Alles over berichten, de iPhone-sms-app

Inhoudsopgave:

Alles over berichten, de iPhone-sms-app
Alles over berichten, de iPhone-sms-app
Anonim

Sms-apps zijn wereldwijd de meest gebruikte apps op smartphones - en ze worden steeds krachtiger. En geen wonder: naast teksten kun je foto's, video's, animaties, stickers, muziek en meer versturen. De sms-app van Apple heet Berichten en is ingebouwd in elk iOS-apparaat en elke Mac.

Image
Image

Berichten en iMessage

Berichten is de standaard sms-app voor iOS op elke iPhone, iPod touch en iPad. Hiermee kun je alle basisdingen doen die je zou verwachten: teksten, foto's, emoji's en alle andere standaard sms-dingen verzenden.

Aan de andere kant is iMessage een Apple-specifieke reeks functies en hulpmiddelen die bovenop Berichten zijn gebouwd. De geavanceerde functies die in Berichten worden gebruikt, zijn afkomstig van iMessage. Je kunt andere apps gebruiken om sms'jes te verzenden vanaf je iPhone, maar als je alle functies van iMessage wilt gebruiken, is je enige optie om de Berichten-app te gebruiken.

De iMessage-functies zijn standaard ingeschakeld. Om iMessage uit te schakelen, tikt u op Instellingen > Berichten. Verplaats de iMessage-schuifregelaar naar Uit/wit.

Bottom Line

De iMessage-service werkt op alle apparaten met iOS 5 en hoger, inclusief de iPod touch en iPad. Het is ook ingebouwd in de Berichten-app die wordt geleverd bij alle Macs met Mac OS X 10.7 en hoger.

Betekent iMessage dat je geen mensen kunt sms'en die geen iPhone hebben?

Met de Berichten-app kun je iedereen sms'en wiens apparaat standaard sms-berichten kan ontvangen, inclusief mensen die Android en andere telefoons gebruiken. Als die mensen echter geen iMessage hebben, kunnen ze geen van de functies van iMessage gebruiken. Alle iMessage-specifieke dingen die u verzendt, zoals animaties, werken niet op hun apparaten.

Hoe weet u wanneer u een iMessage verstuurt in plaats van een SMS-bericht?

In de Berichten-app zijn er drie manieren om te weten of een bericht is verzonden met iMessage:

  1. Je woordballonnen zijn blauw.
  2. De Send knop is blauw.
  3. In het tekstinvoervak staat iMessage voordat je het typt.

Afhankelijk van de leesbevestigingsinstellingen van de ontvanger, zullen sommige iMessages ook Delivered eronder zeggen.

Aan de andere kant hebben sms-berichten die naar niet-Apple-apparaten worden verzonden:

  1. Groene woordballonnen.
  2. Een groene Verzenden-knop.
  3. Tekstbericht in het tekstinvoergebied.

Bottom Line

Het verzenden van een iMessage naar een andere iMessage-gebruiker is gratis. Sms'jes kosten nog steeds wat je telefoonabonnement kost, hoewel sms'jes tegenwoordig bij de meeste abonnementen gratis zijn.

Welke multimedia kunt u verzenden met berichten?

Alle soorten multimedia die u met gewone sms-berichten kunt verzenden, kunnen worden verzonden met Berichten, inclusief foto's, video's en audio.

In iOS 10 en hoger maken enkele extra functies van iMessage het verzenden van media nog nuttiger. Als je bijvoorbeeld een video of een link naar YouTube stuurt, kan de ontvanger de video rechtstreeks in Berichten bekijken, zonder naar een andere app te gaan. Links openen in Berichten in plaats van Safari. Als je een Apple Music-nummer deelt, kan de ontvanger het nummer rechtstreeks streamen in Berichten.

Die OS-update bevatte ook een functie genaamd Digital Touch waarmee gebruikers schetsen kunnen verzenden via iMessage.

Of je nu iMessage of sms gebruikt, als je problemen hebt met het verzenden van sms-berichten, lees dan hoe je dit kunt oplossen in iPhone-tekstberichten die niet worden verzonden? Hier is hoe het te repareren.

Kun je berichten op verschillende apparaten gebruiken?

Een groot voordeel van iMessage is dat al je compatibele apparaten worden gesynchroniseerd, zodat je gesprekken op verschillende apparaten kunt voortzetten.

Je kunt het telefoonnummer van je iPhone echter niet gebruiken als je Berichten-adres, omdat de iPod touch en iPad geen telefoons bevatten en niet zijn verbonden met je telefoonnummer. Gebruik in plaats daarvan zowel uw telefoonnummer als een e-mailadres. Om uw accounts te configureren, tikt u op Instellingen > Berichten > Verzenden en ontvangen Zorg ervoor dat al uw iOS-apparaten hetzelfde e-mailadres gebruiken. Het is misschien het gemakkelijkst om uw Apple ID te gebruiken.

Wat voor soort beveiliging bieden berichten en iMessage?

De basis Berichten-app heeft niet veel beveiligingsfuncties. Omdat die sms'jes via de mobiele netwerken van uw telefoonbedrijf worden verzonden, hebben ze alleen de beveiliging die het telefoonbedrijf biedt.

Omdat iMessages echter via de servers van Apple worden verzonden, is iMessage veilig. Het biedt end-to-end-codering, wat betekent dat elke stap van het verzenden van berichten - van uw apparaat naar de servers van Apple naar het apparaat van de ontvanger - gecodeerd en veilig is. De beveiliging is zo sterk dat zelfs Apple hem niet kan breken.

Als je iets via iMessage verstuurt, zal niemand je berichten onderscheppen en lezen.

Maken berichten gebruik van leesbevestigingen?

Leesbevestigingen zijn alleen beschikbaar als je iMessage gebruikt. Deze indicatoren vertellen u of iemand uw iMessage heeft gelezen of vertellen afzenders dat u die van hen hebt gelezen. Om leesbevestigingen naar andere mensen te sturen wanneer je hun berichten hebt gelezen, tik je op Instellingen > Berichten en verplaats je de Leesbevestigingen verzenden schuifregelaar naar Aan/groen

Bottom Line

Emoji zijn standaard inbegrepen in iOS en kunnen worden gebruikt in Berichten. Een paar nieuwe functies met betrekking tot emoji werden geïntroduceerd in iOS 10. Ten eerste zijn de emoji drie keer groter en gemakkelijker te zien. Bovendien suggereert Berichten woorden die kunnen worden vervangen door emoji om je teksten leuker te maken.

Bevatten berichten in Snapchat-stijl verlopende berichten?

Verzend met iMessage audioberichten die na twee minuten verlopen. Om die instelling te beheren, tikt u op Instellingen > Berichten en tikt u vervolgens op Expire in Audioberichtenen kies vervolgens een periode voor de vervaldatum.

Welke andere leuke opties bieden berichten?

In iOS 10 en hoger biedt iMessage een heleboel leuke functies, waaronder standaard chat-app-tools zoals stickers die je aan berichten kunt toevoegen en de mogelijkheid om op foto's te tekenen voordat je ze verzendt. U kunt ook handschrift in uw berichten gebruiken. Bubbeleffecten zijn animaties die u op uw berichten toepast om ze meer uitstraling te geven. Laat de bubbel knallen, animeer deze zodat uw bericht wordt benadrukt, of gebruik zelfs "onzichtbare inkt" waarbij de ontvanger op het bericht moet tikken om de inhoud ervan te onthullen.

Image
Image

Wat zijn iMessage-apps?

Beschouw iMessage-apps als iPhone-apps. Op dezelfde manier waarop u apps op uw iPhone installeert om nieuwe functionaliteit toe te voegen, doen iMessage-apps hetzelfde door functionaliteit toe te voegen aan iMessage. Deze apps werken alleen als iMessage is ingeschakeld.

Een goed voorbeeld van een iMessage-app is Square, waarmee je via iMessage geld naar je vrienden kunt sturen. Of u kunt een groepschat houden met vrienden om lunchbestellingen op te halen en vervolgens een enkele groepsbestelling indienen bij een ma altijdbezorgservice. Deze apps zijn alleen beschikbaar in iOS 10 en hoger.

Bottom Line

Als je iOS 10 of nieuwer gebruikt, veeg je de lade onderaan de app omhoog en vind je nieuwe iMessage-apps om te installeren in de App Store.

Ondersteunt iMessage Apple Pay?

In iOS 11 kun je mensen rechtstreeks betalen door een bericht te schrijven waarin om geld wordt gevraagd of waarin wordt vermeld dat het geld wordt verzonden. Er verschijnt een tool om het bedrag op te geven. Tik op Verzenden,en je wordt gevraagd om de betaling te verifiëren met Touch ID (of Face ID op de iPhone X en hoger). Als dat is gebeurd, wordt er geld van de betaalrekening die aan je Apple Pay is gekoppeld, naar de andere persoon gestuurd. Deze functie is geweldig voor het splitsen van restaurantcheques, het betalen van huur en andere momenten waarop u een persoon moet betalen, niet een bedrijf.

Hoe breng je berichten over van de ene iPhone naar de andere?

Als je een nieuwe iPhone hebt gekregen, wil je er zeker van zijn dat cruciale gegevens, zoals je sms-berichten, worden overgezet van de oude telefoon naar de nieuwe wanneer je deze instelt. Gelukkig maakt Apple dit gemakkelijk en geeft het je drie manieren om ervoor te zorgen dat je teksten met je meegaan naar je nieuwe telefoon. Leer alles over uw opties in Berichten overzetten van iPhone naar iPhone.

Aanbevolen: