Hoe het te repareren als je de stem van de Google Assistent niet kunt veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als je de stem van de Google Assistent niet kunt veranderen
Hoe het te repareren als je de stem van de Google Assistent niet kunt veranderen
Anonim

Als virtuele assistent kan de Google Assistent tweerichtingsgesprekken voeren om spraakopdrachten te bevestigen en te ontvangen. U kunt kiezen uit verschillende opties voor de Google Assistent-stem, inclusief mannelijke en vrouwelijke opties, evenals verschillende accenten. Als je merkt dat je de stem van de Google Assistent niet kunt wijzigen, is er waarschijnlijk een conflict met de taalinstellingen op je telefoon.

Wat weerhoudt u ervan de stem van de Google Assistent te wijzigen?

Als de optie om de stem van de Google Assistent te wijzigen niet wordt vermeld, heeft het probleem meestal te maken met de taalinstellingen op je apparaat. Er zijn twee belangrijke taalinstellingen: de taal van het besturingssysteem van de telefoon (OS) en de invoertaal die de Google Assistent gebruikt om je te begrijpen.

De primaire taal of het dialect van het besturingssysteem moet onder de taalopties van de Google Assistent vallen. Als dit niet het geval is, wordt de optie om de stem van de Google Assistent te wijzigen niet weergegeven. Als de taal van het besturingssysteem bijvoorbeeld is ingesteld op Engels (Ierland), zie je de optie om de stem van de Google Assistent te wijzigen niet in het instellingenmenu van de Google Assistent-app. Als de systeemtaal van het besturingssysteem is ingesteld op Engels (Verenigde Staten) en u de stem van de Google Assistent nog steeds niet kunt wijzigen, stelt u de invoertaal van de Google Assistent in op Engels (Verenigde Staten).

Als dat niet werkt, is er mogelijk een probleem met de Google-app of een bug waardoor de Google Assistent niet correct werkt op je telefoon.

Hoe de taal van het besturingssysteem te veranderen

Als je de stem van de Google Assistent niet kunt wijzigen, is de eerste stap om het probleem op te lossen, de systeemtaal van je telefoon te wijzigen in Engels (Verenigde Staten).

Android-apparaat

Hier leest u hoe u de systeemtaal op een Android-apparaat kunt wijzigen. (Scroll naar beneden voor iOS-instructies.)

  1. Open de Settings app en selecteer vervolgens System.
  2. Selecteer Talen & invoer.
  3. Selecteer Talen.

    Image
    Image
  4. Als "English (United States)" niet aanwezig is op dit scherm, selecteert u Een taal toevoegen.
  5. Select English (Verenigde Staten).

    Image
    Image

    Ga terug naar de Google Assistent-app om te zien of de Assistent-stemoptie wordt vermeld in het Instellingen > Assistent menu. Als dit het geval is, kunt u de stem wijzigen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende instructies om secundaire talen uit het besturingssysteem te verwijderen.

  6. Selecteer het menupictogram aangegeven door drie verticale stippen (⋮).
  7. Selecteer Verwijderen.
  8. Tik op elke taal die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens het prullenbak pictogram om die talen te verwijderen.

    Image
    Image

    Elke taal met een vinkje ernaast wordt in de volgende stap verwijderd.

  9. Selecteer OK in het bevestigingsscherm om de geselecteerde talen te verwijderen.

  10. Controleer of je de stem van de Google Assistent kunt wijzigen. Als dat niet het geval is, wijzigt u de invoertaal van de Google Assistent.

iOS-apparaat

De systeemtaal op een iOS-apparaat wijzigen:

  1. Open de Instellingen app en selecteer Algemeen.
  2. Selecteer Taal en regio.

    Image
    Image
  3. Tik op iPhone-taal en selecteer English (US).

    Image
    Image
  4. Ga terug naar de Google Assistent-app om te zien of de Assistent-stemoptie wordt vermeld in het Instellingen > Assistent menu. Als dit het geval is, kunt u de stem wijzigen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende instructies om secundaire talen uit het besturingssysteem te verwijderen.
  5. Ga terug naar het Taal & Regio menu en tik op Bewerken.

  6. Tik op het rode streepje pictogram naast elke taal die geen Engels is.

    Image
    Image
  7. Selecteer Delete in de schuifregelaar die wordt geopend naast elke niet-Engelse taal waarop u tikt.
  8. Tik op Klaar wanneer u klaar bent met het verwijderen van talen.

    Image
    Image
  9. Controleer of je de stem van de Google Assistent kunt wijzigen. Als dat niet het geval is, wijzigt u de invoertaal van de Google Assistent.

De invoertaal van de Google Assistent wijzigen om de stem van de Google Assistent te wijzigen

De volgende stap is ervoor te zorgen dat de invoertaal van de Google Assistent is ingesteld op Engels (Verenigde Staten). Hoewel er een aantal talen zijn die compatibel zijn met de Google Assistent, kan het selecteren van iets anders dan Engels (Verenigde Staten) de optie blokkeren om een andere stem van de Google Assistent te kiezen.

  1. Open Google Assistent en selecteer je gebruikerspictogram.

    In oudere versies van Google Assistent, selecteer het blauwe inbox pictogram en selecteer vervolgens het menupictogram dat wordt aangegeven door drie verticale stippen (⋮) in plaats van uw gebruikerspictogram.

  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Assistent.

    Image
    Image

    In oudere versies van Google Assistent, selecteer Voorkeuren.

  4. Selecteer Talen.
  5. Als Engels (Verenigde Staten) niet op de lijst staat, selecteer dan de taal die op de lijst staat.
  6. Select English (Verenigde Staten).

    Image
    Image

    Alle talen in deze lijst werken met Google Assistent. Het kan echter nodig zijn om de invoertaal in te stellen op Engels (Verenigde Staten) om de stem van de Google Assistent te wijzigen.

  7. Controleer of je de stem van de Google Assistent kunt wijzigen in het Instellingen > Assistent menu van de Google Assistent.

De stem van de Google Assistent wijzigen

Nadat je zowel de taal van het besturingssysteem als de invoertaal van de Google Assistent hebt ingesteld op Engels (Verenigde Staten), kun je de stem van je Google Assistent wijzigen in een van de beschikbare opties.

Image
Image

Hoe Google Assistant te resetten om de stemselectie-optie te herstellen

Als je nog steeds geen nieuwe stem voor de Google Assistent kunt selecteren, is het laatste wat je moet proberen de Google-app terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit proces verwijdert alle corrupte gegevens in de app en verwijdert alle updates die u mogelijk hebt geïnstalleerd. Nadat u dit proces heeft voltooid, downloadt en installeert u de nieuwste Google-app-updates.

Hier leest u hoe u uw Google-app op een Android-apparaat kunt herstellen:

Deze optie is niet beschikbaar op iOS-apparaten, hoewel je de Google Assistent-app kunt verwijderen en vervolgens opnieuw kunt downloaden vanuit de App Store.

  1. Open de Instellingen app en selecteer vervolgens Apps & meldingen.

    In oudere versies van Android moet u mogelijk in plaats daarvan Apps selecteren.

  2. Selecteer Google.
  3. Selecteer Opslag.

    Image
    Image
  4. Select Clear Cache.
  5. Selecteer Opslag wissen.

    In oudere versies van de Google-app moet u mogelijk in plaats daarvan Opslag beheren selecteren.

  6. Select Wis alle gegevens.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK om het verwijderen van de gegevens te bevestigen.
  8. Selecteer de pijl terug om terug te keren naar het App info menu.

    Image
    Image
  9. Selecteer Uitschakelen.
  10. Selecteer App uitschakelen.

    Laat de Google-app niet uitgeschakeld. Zorg ervoor dat u de volgende instructies uitvoert om de Google-app opnieuw in te schakelen, anders werkt uw telefoon mogelijk niet correct.

  11. Selecteer OK.

    Image
    Image
  12. Selecteer Enable.

    Je kunt de stem van de Google Assistent mogelijk wijzigen nadat je de Google-app hebt ingeschakeld. Als je dat niet kunt, volg dan de volgende instructies om je Google-app bij te werken.

  13. Scroll naar beneden en selecteer App details.
  14. Selecteer Update.

    Image
    Image
  15. Wacht tot de update is voltooid. Controleer vervolgens of je de stem van de Google Assistent kunt wijzigen. Als je dat niet kunt, wacht dan tot Google een patch uitgeeft om het probleem op te lossen. Bezoek het officiële ondersteuningsforum van Google Assistent voor aanvullende informatie of meld je probleem.

Aanbevolen: