De Metaverse toegankelijk maken is beter voor iedereen

Inhoudsopgave:

De Metaverse toegankelijk maken is beter voor iedereen
De Metaverse toegankelijk maken is beter voor iedereen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Experts zeggen dat de metaverse moet worden ontworpen met het oog op toegankelijkheid.
  • Voor mensen met vocale uitdagingen biedt een stemwisselaar de mogelijkheid om zich comfortabeler te voelen bij het verbaal presenteren.
  • Augmented reality is een manier waarop de metaverse mensen met een handicap kan helpen.
Image
Image

De metaverse krijgt snel vorm te midden van een groeiende beweging om ervoor te zorgen dat de virtuele werelden toegankelijk zijn voor gebruikers met een handicap.

Meta (voorheen bekend als Facebook) biedt toegankelijkheidsrichtlijnen voor softwareontwikkelaars die apps maken voor hun virtual reality-headset. Die regels kunnen helpen bij het vormgeven van het netwerk van virtuele 3D-werelden die zijn gericht op de sociale verbinding waaruit de metaverse bestaat. Maar waarnemers zeggen dat er meer moet worden gedaan.

"Iedereen heeft een andere reeks vaardigheden, van zeer slecht tot echt geweldig gezichtsvermogen, uitstekend gehoor tot volledig doof, enzovoort", Joe Devon, de mede-oprichter van Diamond, een op toegankelijkheid gericht digitaal bureau, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Als je virtual reality ontwikkelt om goed te werken voor mensen met een handicap, maak je automatisch geld voor oudere mensen, voor mensen met mobiliteitsproblemen, voor mensen in een rolstoel, en heb je een veel beter product voor elke gebruiker."

Iedereen online krijgen

Er is een groot potentieel publiek voor een toegankelijke metaverse, zei Svetlana Kouznetsova, een toegankelijkheidsconsulent die doof is, via e-mail. Wereldwijd leven ongeveer 1,85 miljard mensen met een handicap. Het is een groep die groter is dan de bevolking van China.

Het toegankelijk maken van de metaverse is een goed zakelijk inzicht, stelt ze. Mensen met een handicap hebben een jaarlijks besteedbaar inkomen van 1,9 biljoen dollar in handen.

"Als onze behoeften worden genegeerd, zullen bedrijven niet alleen ons verliezen, maar ook onze familie, vrienden en collega's die samen nog eens 3,4 miljard potentiële klanten vormen", zei Kouznetsova. "Samen hebben we $ 13 biljoen in handen."

Hoewel de metaverse nog in de kinderschoenen staat, werken ontwikkelaars er al aan om deze toegankelijker te maken. Interactieve interfaces maken de metaverse bijvoorbeeld toegankelijker voor mensen met zintuiglijke uitdagingen, merkte Jaime Bosch op, de CEO van Voicemod, een stemveranderende app.

Voor mensen met vocale uitdagingen biedt een stemvervormer de mogelijkheid om zich comfortabeler te voelen door zichzelf verbaal te presenteren, omdat het hen in staat stelt zich uit te drukken op manieren die anders niet mogelijk zijn, zei Bosch.

"Voor sommige mensen met ernstig autisme is spreken via een avatar in een videogame een comfortabelere en geruststellende manier om met andere mensen om te gaan", voegde hij eraan toe."Individuen die volledig non-verbaal zijn, kunnen een klankbord gebruiken om gesprekken te voeren. Op een klankbord kunnen ze zinnen bouwen, tekst-naar-spraak gebruiken en een unieke stem creëren voor hun personage of avatar."

"Als onze behoeften worden genegeerd, zullen bedrijven niet alleen ons verliezen, maar ook onze familie, vrienden en collega's die samen nog eens 3,4 miljard potentiële klanten vormen,"

Er worden ook inspanningen geleverd om mensen met visuele beperkingen te helpen. Sommige games hebben bijvoorbeeld een kleurenblinde modus, zei Bosch. Er zijn ook games waarbij gebruikers kunnen communiceren via audio- of bewegingsinterfaces zonder het beeld te zien, bijvoorbeeld een responsieve trilling in uw controller. Ruimtelijke audiotechnologie kan mensen helpen beter door online ruimtes te navigeren.

Een betere digitale toekomst?

Sommige experts hopen dat, aangezien de metaverse nog niet volledig is gevormd, deze vanaf het begin voor alle gebruikers kan worden ontworpen.

"Als inclusie en toegankelijkheid voorop staan in het ontwerp, zou de metaverse bruikbaarder kunnen blijken te zijn dan de huidige digitale ervaringen", vertelde Geoff Freed, een expert op het gebied van digitale toegankelijkheid, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Er zijn al aanbevelingen om virtuele werelden zo toegankelijk mogelijk te maken, merkte Freed op. Digitale toegankelijkheid begint met de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Hoewel de "W" staat voor "Web", zijn de principes die in deze richtlijnen worden beschreven ook van toepassing op niet-webtechnologieën, zei hij.

"De metaverse, die virtual reality (VR), augmented reality (AR), extended reality (XR), gamewerelden en dingen die we nog niet eens weten, omvat slechts enkele voorbeelden van niet -Webtechnologie, " voegde Freed eraan toe. "Bestaande aanbevelingen en richtlijnen specifiek voor virtuele werelden veranderen voortdurend naarmate de technologie evolueert."

Image
Image

Augmented reality, de ervaring van een echte omgeving die wordt verbeterd door computergegenereerde informatie, is een manier waarop de metaverse mensen met een handicap kan helpen, Glenda Sims, de toegankelijkheidsteamleider bij Deque Systems, een webtoegankelijkheid adviesbureau, zei via e-mail. Ze noemde het voorbeeld van een toekomstige reiziger op een luchthaven.

"Omdat je goed kunt zien, kies je ervoor om je metaverse bril te gebruiken om je AR-pad weer te geven, en loop je snel naar je aansluitende vlucht", zei Sims. "Ondertussen kiest een andere blinde passagier ervoor om haptische signalen te ontvangen via zijn metaverse schoenen, evenals audiobegeleiding in zijn koptelefoon, en ze gaan snel met vertrouwen naar hun volgende vlucht."

Aanbevolen: