Hoe het Fortnite gesplitst scherm te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe het Fortnite gesplitst scherm te gebruiken
Hoe het Fortnite gesplitst scherm te gebruiken
Anonim

Is er een gesplitst scherm in Fortnite? Absoluut. Fortnite heeft misschien de reputatie een online multiplayer-videogame te zijn die door solo-gamers op een enkel apparaat wordt gespeeld, maar de titel ondersteunt eigenlijk een verborgen modus voor gesplitst scherm waarmee twee afzonderlijke spelers samen online kunnen spelen, op hetzelfde scherm en op het dezelfde tijd.

De optie om de gesplitste schermfunctie van Fortnite te gebruiken is alleen beschikbaar op Xbox- en PlayStation-consoles. Split-screen wordt niet ondersteund op mobiel, pc of de Nintendo Switch.

Het is volkomen begrijpelijk om te vragen of gesplitst scherm nog steeds bestaat in Fortnite, omdat de optie in geen enkel menu verschijnt en automatisch wordt ingeschakeld wanneer een tweede speler wordt gedetecteerd.

Hier is alles wat u moet weten over hoe u een gesplitst scherm kunt krijgen op Fortnite op Xbox One-, Xbox Series X-, PS4- of PS5-consoles.

Wat je nodig hebt om Fortnite in gesplitst scherm te spelen

In tegenstelling tot de meeste lokale multiplayer-games, moet je een beetje voorbereiden voordat je een Fortnite-game met gesplitst scherm op een enkele console kunt spelen. Het goede nieuws is dat als de twee mensen die spelen al hun eigen aparte Epic Games-accounts hebben ingesteld, je niet veel hoeft te doen.

Image
Image

Dit is wat je nodig hebt om gesplitst scherm te laten werken in Fortnite:

  • Een Xbox One-, Xbox Series X-, PS4- of PS5-videogameconsole.
  • Een actieve internetverbinding.
  • Twee controllers voor je videogameconsole.
  • Twee afzonderlijke Epic Games-accounts gekoppeld aan twee afzonderlijke Xbox- of PSN-accounts.

Waarom je twee accounts nodig hebt voor Fortnite Split Screen

Ook al heb je twee mensen die Fortnite op dezelfde console spelen, er zijn aparte Epic Games-accounts nodig om de voortgang van elke speler bij te houden en op te slaan en om items op te slaan die ze kunnen ontgrendelen of kopen.

Epic Games is het bedrijf achter Fortnite. Epic Games-accounts synchroniseren opgeslagen gegevens tussen apparaten, zodat het ene Epic Games-account kan worden gebruikt om Fortnite op console, pc en mobiel te spelen.

Als je Fortnite op een Xbox One- of Xbox Series X-console gaat spelen, heb je om dezelfde reden een Xbox-account nodig. Evenzo, als je op een PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt, heb je voor elke speler een apart PSN-account nodig.

De volgende stappen zullen je helpen bij het instellen van accounts, ze correct verbinden en vervolgens hoe je split-screen kunt doen op Fortnite Xbox en PlayStation-stijl.

Hoe split-screen te doen op Fortnite

Het eerste dat u moet doen, is uw accounts voor elke speler instellen. Als beide spelers hun Epic Games-accounts al hebben aangemaakt en deze hebben gekoppeld aan hun Xbox- of PSN-accounts voor hun relevante consoles, kun je naar stap 4 gaan.

  1. Open een webbrowser op je computer of smartapparaat en, als je een Xbox-console hebt, maak dan een nieuw Xbox-account aan op de officiële Xbox-website.

    Image
    Image

    Als je een PS4- of PS5-console hebt, maak dan een nieuw PSN-account aan op de officiële PlayStation-website.

    Image
    Image
  2. Ga vervolgens naar de officiële Epic Games-website en klik op Aanmelden.

    Image
    Image
  3. Klik op Aanmelden met Xbox als je een Xbox-account gebruikt of Aanmelden met Play Station Network als je een PSN-account. Je console-account wordt nu gekoppeld aan je Epic Games-account. Herhaal deze stappen om een tweede account in te stellen als je er een nodig hebt.

    Image
    Image

    Je hoeft je geen zorgen te maken over het koppelen van je Epic Games- en console-accounts, omdat ze op elk moment kunnen worden ontkoppeld. Je kunt ook je Epic Games-account verwijderen als je dat wilt.

  4. Zet je Xbox- of PlayStation-console aan en laat elke speler zoals gewoonlijk inloggen met een controller.

    Deel niet die ene controller, omdat dit het systeem in de war brengt.

  5. Laat één speler de Fortnite-videogame openen en selecteer Battle Royale.

    Image
    Image

    De naam van de primaire speler, of Speler 1, wordt in de linkerbenedenhoek weergegeven. Deze gebruiker kan de spelinstellingen en menu's kiezen.

  6. Voor het eerst Fortnite-spelers kunnen worden gevraagd om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden. Als dit gebeurt, klik dan op Accepteren om door te gaan.
  7. De Fortnite-lobby zou zoals gewoonlijk moeten laden met speler 1 die al op het scherm aanwezig is. Instructies verschijnen onderaan het scherm en vragen Speler 2 om deel te nemen aan het feest van Speler 1 door A op Xbox of X op PlayStation vast te houden.

    Image
    Image

    Houd de gevraagde knop enkele seconden ingedrukt. Als het goed is gedaan, zou het spel moeten beginnen met inloggen in Speler 2. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van je internetsnelheid en de servers van Epic Games.

    Image
    Image
  8. Speler 2 zou in de lobby achter Speler 1 moeten verschijnen. Op dit punt kan Speler 1 spelmodi selecteren, de Item Store bekijken en andere functies uitvoeren zoals gewoonlijk.

    Image
    Image

    Opmerking Klaar wordt weergegeven boven de karakters van beide spelers, maar dit is normaal en verandert zodra de wedstrijd begint.

  9. Als Speler 2 toegang moet krijgen tot zijn Locker of andere gebieden, kan hij controle krijgen door de A-knop op Xbox of de X ingedrukt te houden knop op PlayStation. Er verschijnt een menuscherm dat iets kleiner is dan het normale.

    Speler 1 kan weer controle krijgen over de menu's door A of X ingedrukt te houden.

    Image
    Image
  10. Zodra jullie allebei klaar zijn, ga je terug naar het hoofdscherm en begin je een wedstrijd zoals je normaal zou doen. De woorden Ready zouden boven je hoofd moeten verschijnen terwijl het spel naar een server zoekt.

    Image
    Image
  11. Je Fortnite-wedstrijd met gesplitst scherm begint nu met Speler 1 bovenaan en Speler 2 onderaan.

    Image
    Image

Is Fortnite Split-Screen uitgeschakeld?

Epic Games staat erom bekend kleine en belangrijke functies in Fortnite uit te schakelen vanwege technische bugs of een conflict met een andere functie die wordt getest. Als de lokale multiplayer-functie tijdelijk is uitgeschakeld, is er helaas geen manier om dit te omzeilen en gedurende deze periode Fortnite split-screen te gebruiken.

Een melding vertelt je meestal wanneer een functie is uitgeschakeld wanneer je de Fortnite-game op je console start. Je kunt ook het officiële Fortnite Status Twitter-account bekijken voor actuele aankondigingen over functies.

Een alternatief voor lokale Fortnite-wedstrijden met gesplitst scherm is om de tweede speler een ander apparaat te laten gebruiken, zoals een smartphone, computer, tablet, Xbox, PlayStation of Nintendo Switch.

Hoe split-screen te doen op Fortnite: Nintendo Switch

Helaas wordt een gesplitst scherm voor twee spelers alleen ondersteund op Xbox One-, Xbox Series X-, PlayStation 4- en PlayStation 5-consoles en kan het niet worden geactiveerd op een Nintendo Switch. De reden hiervoor is dat de Nintendo Switch simpelweg niet krachtig genoeg is om twee Fortnite-games tegelijkertijd op één scherm te spelen.

Dit kan in de toekomst veranderen, maar voor nu moet je een Xbox of PlayStation gebruiken voor lokale multiplayer Fortnite-wedstrijden.

Aanbevolen: