Google voegt mogelijkheid toe om foto's rechtstreeks vanuit uw Gmail op te slaan

Google voegt mogelijkheid toe om foto's rechtstreeks vanuit uw Gmail op te slaan
Google voegt mogelijkheid toe om foto's rechtstreeks vanuit uw Gmail op te slaan
Anonim

Google maakt het nog makkelijker om foto's die je ontvangt in Gmail-berichten op te slaan in je Google Foto's-account.

De techgigant heeft woensdag een nieuwe update aangekondigd waarmee gebruikers een foto die ze in een Gmail-bericht krijgen rechtstreeks kunnen opslaan in hun Google Foto's-account, dankzij een nieuwe knop 'Opslaan in foto's'. Google zei dat de functie gebruikers bevrijdt van het downloaden van bijlagen van een e-mail en ze vervolgens handmatig een back-up moeten maken in Google Foto's.

Image
Image

De functie is op dit moment alleen beschikbaar voor JPEG-afbeeldingen. Gebruikers van Gmail, Google Workspace, G Suite Basic en G Suite Business kunnen de functie gebruiken als deze de komende week wordt uitgerold.

Houd er rekening mee dat Google Foto's volgende week zijn gratis onbeperkte opslaglaag laat vallen en in plaats daarvan klanten gaat betalen voor het opslaan van hun foto's, dus misschien wilt u vóór 1 juni profiteren van deze nieuwe functie Opslaan in foto's.

Vanaf dinsdag gaat Google gebruikers kosten in rekening brengen voor het opslaan van meer dan 15 GB aan foto's. Het goede nieuws is dat de afbeeldingen die je momenteel hebt opgeslagen niet meetellen voor die limiet van 15 GB, maar als je meer opslagruimte nodig hebt, moet je $ 1,99 per maand betalen voor 100 GB.

"Houd er rekening mee dat Google Foto's volgende week zijn gratis onbeperkte opslaglaag stopt en klanten in plaats daarvan gaat betalen voor het opslaan van hun foto's."

Google zei in een recente blogpost dat meer dan 80% van de gebruikers van Google Foto's nog ongeveer drie jaar aan foto's van hoge kwaliteit moet kunnen opslaan in de limiet van 15 GB. Als u de limiet van 15 GB nadert, zal Google u hiervan op de hoogte stellen in de app en via e-mail.

Gebruikers kunnen overstappen op andere alternatieven voor fotoopslag, zoals Flickr of Dropbox, maar uiteindelijk loop je ook bij deze andere sites tegen een vergelijkbare opslaglimiet aan.

Aanbevolen: