostte natuurlijk wat extra tijd. We ontdekten dat de ervaring erg leek op het instellen van een smartphone, maar met minder flexibiliteit en minder om het scherm te overweldigen. Toch gaat het leren en aanpassen van het apparaat snel met de veeg- en aanraakbedieningen. En omdat we het meer gebruikten om activiteiten bij te houden, waren we beter in staat om te bepalen hoe we de ervaring wilden aanpassen.

Image
Image

Comfort: Over het algemeen gemakkelijk te dragen

De Samsung Galaxy Watch Active is bedoeld voor dagelijks gebruik en we vonden hem comfortabel om een hele dag te dragen. De band is gemaakt van siliconenrubber dat licht en flexibel is en niet de neiging heeft pluisjes en stof op te nemen zoals veel andere sporthorloges met vergelijkbare banden.

De band heeft ook een uniek pasmechanisme. In plaats van de band met lipjes vast te zetten, zoals bij veel andere horloges, kunt u met de Galaxy Watch Active de band onder de band stoppen en tegen uw pols spoelen, waardoor u een bijzonder strakke pasvorm krijgt. Deze behaaglijkheid was handig tijdens het hardlopen, naast het gebrek aan massa, omdat er geen stuiteren of bijstellen nodig was. Het enige probleem is dat het soms een beetje te knus kan worden, vooral tegen de tweede helft van de dag.

Slapen met het horloge was niet oncomfortabel en het uitvoeren van andere routinematige activiteiten zoals douchen of afwassen ook niet. Dit apparaat is als veilig beoordeeld in water tot 50 meter diep, maar onze ervaringen met dagelijkse activiteiten waarbij contact met water en zeepwater betrokken was, hebben nooit een negatieve invloed gehad op het apparaat. Het was ook bestand tegen vallen op een hardhouten vloer, van drie tot vijf voet omhoog. We hebben nooit een kras of een probleem met de functionaliteit gezien.

Image
Image

Prestaties: hardlopers willen misschien ergens anders kijken

Voor mensen die graag bewegen en herinneringen en aanmoedigingen ontvangen, zal de Galaxy Watch Active die jeuk krabben. De standaardinstelling start berichten na een uur inactiviteit en biedt suggesties voor rekoefeningen. Er zijn ook trainingsprofielen voor een reeks oefeningen, zelfs zoiets eenvoudigs als squats, die net die extra stimulans kunnen geven om een paar sets uit te werken en weg te komen van achter je bureau zitten.

Bepaalde activiteiten worden automatisch bijgehouden, zoals hardlopen en wandelen, maar we waren een beetje teleurgesteld in de geregistreerde resultaten. Tijdens een run van 1,5 mijl detecteerde het horloge een run van slechts 0,88 mijl. Toen we nog maar een mijl te kort waren, detecteerde het horloge dat we 1.25 mijl. We vergeleken de resultaten met ons Garmin-horloge en merkten dat de Galaxy Watch Active het tempo en de verstreken tijd twee minuten langzamer registreerde dan onze Garmin.

Een ander nadeel van het vertrouwen op het horloge om dit soort trainingen automatisch te detecteren en vast te leggen, is dat er geen hartslag of GPS-locatie wordt vastgelegd.

Zelfs toen we een hardlooptraining begonnen door deze te selecteren, waren we teleurgesteld over de inconsistenties. Over een run van 4,5 mijl, terwijl de geregistreerde afstand binnen bereik was, was de hartslag veel hoger dan ons Garmin-horloge met een ingebouwde hartslagmeter, en het tempo was ook ongeveer 30 seconden langzamer. Dit kan zijn omdat de GPS- en hartslagmetingen soms onregelmatig leken tijdens het hardlopen, maar dit was ook een beetje ontmoedigend om te zien en doet afbreuk aan een van de centrale functies van dit apparaat.

Voor mensen die motiverende herinneringen willen en de mogelijkheid om meerdere sporten en activiteiten vast te leggen, kan dit horloge de juiste oplossing zijn. Maar voor de meer serieuze hardloper en misschien ook zwemmer, ontbreekt het niveau van nauwkeurigheid en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot gegevens op een granulair niveau een beetje.

Image
Image

Batterij: consistent en snel op te laden

Samsung zegt dat deze batterij tot 45 uur meegaat, en dat bleek het geval te zijn. Het zou zelfs langer kunnen duren als we het horloge niet zouden gebruiken voor activiteiten zoals het streamen van afspeellijsten van de Spotify-app, waardoor de batterij aanzienlijk leegloopt. Het apparaat werd warm bij gebruik op deze manier, waardoor het enigszins oncomfortabel was om te dragen.

Een ander geval waarin we ontdekten dat de batterij sneller leegliep, was toen we het horloge naar de modus "Altijd aan" schakelden. Dit was het beste tijdens hardlopen, wanneer de normale manier om het horloge te wekken (je pols optillen) niet zo goed registreerde, en omdat zonlicht het zicht soms bemoeilijkte.

Het opladen van het apparaat toen het helemaal leeg was, duurde elke keer ongeveer twee uur, wat betekende dat we weinig tijd hadden om te wachten tot het weer bruikbaar was.

Software: Lifestyle-metgezel

Net als andere Samsung smartwatches draait de Samsung Galaxy Watch Active op het Tizen-besturingssysteem. Als gevolg hiervan is het aantal apps in de Galaxy Store meestal beperkt, maar Spotify wordt vooraf op het apparaat geladen. We konden ons account snel koppelen en een afspeellijst downloaden om offline naar te luisteren tijdens het hardlopen of gewoon onderweg. Het downloaden van de afspeellijst ging relatief snel en was erg handig om onderweg te gebruiken.

Een andere algemene wellness-functie die we leuk vonden, was de slaap-tracking-functie, die geen werk kostte om in te stellen. We vonden het leuk om te kunnen zien hoeveel van de slaapcyclus licht versus diep was en zelfs de calorieverbranding. Het grote vraagteken was de efficiëntiebeoordeling - de app geeft niet veel uitleg over hoe het apparaat deze score heeft bereikt.

De stressbeoordeling was ook inzichtelijk en gebaseerd op pieken in de hartslag, en de ingebouwde widget voor ademhalingsoefeningen is een leuke manier om een kleine meditatie in te bouwen, zelfs voor mensen met een tijdnood.

De geïntegreerde Samsung Bixby-spraakassistent was handig voor basiscommando's zoals het weer bekijken, een herinnering instellen of een hardlooptraining starten. Er was wat vertraging en soms begreep Bixby niet wat we zeiden, maar voor ongecompliceerde taken was het fijn om een klik op een knop of aanraking van het scherm te vermijden.

Er zijn ook enkele functies die alleen nuttig zijn voor gebruikers met een Android-apparaat, waaronder instellingen voor e-mail, sms en SOS-oproep. Het is ook mogelijk, als u een geschikte app downloadt, om betalingsinformatie in het apparaat vast te leggen, maar daar hebben we tijdens onze tests niet mee kunnen experimenteren.

Hoewel we het gevoel hadden dat we een relatief goed afgeronde ervaring met de software hadden en de iOS-compatibiliteit op prijs stelden, lijkt de volledige ervaring afgestemd op mensen met Android- en Samsung-apparaten.

Prijs: hoge waarde zonder een enorme prijs

De Samsung Galaxy Watch Active kost $ 199.99, wat geen budgetprijs is, maar ook niet exorbitant is gezien waar dit apparaat toe in staat is. Sommige van de meest populaire smartwatches overschrijden gemakkelijk $ 200, maar hebben dezelfde functies of vallen achter op wat de Galaxy Watch Active biedt.

Vergeleken met de Apple Watch is de Galaxy Watch Active een waardige concurrent en een koopje.

De Fitbit Versa, bijvoorbeeld, die vergelijkbaar geprijsd is, betalingsfunctionaliteit biedt en veel meer gericht is op fitnessactiviteiten, maar de algemene smartwatch-functies mist, zoals e-mail-, telefoon- en sms-mogelijkheden. En vergeleken met de Apple Watch, die begint bij $ 399, is de Galaxy Watch Active zowel een waardige concurrent als een koopje.

Samsung Galaxy Watch Active versus Apple Watch Series 4

Gestapeld tegen de Apple Watch Series 4, houdt de Galaxy Watch Active op veel manieren gelijke tred en schiet hij een beetje tekort op andere.

Beide horloges delen dezelfde waterbestendigheidsclassificatie en bieden vergelijkbare benaderingen voor de hele dag wellness-monitoring en activiteitsregistratie. Het 360 Super AMOLED-scherm van de Galaxy Watch Active is helder, maar het is aanzienlijk kleiner dan het grotere 1,57-inch scherm op de Apple Watch (dat grotere scherm is aanzienlijk zwaarder met een gewicht van maximaal 1,69 gram).

Een ding dat de Galaxy Watch Active uit de doos biedt dat de Apple Watch niet biedt, is automatische slaapbewaking. Maar de Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar met mobiel, waardoor het mogelijk is om een smartphone probleemloos achter te laten. Er zijn ook meer apps beschikbaar voor de Apple Watch, iets wat op dit moment ontbreekt voor de Galaxy Watch Active.

Ontdek wat er nog meer is door onze gidsen te lezen voor de beste smartwatches voor vrouwen, de beste Samsung-smartwatches en de beste Android-smartwatches.

Een goed algemeen wellnessapparaat, maar niet aanbevolen voor serieuze atleten

De Samsung Galaxy Watch Active is een aantrekkelijke mix van fitness-tracking en smartwatch-mogelijkheden, maar het is misschien niet de beste match voor iedereen die meer wil weten over zijn trainingsgegevens. We stellen het op prijs dat eigenaren van iOS-smartphones dit apparaat kunnen gebruiken, maar alle tekenen wijzen naar Android-gebruikers en casual fitnessfans als de groepen die de beste tijd zouden hebben met deze wearable.

Specs

  • Productnaam Galaxy Watch Active
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $199,99
  • Gewicht 0,88 lbs.
  • Productafmetingen 1,6 x 1,6 x 0,4 inch.
  • Batterijcapaciteit meer dan 45 uur
  • Compatibiliteit Samsung, Android 5.0+, iPhone 5+, iOS 9+
  • Kabels Draadloos opladen
  • Waterdichtheid Ja, tot 50 m
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi, NFC, GPS

Aanbevolen: