Hoe verwijderbare ruimte op Mac te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe verwijderbare ruimte op Mac te wissen
Hoe verwijderbare ruimte op Mac te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Klik Apple-logo > Over deze Mac > Opslag > Beheer om uw opslag te optimaliseren.
  • Probeer opnieuw op te starten om tijdelijke bestanden te wissen.
  • Caches handmatig verwijderen door te klikken op Finder > Go > Library > Caches om de bestanden te vinden.

Dit artikel legt drie verschillende methoden uit om de verwijderbare ruimte op de Mac vrij te maken en waarom het handig is om dit te doen.

Hoe kan ik verwijderbare ruimte op Mac terugwinnen?

Een van de eenvoudigste manieren om verwijderbare ruimte terug te winnen, is door de instelling Mac-opslag optimaliseren op je Mac te bekijken. Via de opties voor het optimaliseren van Mac-opslag kunt u veel opslagruimte besparen door de aanbevelingen van Apple op te volgen.

  1. Klik op uw Mac op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Over deze Mac.

    Image
    Image
  3. Klik op Opslag.

    Image
    Image
  4. Klik op Beheren.

    Image
    Image
  5. Klik door de beschikbare opties om ruimte te besparen.

    Image
    Image

Hoe kan ik verwijderbare ruimte op Mac terugwinnen door opnieuw op te starten?

Er kunnen tal van verschillende manieren zijn om bestanden te verwijderen en verwijderbare ruimte handmatig vrij te maken, maar een van de eenvoudigste methoden is om je Mac opnieuw op te starten. Hier leest u hoe u dit kunt doen. De methode wist meestal tijdelijke items en veel caches, wat betekent dat uw verwijderbare ruimte tijdelijk zou moeten verminderen.

  1. Klik op het Apple-logo op uw bureaublad.

    Image
    Image
  2. Klik op Herstart.

    Image
    Image
  3. Klik opnieuw op Herstart.

    Image
    Image
  4. Uw Mac zal nu opnieuw opstarten nadat hij in de tussentijd veel van zijn tijdelijke bestanden heeft gewist.

Hoe kan ik verwijderbare ruimte op Mac terugwinnen door de cache te wissen?

Als je de cache liever handmatig wilt wissen of je Mac niet opnieuw wilt opstarten, kun je de cache op macOS als volgt wissen.

Experts raden over het algemeen aan om macOS zelf tijdelijke bestanden te laten verwerken en opnieuw op te starten in plaats van er zelf in te duiken.

  1. Klik op Finder.

    Image
    Image
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en klik op Go.

    Image
    Image
  3. Klik op Bibliotheek.
  4. Klik op Caches.

    Image
    Image
  5. Kies welke caches je wilt verwijderen. Het is mogelijk om alles te verwijderen als je dat wilt.
  6. Leeg de prullenbak om de tijdelijke bestanden permanent te verwijderen.

Wat is verwijderbaar geheugen?

Verwijderbaar geheugen is een type opslag dat macOS gebruikt om te verwijzen naar bestanden of documenten die het besturingssysteem kan verwijderen als er meer ruimte nodig is. Het is een vorm van redundantie, zodat macOS er altijd voor kan kiezen om meer ruimte vrij te maken indien nodig.

Uitwisbaar geheugen omvat lokaal opgeslagen kopieën van items in iCloud, gegevens in de cache en tijdelijke systeembestanden, versies met volledige resolutie van foto's die zijn opgeslagen in iCloud, lokaal opgeslagen Time Machine-gegevens en al het andere dat tijdelijk moet worden opgeslagen.

Wat betekent verwijderbare ruimte op Mac?

Als je naar Over deze Mac > Storage gaat en de inhoud van je harde schijf bekijkt, zul je een bepaalde hoeveelheid ruimte opmerken zuiverbaar genoemd. Deze verwijderbare ruimte wordt alleen verwijderd als het besturingssysteem dit nodig heeft. Het hoeft zelden handmatig te worden verwijderd.

Kan ik apps van derden gebruiken om verwijderbare ruimte vrij te maken?

Als je liever een app van derden gebruikt in plaats van zelf in de instellingen te duiken, kan zoiets als Schijfopruiming hier veel helpen, tijdelijke bestanden opruimen en je mogelijk meer ruimte op de harde schijf geven. Meestal hoeven maar weinig macOS-gebruikers dit te doen, tenzij de vrije ruimte vrij beperkt is.

FAQ

    Hoe vaak moet ik de verwijderbare ruimte van mijn Mac vrijmaken?

    Nadat je de aanbevelingen voor het optimaliseren van de opslag van je Mac hebt ingeschakeld, hoef je geen bestanden handmatig te verwijderen. Je Mac verwijdert automatisch verwijderbare bestanden wanneer er ruimte nodig is. U kunt echter rommel verwijderen door ongewenste bestanden op uw Mac te verwijderen, zoals dubbele bestanden, programma's die u niet meer gebruikt en bestanden die overblijven nadat u een programma hebt verwijderd.

    Ik gebruik OS X El Capitan. Hoe maak ik verwijderbare ruimte vrij?

    Apple introduceerde het idee van verwijderbare ruimte in macOS Sierra. Als u een oudere macOS- of OS X-versie gebruikt, kunt u overwegen uw macOS bij te werken. Anders moet u handmatig ruimte vrijmaken door oude bestanden, onnodige e-mailbijlagen en andere soorten digitale rommel te verwijderen.

Aanbevolen: