Wat is een simkaart?

Inhoudsopgave:

Wat is een simkaart?
Wat is een simkaart?
Anonim

Een simkaart, ook wel abonnee-identiteitsmodule of abonnee-identificatiemodule genoemd, is een kleine geheugenkaart die unieke informatie bevat die hem identificeert met een specifiek mobiel netwerk. Met deze kaart kunnen abonnees hun mobiele apparaten gebruiken om oproepen te ontvangen, sms-berichten te verzenden of verbinding te maken met mobiele internetdiensten.

De informatie in dit artikel moet van toepassing zijn op zowel iPhones als Android-telefoons (ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.).

Wat is een simkaart en hoe werkt het?

Waar wordt een simkaart voor gebruikt?

Sommige telefoons hebben een simkaart nodig om de eigenaar te identificeren en te communiceren met een mobiel netwerk. Een iPhone op het Verizon-netwerk heeft bijvoorbeeld een simkaart nodig zodat Verizon weet van wie de telefoon is en dat ze voor het abonnement betalen, en ook zodat bepaalde functies werken.

Dit is belangrijk in situaties van wederverkoop, waarbij een gebruikte smartphone een simkaart mist. Als zodanig kunt u mogelijk de camera of Wi-Fi-functies van het apparaat gebruiken, maar u kunt geen sms'jes verzenden, bellen of verbinding maken met het mobiele internetnetwerk van een provider.

Sommige simkaarten zijn mobiel, wat betekent dat als ze worden overgezet naar een nieuwe of geüpgradede telefoon, het telefoonnummer en de details van het providerplan ook worden overgedragen. Evenzo, als de batterij van de telefoon leeg is en u moet bellen en u heeft een reserve in de buurt, dan kunt u de simkaart in de andere telefoon plaatsen en deze onmiddellijk gebruiken.

De simkaart bevat ook een kleine hoeveelheid geheugen die tot 250 contacten, enkele sms-berichten en andere informatie kan opslaan die wordt gebruikt door de provider die de kaart heeft geleverd.

In veel landen zijn simkaarten en apparaten vergrendeld bij de provider waar het apparaat is gekocht. Dit betekent dat hoewel een simkaart van een provider werkt op elk apparaat dat door dezelfde provider wordt verkocht, deze niet werkt op een apparaat dat door een andere provider wordt verkocht. Het is meestal mogelijk om een mobiele telefoon te ontgrendelen met hulp van de provider.

Heeft mijn telefoon een simkaart nodig?

Je hebt misschien gehoord van de termen GSM en CDMA met betrekking tot je smartphone. GSM-telefoons gebruiken SIM-kaarten, terwijl CDMA-telefoons dat niet doen.

Als je een CDMA-netwerk gebruikt, zoals Verizon Wireless, Virgin Mobile of Sprint, heeft je telefoon mogelijk een simkaart of simkaartsleuf. Dit komt waarschijnlijk omdat de LTE-standaard dit vereist, of omdat het SIM-slot kan worden gebruikt met buitenlandse GSM-netwerken. In deze situaties worden de identificatiekenmerken echter niet op de SIM opgeslagen. Dit betekent dat als u een nieuwe Verizon-telefoon heeft die u wilt gebruiken, u uw huidige simkaart niet in de telefoon kunt plaatsen en verwachten dat deze werkt. Om dat te doen, moet u het apparaat activeren vanuit uw Verizon-account.

De simkaart op GSM-telefoons kan worden verwisseld met andere GSM-telefoons. De telefoon werkt dan op het GSM-netwerk waaraan de simkaart is gekoppeld, zoals T-Mobile of AT&T. Dit betekent dat u de simkaart in de ene GSM-telefoon kunt verwijderen en in een andere kunt plaatsen en de gegevens, het telefoonnummer en andere services van uw telefoon kunt blijven gebruiken, zonder goedkeuring van de provider, zoals u moet doen bij het gebruik van Verizon, Virgin Mobile of Sprint.

Oorspronkelijk gebruikten mobiele telefoons die het CDMA-netwerk gebruikten in plaats van het GSM-netwerk geen verwijderbare simkaart. In plaats daarvan bevatte het apparaat de identificatienummers en andere informatie. Dit betekende dat CDMA-apparaten niet gemakkelijk van het ene netwerk naar het andere konden worden geschakeld en niet in veel landen buiten de VS konden worden gebruikt.

Meer recentelijk zijn CDMA-telefoons begonnen met een Removable User Identity Module (R-UIM). Deze kaart ziet er bijna identiek uit als een simkaart en werkt in de meeste GSM-apparaten.

Hoe ziet een simkaart eruit?

Een simkaart ziet eruit als een klein stukje plastic. Het belangrijkste onderdeel is een kleine geïntegreerde chip die wordt gelezen door het mobiele apparaat waarin het is geplaatst. De chip bevat een uniek identificatienummer, het telefoonnummer en andere gegevens die specifiek zijn voor de gebruiker.

De eerste simkaarten waren ongeveer zo groot als een creditcard en hadden dezelfde vorm. Nu hebben zowel mini- als micro-simkaarten een afgesneden hoek om onjuiste plaatsing in de telefoon of tablet te voorkomen.

Hier zijn de afmetingen van de verschillende soorten simkaarten:

  • Volledige simkaart: 85 mm x 53 mm
  • Mini-SIM: 25 mm x 15 mm
  • Micro-SIM: 15 mm x 12 mm
  • Nano-SIM: 12,3 mm x 8,8 mm
  • Geïntegreerde simkaart: 6 mm x 5 mm
Image
Image

Als je een iPhone 5 of nieuwer hebt, gebruikt de telefoon een Nano-SIM. De iPhone 4 en 4S gebruiken de grotere Micro-SIM-kaart.

Samsung Galaxy S4- en S5-telefoons gebruiken Micro-SIM-kaarten, terwijl de Nano-SIM nodig is voor Samsung Galaxy S6- en S7-apparaten.

Bekijk de SIM-kaartformatentabel van SIM Local om te zien welk type SIM je telefoon gebruikt.

Ondanks verschillen in grootte, bevatten alle simkaarten dezelfde soorten identificatienummers en informatie op de chip. Verschillende kaarten bevatten verschillende hoeveelheden geheugenruimte, maar dit heeft niets te maken met de fysieke grootte van de kaart. Een mini-simkaart kan worden omgezet in een micro-simkaart, zolang alleen het plastic rond de kaart fysiek wordt uitgesneden of verwijderd.

Bottom Line

Je kunt een simkaart voor je telefoon krijgen bij de provider waarop je bent geabonneerd. Dit gebeurt meestal via de klantenservice. Als je bijvoorbeeld een Verizon-telefoon hebt en een Verizon-simkaart nodig hebt, vraag er dan om in een Verizon-winkel of vraag online een nieuwe aan wanneer je een telefoon aan je account toevoegt.

Hoe verwijder of plaats ik een simkaart?

Het proces van het vervangen van een simkaart is afhankelijk van het apparaat. Het kan worden opgeborgen achter de batterij, die alleen toegankelijk is via een paneel aan de achterkant. Sommige simkaarten zijn echter toegankelijk aan de zijkant van de telefoon of het mobiele apparaat.

Als je hulp nodig hebt bij het vervangen van de simkaart op je iPhone of iPad, heeft Apple instructies op hun website. Raadpleeg anders de ondersteuningspagina's van uw telefoon voor specifieke instructies.

De simkaart voor je specifieke telefoon kan er een zijn waarbij je hem uit de sleuf ha alt met iets scherps zoals een paperclip, maar andere zijn misschien gemakkelijker te verwijderen waar je hem met je vinger naar buiten schuift.

Veelgestelde vragen

  • Wat wordt er op een simkaart opgeslagen? Simkaarten bevatten gegevens die specifiek zijn voor de gebruiker, zoals identiteit, telefoonnummer, contactlijsten en sms-berichten.
  • Wat is het verschil tussen een simkaart en een SD-kaart? Terwijl simkaarten gegevens opslaan met betrekking tot mobiele connectiviteit, slaan Secure Digital (SD)-kaarten andere informatie op, zoals foto's, muziek en apps voor mobiele telefoons. Als uw afbeeldingen bijvoorbeeld niet correct worden weergegeven, is dit waarschijnlijk te wijten aan een probleem met de SD-kaart en niet aan een probleem met de simkaart.
  • Wat is een Nano-simkaart? Een Nano-simkaart is fysiek kleiner dan een traditionele simkaart; de technologie van een Nano SIM is echter identiek aan die van een grotere of kleinere SIM-kaart. U kunt een Nano-simkaart in elke simkaartsleuf plaatsen door een adapter op de simkaart te bevestigen.
  • Wat is een prepaid simkaart? Een prepaid simkaart is vooraf geladen met een vast bedrag in dollars en fungeert als een tegoed bij de serviceprovider. De provider brengt dat bedrag in rekening voor spraak-, sms- en datagebruik. Zodra het saldo nul bereikt, beëindigt de provider de service onmiddellijk.

Aanbevolen: