Verwijder toepassingspictogrammen uit het dock van uw Mac

Inhoudsopgave:

Verwijder toepassingspictogrammen uit het dock van uw Mac
Verwijder toepassingspictogrammen uit het dock van uw Mac
Anonim

Wat u moet weten

  • Systeemvoorkeuren > Dock. Grootte=pictogramgrootte. Vergroting=pictogrammen vergroten bij zweven. Positie=plaats op het scherm.
  • U kunt ook de app afsluiten. Selecteer en sleep de app buiten het dock. Wacht tot het Remove menu verschijnt, en laat los.

Dit artikel legt uit hoe je het Dock van je Mac kunt aanpassen, zowel door het uiterlijk en de positionering van het dock zelf te veranderen als door de pictogrammen die erop verschijnen. Instructies zijn van toepassing op Macs met OS X 10.7 (Lion) en hoger.

Het Dock aanpassen in Systeemvoorkeuren

  1. Open Systeemvoorkeuren onder het Apple menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Dock.

    Image
    Image
  3. De Size schuifregelaar beïnvloedt hoe grote pictogrammen in het Dock worden weergegeven. Terwijl je het verplaatst, verschijnt het Dock om je een voorbeeld van de wijzigingen te laten zien.

    Het aantal apps in het Dock is van invloed op de maximale grootte die je kunt krijgen met deze schuifregelaar.

    Image
    Image
  4. Klik op het selectievakje naast Vergroting om deze instelling in te schakelen. Wanneer Vergroting is geactiveerd, worden app-pictogrammen groter als u er met de muis overheen gaat, zodat ze gemakkelijker te zien zijn.

    Verplaats de schuifregelaar om het vergrotingsniveau te beïnvloeden.

    Image
    Image
  5. Met de Position on Screen optie kun je bepalen waar het Dock verschijnt. Kies Bottom om meer pictogrammen te laten passen.

    Image
    Image
  6. Als het voorkeurenpaneel je niet genoeg opties geeft, kun je een app zoals cDock proberen om wat extra opties te krijgen.

Als het aanpassen van het Dock je ruimteproblemen niet oplost, overweeg dan om apps, stapels en documentpictogrammen uit je Dock te verwijderen.

Apps verwijderen uit het dock is niet hetzelfde als apps verwijderen.

Het proces van het verwijderen van applicaties en documenten uit het Dock is in de loop der jaren een beetje veranderd. Verschillende versies van OS X en macOS hebben enigszins verschillende methoden.

Mac OS X en macOS hebben een paar beperkingen met betrekking tot welke items je kunt verwijderen. De Finder en de Prullenbak zijn permanente leden van het Dock. Er is ook een scheidingsteken (een pictogram met een verticale lijn of een stippellijn) dat aangeeft waar apps eindigen en documenten, mappen en andere items beginnen in het Dock.

Wat gebeurt er als je een Dock-pictogram verwijdert

Het Dock bevat eigenlijk geen app of document. In plaats daarvan bevat het Dock aliassen, weergegeven door het pictogram van een item. Deze pictogrammen zijn snelkoppelingen naar de daadwerkelijke apps en documenten, die zich mogelijk ergens anders in het bestandssysteem van uw Mac bevinden. De meeste apps bevinden zich bijvoorbeeld in de map Applications. En de kans is groot dat alle documenten in uw Dock ergens in uw thuismap staan.

Als u een item aan het Dock toevoegt, wordt het bijbehorende item niet verplaatst van de huidige locatie in het bestandssysteem naar het Dock; het creëert alleen een alias. Evenzo verwijdert het verwijderen van een item uit het Dock het originele item niet van zijn locatie in het bestandssysteem van uw Mac; het verwijdert gewoon de alias uit het Dock. Als u een app of document verwijdert, worden ze niet van uw Mac verwijderd; het verwijdert alleen het pictogram en de alias uit het Dock.

Hoe apps en documenten uit het Dock te verwijderen

Het maakt niet uit welke versie van OS X of macOS je gebruikt, het verwijderen van een Dock-pictogram is een eenvoudig proces, hoewel je je bewust moet zijn van een subtiel verschil tussen versies.

macOS Mojave en later

In de meeste versies van Mac OS X en macOS kun je items uit het Dock slepen en neerzetten.

  1. Sluit de applicatie, als deze momenteel open is.

    Als u een document verwijdert, hoeft u het document niet eerst te sluiten, maar het is waarschijnlijk een goed idee om dit wel te doen.

  2. Klik en sleep het pictogram van het item van het Dock naar het bureaublad.
  3. Zodra het pictogram zich volledig buiten het Dock bevindt, ziet u een pop-upmenu Verwijderen.

    Image
    Image
  4. U kunt dan de muis- of trackpadknop loslaten.

OS X Lion en eerder

  1. Sluit de applicatie, als deze momenteel open is.

    Als je een document verwijdert, hoef je het document niet eerst te sluiten, maar het is waarschijnlijk een goed idee.

  2. Klik en sleep het pictogram van het item van het Dock naar het bureaublad. Zodra het pictogram zich volledig buiten het Dock bevindt, kunt u de muis- of trackpadknop loslaten.
  3. Het pictogram verdwijnt met een wolkje rook.

OS X Mountain Lion naar High Sierra

Apple heeft een kleine verfijning toegevoegd aan het slepen van een Dock-pictogram in OS X Mountain Lion. Het is in wezen hetzelfde proces, maar Apple heeft een kleine vertraging ingevoerd om een einde te maken aan het per ongeluk verwijderen van Dock-pictogrammen door Mac-gebruikers.

  1. Als een applicatie actief is, is het een goed idee om de app te sluiten voordat je verder gaat.
  2. Plaats uw cursor op het pictogram van het Dock-item dat u wilt verwijderen.
  3. Klik en sleep het pictogram naar het bureaublad.
  4. Wacht tot je een klein rookwolkje ziet verschijnen in het pictogram van het item dat je uit het Dock hebt gesleept.
  5. Zodra je de rook in het pictogram ziet, kun je de muis- of trackpadknop loslaten.

Die kleine vertraging, wachtend op de rookwolk, is effectief om te voorkomen dat een Dock-pictogram per ongeluk wordt verwijderd. Dit kan gebeuren als u per ongeluk de muisknop ingedrukt houdt terwijl u de cursor over het Dock beweegt, of als u per ongeluk de muisknop loslaat terwijl u een pictogram sleept om de locatie in het Dock te wijzigen.

Een alternatieve manier om een Dock-item te verwijderen

Je hoeft niet te klikken en te slepen om een Dock-pictogram te verwijderen; je kunt ook het Dock-menu gebruiken om een item uit het Dock te verwijderen.

  1. Plaats de cursor op het pictogram van het Dock-item dat u wilt verwijderen en klik vervolgens met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op het pictogram. Er verschijnt een pop-upmenu.
  2. Selecteer het Options > Remove from Dock item in het pop-up Dock-menu.

    Image
    Image
  3. Het Dock-item wordt verwijderd.

Aanbevolen: