Alles over de Apple iPhone X

Inhoudsopgave:

Alles over de Apple iPhone X
Alles over de Apple iPhone X
Anonim

De iPhone X (uitgesproken als "tien") was de 10e verjaardagseditie van Apple's vlaggenschip-smartphone. Toen het in 2017 werd uitgebracht, noemde Apple-CEO Tim Cook het "een product dat de toon zal zetten voor het volgende decennium". Het werd echter stopgezet in september 2018 toen drie upgrades naar de iPhone X - de iPhone XS, XS Max en XR - werden uitgebracht.

Met zijn edge-to-edge OLED-scherm, glazen frame en nieuwe technologie zoals Face ID, leek de iPhone X weinig op eerdere versies van de iPhone. Voeg daar het enorme 5,8-inch scherm aan toe, het grootste van alle iPhones tot nu toe, en de specificaties maakten het tot een opvallend apparaat.

Image
Image

Bottom Line

Apple maakt de iPhone X niet meer, maar het bedrijf ondersteunt het nog steeds. iPhone X draait op iOS 15 en zou bij release compatibel moeten zijn met iOS 16. De iPhone was immens populair en mooi vormgegeven, waardoor de vraag naar de telefoon groter was dan normaal. Het zal echter op een gegeven moment geen iOS-upgrades meer ondersteunen.

Nieuwe functies geïntroduceerd in iPhone X

Naast het slanke ontwerp introduceerde de iPhone X, die werd geleverd met iOS 11, vier nieuwe functies.

  • Face ID: Dit gezichtsherkenningssysteem verving Touch ID voor het ontgrendelen van de telefoon en het autoriseren van Apple Pay-transacties. Het maakt gebruik van een reeks sensoren in de buurt van de naar de gebruiker gerichte camera die 30.000 onzichtbare infraroodpunten op je gezicht projecteren om de structuur tot in de kleinste details in kaart te brengen. De gezichtskaartgegevens worden opgeslagen in de Secure Enclave van de iPhone, op dezelfde plaats waar Touch ID-vingerafdrukken worden opgeslagen, dus het is extreem veilig.
  • Animoji: Een van de meest vermakelijke functies van de iPhone X is de toevoeging van Animoji, of 'bewegende emoji'. Animoji's werken alleen op apparaten met iOS 11 en hoger. Gewone emoji's zijn ook beschikbaar op de iPhone X.
  • Super Retina Display: De meest voor de hand liggende verandering aan de iPhone X is het scherm, dat op het moment van release het grootste was tot nu toe. Het is een volledig edge-to-edge scherm, wat betekent dat de rand van de telefoon op dezelfde plek eindigt als het scherm. Het Super Retina HD-display draagt bij aan de verbeterde look. Deze hi-res versie van Apple's prachtige Retina Display levert 458 pixels per inch - een grote stap hoger dan de 326 pixels per inch op eerdere telefoons.
  • Draadloos opladen: de iPhone X heeft ingebouwd draadloos opladen, dat ook beschikbaar is in de telefoons uit de iPhone 8-serie die tegelijkertijd zijn uitgebracht. Je kunt de iPhone op een oplaadmat leggen en de batterij laadt draadloos op. De iPhone X maakt gebruik van de Qi (spreek uit als "chee") draadloze oplaadstandaard die al beschikbaar was op andere smartphones. Toen Apple deze standaard adopteerde, ondersteunden alle grote smartphonemerken deze.

Hoe de iPhone X- en iPhone 8-serie verschillen

Hoewel ze tegelijkertijd werden geïntroduceerd, verschillen de telefoons uit de iPhone X- en iPhone 8-serie op verschillende gebieden:

  • Scherm
  • Gezichtsherkenning
  • Camera
  • Grootte en gewicht

Hoewel het systeem met twee camera's aan de achterkant van de iPhone X in wezen dezelfde camera is als die op de iPhone 8 Plus, is de naar de gebruiker gerichte camera van de X beter. Het ondersteunt verbeterde verlichtingsfuncties, een portretmodus en geanimeerde emoji's die je gezichtsuitdrukkingen nabootsen.

Toen het werd uitgebracht, had de X het grootste scherm van alle iPhones tot nu toe, met een diagonaal van 5,8 inch. De grootte en het gewicht van de iPhone X liggen dichter bij die van de iPhone 8 dan die van de 8 Plus. Door een nieuw OLED-scherm te gebruiken en een behuizing die grotendeels van glas is gemaakt, kon Apple het gewicht van de X terugbrengen tot slechts 6.1 ons - meer dan een ons lichter dan de iPhone 8 Plus.

FAQ

    Hoe herstart je een iPhone X?

    De iPhone X en alle nieuwere edities van de iPhone kunnen op dezelfde manier opnieuw worden opgestart. Houd de knoppen Side en Volume omlaag ingedrukt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld, wacht 30 seconden en houd vervolgens de Side ingedrukt -knop totdat het Apple-logo verschijnt.

    Hoe zet je een iPhone X uit?

    Houd de Side en Volume Up of Volume Down knoppen ingedrukt totdat het scherm zwart wordt, wat aangeeft dat uw apparaat is uitgeschakeld. De iPhone X kan weer worden ingeschakeld door de Side-knop ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt.

    Hoe reset je een iPhone X?

    Ga op je iPhone X naar Instellingen > Algemeen > Reset >Wis alle inhoud en instellingen en selecteer Wissen . Volg onze gids voor stapsgewijze instructies voor het resetten van een iPhone.

Aanbevolen: