Bekijk verborgen bestanden op Mac Open en bewaar dialoogvensters

Inhoudsopgave:

Bekijk verborgen bestanden op Mac Open en bewaar dialoogvensters
Bekijk verborgen bestanden op Mac Open en bewaar dialoogvensters
Anonim

Apple verbergt bepaalde bestanden en mappen op je Mac om te voorkomen dat je per ongeluk belangrijke gegevens wijzigt of verwijdert. Als u een van die verborgen bestanden moet wijzigen, moet u deze in de dialoogvensters Openen of Opslaan onthullen door op de Command+ Shift+ te drukken. (periode) combo terwijl het dialoogvenster open is.

Image
Image

Bottom Line

Een weergavefout met het tonen en verbergen van bestanden in een Open of Bewaar dialoogvenster betekent dat de sneltoets niet werkt in de Kolomweergavemodus van de Finder in macOS Yosemite en eerder. De overige Finder-weergaven (pictogram, lijst, dekkingsstroom) werken prima voor het weergeven van verborgen bestanden.

El Capitan (10.11) en later

De sneltoets voor het weergeven van verborgen bestanden in de dialoogvensters Openen en Opslaan werkt prima in El Capitan en latere versies van macOS. Er is echter nog een detail. Sommige dialoogvensters Openen en Opslaan tonen niet alle pictogrammen voor de Finder-weergaven in de werkbalk van het dialoogvenster.

Als je naar een andere Finder-weergave moet gaan, probeer dan het zijbalkpictogram (eerste aan de linkerkant) in de werkbalk te selecteren. Deze schakelaar zou ervoor moeten zorgen dat alle Finder-weergavepictogrammen beschikbaar komen.

Het onzichtbare bestandskenmerk

Het gebruik van het dialoogvenster Openen of Opslaan om verborgen bestanden te bekijken, verandert niets aan het onzichtbare kenmerk van de bestanden. U kunt deze sneltoets niet gebruiken om een zichtbaar bestand als een onzichtbaar bestand op te slaan, noch kunt u een onzichtbaar bestand openen en het vervolgens opslaan als een zichtbaar bestand. Waar het zichtbaarheidskenmerk van de bestanden ook op was ingesteld toen u met het bestand begon te werken, zo blijft het bestand.

Aanbevolen: