Hoe Facebook in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook in te stellen
Hoe Facebook in te stellen
Anonim

Nieuw op Facebook of geïnteresseerd om het uit te proberen? Deze stapsgewijze zelfstudie legt de basis uit van hoe Facebook werkt en biedt belangrijke punten die elke nieuwe Facebook-gebruiker zou moeten weten.

Facebook Basis

Facebook is het meest gebruikte sociale netwerk van internet, met bijna drie miljard mensen die het gebruiken om contact te maken met vrienden en familie, en om nieuwe mensen te ontmoeten. Haar missie is om de wereld meer open en verbonden te maken door mensen te verbinden en de communicatie tussen hen te vergemakkelijken.

Image
Image

Mensen gebruiken Facebook om persoonlijke profielen te maken, andere gebruikers toe te voegen als Facebook-vrienden en informatie met hen te delen. Hoe Facebook werkt, kan mysterieus zijn voor nieuwe gebruikers, maar het draait allemaal om communicatie, dus het is essentieel om de belangrijkste communicatietools van het netwerk te leren.

Nadat je je hebt aangemeld en vrienden hebt toegevoegd, kun je met sommige of al je Facebook-vrienden communiceren door privé-, semi-privé- of openbare berichten te sturen. Berichten kunnen de vorm aannemen van een statusupdate (ook wel een bericht genoemd), een privébericht op Facebook Messenger, een opmerking over of een antwoord op het bericht of de status van een vriend, of een klik op de Like knop om ondersteuning te tonen voor de update van een vriend of de Facebook-pagina van een bedrijf.

Als je geen grote fan bent van het zien van vind-ik-leuks op je berichten of de berichten in je nieuwsfeed, heeft Facebook in mei 2021 meer opties geïntroduceerd. Je kunt het aantal likes of weergaven stopzetten door je instellingen aan te passen. Tik in de Facebook-app op Instellingen en privacy > Instellingen > Instellingen nieuwsfeed en selecteerReaction Counts Kies ervoor om het aantal reacties uit te schakelen voor je berichten of elk bericht dat je ziet. Je kunt reacties ook per post verbergen met behulp van het menu met drie stippen.

Zodra je Facebook leert kennen, kun je allerlei soorten inhoud delen, waaronder foto's, video's, muziek, nieuwsartikelen en meer. Je kunt ook lid worden van Facebook-groepen om te communiceren met gelijkgestemde mensen die je anders misschien niet kent. Nadat je vertrouwd bent geraakt met hoe Facebook werkt, kun je speciale Facebook-applicaties gebruiken om evenementen te plannen, games te spelen en andere activiteiten te ondernemen.

Nieuwe Facebook-account instellen

De eerste stap is om je aan te melden en een nieuw Facebook-account aan te maken. Ga vanuit een willekeurige webbrowser naar www.facebook.com, selecteer Nieuw account aanmaken en vul het formulier in. Voer uw echte voor- en achternaam in samen met uw e-mailadres. Selecteer Aanmelden onderaan als je klaar bent.

Image
Image

Facebook stuurt een bericht naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven met een link waarin je wordt gevraagd om je e-mailadres te bevestigen. Je moet dit doen om volledige toegang te krijgen tot de functies van Facebook.

Je Facebook-tijdlijn en profiel

Nadat je je hebt aangemeld voor Facebook, sla je het volgende deel over waar wordt gevraagd om je e-mailcontacten te importeren om je vriendenlijst op te bouwen. Dat kun je later doen. Vul eerst je Facebook-profiel in voordat je contact maakt met vrienden, zodat ze iets te zien hebben als je ze een vriendschapsverzoek stuurt.

Image
Image

Facebook noemt zijn profielgebied je tijdlijn omdat het je leven in chronologische volgorde rangschikt en een lopende lijst van je activiteiten op Facebook weergeeft. Boven aan de tijdlijn verschijnt een grote horizontale bannerafbeelding. Facebook noemt deze banner je omslagfoto. Je kunt je omslagfoto op elk moment wijzigen.

De inzet onder je omslagfoto is een gebied dat is gereserveerd voor een kleine, ronde profielfoto van jou. U kunt de afbeelding van uw keuze uploaden; totdat je dat doet, verschijnt er een schimmige avatar.

Je profielpagina is ook waar je basale biografische informatie over jezelf uploadt, zoals opleiding, werk, hobby's, interesses. Relatiestatus is een groot probleem op Facebook, hoewel je je relatiestatus niet hoeft te publiceren als je er geen zin in hebt.

Dit tijdlijn- en profielgebied is waar andere mensen naartoe gaan om je op Facebook te bekijken. Het is ook waar je je vrienden kunt bekijken, omdat ze allemaal een tijdlijn en profielpagina hebben.

Bekijk onze tutorial over het beheren van je Facebook-profiel, tijdlijn en nieuwsfeed.

Vind en maak contact met vrienden op Facebook

Nadat je je profiel hebt ingevuld, kun je vrienden toevoegen door ze een vriendschapsverzoek te sturen via een intern Facebook-bericht of naar hun e-mailadres als je dat weet. Wanneer ze je vriendschapsverzoek accepteren, verschijnen hun naam en een link naar hun profiel en tijdlijnpagina op je lijst met Facebook-vrienden.

Facebook biedt verschillende manieren om vrienden te vinden, waaronder een scan van uw bestaande e-mailcontactlijst als u toegang verleent tot uw e-mailaccount.

Image
Image

Zoeken naar personen op naam is een andere optie, dus je kunt op Facebook zoeken naar mensen die je kent. Als je een paar vrienden hebt en sommige bedrijven, organisaties, opmerkingen of producten leuk vindt, toont de geautomatiseerde tool voor vriendenaanbeveling van Facebook je links naar mensen die je misschien kent. Als je hun gezicht herkent wanneer hun profielafbeelding op je Facebook-pagina verschijnt, klik dan op de link om ze een vriendschapsverzoek te sturen.

Organiseer je Facebook-vrienden

Als je veel vrienden hebt, voeg dan vrienden toe aan een vriendenlijst, zodat je verschillende soorten berichten naar verschillende groepen kunt sturen.

Je kunt Facebook-vrienden verbergen wiens berichten je niet wilt zien. Met de verbergfunctie kun je je Facebook-vriendschap met iemand behouden en voorkomen dat hun berichten je dagelijkse stroom Facebook-updates vervuilen.

Facebook-nieuwsfeed

Wanneer je je aanmeldt, krijg je een startpagina te zien met een gepersonaliseerde informatiestroom die Facebook de nieuwsfeed of stream noemt. Het staat vol met informatie die is gepost door je vrienden en de groepen of organisaties die je volgt.

De nieuwsfeed verschijnt in de middelste kolom van uw startpagina. U kunt terugkeren naar uw startpagina door het Profile-pictogram te selecteren dat wordt aangegeven door uw naam in de linker- en rechterbovenhoek.

Image
Image

Je nieuwsfeed toont berichten of statusupdates die je vrienden op het netwerk hebben geplaatst, meestal alleen voor hun Facebook-vrienden. Uw feed kan meer dan alleen tekstberichten bevatten. Het kan ook foto's, video's en links naar allerlei soorten inhoud en artikelen bevatten.

Facebookverhalen

Stories is de naam van Facebook voor een andere stroom informatie over je vrienden. In plaats van statusupdates of berichten toont Verhalen de gepubliceerde Verhalen van je vrienden, net als op Instagram en Snapchat.

Verhalen zijn meestal een paar seconden video of foto's. U kunt een Facebook-verhaal maken door het Plus-pictogram in de rechterbovenhoek te selecteren en vervolgens Story. te selecteren

Image
Image

Berichten en Messenger

Communicatie is de hartslag van Facebook (er is zelfs een Facebook Portal-apparaat waarmee je videocommunicatie met je vrienden kunt delen) en vindt plaats in verschillende vormen.

Een bericht is een bericht of een stukje inhoud dat je deelt via de publicatiebox met de tekst: "Waar denk je aan?" Het publicatievak verschijnt boven aan uw startpagina en op de tijdlijnpagina. Gebruik berichten om uw activiteiten te communiceren, links naar nieuwsberichten te plaatsen, foto's en video's te delen en commentaar te geven op het leven in het algemeen.

Image
Image

Messenger is het instant messaging-systeem van Facebook. Je kunt in re altime privégesprekken voeren met je Facebook-vrienden die online zijn en tegelijkertijd zijn ingelogd als jij.

Het is gemakkelijk om Messenger te openen vanaf je Facebook-profielpagina of nieuwsfeed. Er is een New Message-pictogram rechtsonder dat eruitziet als een pen en papier. Of klik op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek om de Messenger-interface te openen en nieuwe berichten te lezen en berichten te verzenden.

Facebook Messenger heeft een tandwielpictogram met instellingen die je kunt wijzigen om te bepalen wie kan zien dat je online bent en wanneer.

Image
Image

Hoe Facebook-privacy werkt

U kunt bepalen wie uw persoonlijke informatie en elk stukje inhoud dat u op het netwerk plaatst, kan zien. Om te bepalen wat anderen over u kunnen zien, past u de privacy-instellingen aan uw comfortniveau aan.

Er zijn ook individuele bedieningselementen via de doelgroepselectieknop onder het publicatievak. U kunt bijvoorbeeld de weergaverechten voor berichten van geval tot geval wijzigen. Misschien wil je alleen je beste vrienden je wilde en belachelijke activiteiten laten zien, terwijl je die berichten verborgen houdt voor je collega's en ouders. Je kunt ook bepalen wiens updates je op je tijdlijn ziet door vrienden te verwijderen of hun updates te snoozen.

Aanbevolen: