Zoeken in Gmail-labels

Inhoudsopgave:

Zoeken in Gmail-labels
Zoeken in Gmail-labels
Anonim

Wat te weten

  • Toetsenbordsnelkoppeling: Druk met de sneltoetsen ingeschakeld op g+ l. Voer de naam van het label in en open het. Voeg een spatie toe na de labelnaam. Voer tekst in om te zoeken.
  • Typ in de zoekbalk label:[ name] om een label te openen, waarbij [ name] verwijst naar de zoekterm, bijvoorbeeld label:bank.
  • Labels kunnen ook worden geopend met een URL. Bijvoorbeeld https://mail.google.com/mail/u/0/label/deals.

Gmail-labels zijn als mappen waarin je e-mails zijn geordend. Omdat labels worden behandeld als mappen, kunt u door de labels zoeken om snel gecategoriseerde e-mails te vinden. Er zijn een aantal manieren om door Gmail-labels te zoeken, waaronder een sneltoets die gelabelde e-mails binnen enkele seconden tevoorschijn ha alt.

Toetsenbordsnelkoppeling voor Gmail-labels

Het toetsenbord gebruiken om Gmail-labels te openen maakt het proces soepel en gemakkelijk.

Om sneltoetsen te laten werken, moet u ze eerst inschakelen. Ga naar Instellingen > Bekijk alle instellingen > Toetsenbordsnelkoppelingen > Toetsenbordsnelkoppelingen aan.

  1. Druk op g en vervolgens op l (een kleine L). De focus springt naar de zoekbalk bovenaan Gmail.
  2. Voer de naam van het label in.

    Image
    Image
  3. Gebruik de Up en Down pijltjestoetsen om het label te markeren dat u wilt openen.
  4. Druk op Enter om de e-mails in dat label te bekijken.
  5. Druk op de spatiebalk na de labelnaam en voer de tekst in waarnaar u wilt zoeken binnen het label.

Er zijn veel manieren om naar e-mails te zoeken in Gmail. Gebruik bijvoorbeeld de subject: zoekoperator om alleen de e-mails te vinden die een bepaald woord in het onderwerpveld hebben.

Andere manieren om e-mails in labels te zoeken

Gmail vermeldt labels aan de linkerkant van het scherm. Dit maakt het openen ervan gemakkelijk, en zoeken is net zo eenvoudig als typen in het zoekvak.

Zoek het label dat u wilt openen aan de linkerkant van het scherm en selecteer het om de e-mails met dat label te bekijken.

Image
Image

Als je labels in andere labels hebt genest, selecteer je de kleine pijl links van het bovenliggende label om ze te zien. Als de labels verborgen zijn in Gmail, gebruik je de More optie onderaan de zijbalk om de gewenste te vinden.

Je kunt ook de zoekbalk bovenaan Gmail kiezen en label:[ name] typen om het label te openen. Vervang door een echte naam, zoals label:bank om het Gmail-label met de titel 'Bank' te openen.

Image
Image

Gmail-labels kunnen ook worden geopend met hun URL. Een label met de naam "Deals" kan bijvoorbeeld worden geopend door naar https://mail.google.com/mail/u/0/label/deals. te gaan

Image
Image

Gmail-labels zijn niet hoofdlettergevoelig. Als u bank of BANK typt, worden dezelfde e-mails gevonden.

Afhankelijk van de naam van het label, kan Gmail tekens aan de naam toevoegen wanneer u het pad in de zoekbalk of als URL bekijkt. Een label met de naam "Banken en geld" wordt bijvoorbeeld gelezen als "Banken+%26+Geld" in URL-vorm en "banken---geld" in het zoekvak.

Aanbevolen: