YouTube maakt peilingen en chats alleen voor abonnees beschikbaar voor alle streamers

YouTube maakt peilingen en chats alleen voor abonnees beschikbaar voor alle streamers
YouTube maakt peilingen en chats alleen voor abonnees beschikbaar voor alle streamers
Anonim

YouTube heeft drie nieuwe veelgevraagde functies aangekondigd om streamers (en gamers) te helpen in contact te komen met hun publiek.

Volgens een bericht op het ondersteuningskanaal van het platform heeft het populaire videoplatform peilingen en chats voor abonnees beschikbaar gemaakt voor alle livestreamers. Deelbare clips zijn nu ook beschikbaar voor streamers met 1.000 abonnees of meer, hoewel het bedrijf zei dat het van plan is de functie in de toekomst uit te breiden naar alle streamers.

Image
Image

Chats voor alleen abonnees stellen streamers in staat om in re altime contact te maken met hun publiek (inclusief streams en premières). Streamers die de functie op hun kanaal inschakelen, kunnen chats beheren en modereren door aan te geven hoe lang kijkers moeten wachten nadat ze zich hebben geabonneerd voordat ze kunnen deelnemen, afhankelijk van de specifieke kenmerken van hun community.

Streamers kunnen de functie inschakelen vanuit hun Live Control Room.

Streamers die geïnteresseerd zijn in het peilen van de mening van hun publiek over verschillende onderwerpen, of die hun volgende zet willen crowdsourcing, kunnen nu live polls maken tijdens het streamen (deze bevat ook streams of premières).

Streamers pas op, er zijn enkele beperkingen. Volgens Google kunnen polls alleen worden gemaakt vanaf een computer (niet op mobiel), worden ze niet weergegeven in herhalingen, duren ze slechts 24 uur en zijn ze beperkt tot maximaal vier opties.

Image
Image

Tot slot zullen gamers enthousiast zijn om te horen dat YouTube hen ook een exclusieve nieuwe functie biedt. Met clips kunnen kijkers memorabele momenten delen van hun favoriete gamemakers buiten het platform, zodat gamers ontdekt kunnen worden door een nieuw publiek. Eenmaal ingeschakeld, kunnen kijkers op het clipspictogram klikken en een videoclip van vijf tot 60 seconden selecteren die ze kunnen delen, waardoor nieuwe kijkers teruggaan naar het kanaal van de gamer.

Hoewel clips beperkt zijn tot gamemakers met 1.000 volgers of meer, zegt YouTube voorlopig dat het van plan is de functie in de toekomst open te stellen voor alle gamers.

Aanbevolen: