De 9 beste NVMe SSD's van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste NVMe SSD's van 2022
De 9 beste NVMe SSD's van 2022
Anonim

De beste NVMe SSD's hebben voldoende opslagruimte voor uw besturingssysteem en de meest gebruikte apps en games, en kunnen gegevens razendsnel laden. Ze hebben veel gemeen met de beste SSD's in het algemeen, maar met een laserfocus op snelheid en prestaties. Door gebruik te maken van een open M.2-verbinding op uw moederbord, kan een NVMe SSD lees- en schrijfsnelheden bieden die aanzienlijk sneller zijn dan een SATA of zelfs PCIe SSD.

Hoewel NVMe SSD's snel zijn, zijn ze ook duurder dan andere SSD's. Met dat in gedachten hebben we schijven van alle topfabrikanten onderzocht en getest, waaronder giganten zoals Samsung en Western Digital, en minder bekende opties zoals Adata, om de beste krachtige NVMe SSD's, de beste opties voor verschillende opslagcapaciteiten te vinden, en mogelijkheden voor elk budget.

Neem voordat u verdergaat contact op met de fabrikant van uw pc of moederbord om er zeker van te zijn dat uw computer gebruik kan maken van een NVMe SSD. U moet een open M.2-socket op uw moederbord hebben en deze moet de NVMe-communicatiestandaard ondersteunen. De eerste moederborden met M.2-sockets ondersteunden NVMe nog niet, dus het hebben van een M.2-socket betekent niet dat je kunt profiteren van een van deze razendsnelle SSD's.

Onze beste keuze voor de categorie is de Samsung SSD 970 Evo (1TB) op Amazon. Het is een SSD met hoge capaciteit met fantastische prestaties en een grote waarde. Bekijk ook onze meer algemene lijst met de beste SATA-harde schijven om te zien of een van deze aan uw behoeften voldoet. Voor alle anderen, lees verder om de beste NVMe SSD's te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen: Samsung SSD 970 EVO - 1TB

Image
Image

De Samsung SSD 970 EVO (1TB) is een gemakkelijke keuze voor de beste NVMe SSD, met een indrukwekkende mix van razendsnelle prestaties en betaalbaarheid. Het biedt zinderende sequentiële leessnelheden tot 3,4 GB per seconde en schrijfsnelheden van 2,5 GB per seconde, uitstekende duurzaamheid op lange termijn en een fantastische softwaresuite.

Hoewel er iets snellere en robuustere opties op de markt zijn, zullen de meeste gebruikers absoluut tevreden zijn met de prestaties van de Samsung 970 EVO. Tenzij je een specifieke reden hebt om ergens anders te zoeken of een heel specifieke behoefte hebt die niet wordt vervuld door de Samsung 970 EVO, is er echt geen reden om zelfs maar verder te zoeken. We raden vooral de 1TB-versie aan, maar de 2TB-versie is ook uitstekend als je de extra ruimte nodig hebt.

Het enige probleem met de Samsung 970 EVO is dat de versies met een lagere capaciteit langzamer werken, en we raden met name aan om weg te blijven van het 256GB-model. De snelheden nemen ook snel af als je de cache overschrijdt, maar dat is onwaarschijnlijk met de 1TB- en 2TB-versies van de 970 EVO.

Beste 2TB-waarde: Sabrent Rocket - 2TB

Image
Image

De Sabrent Rocket is onze topkeuze voor de beste 2TB-waarde met een NVMe SSD met indrukwekkende specificaties en een uiterst aantrekkelijke prijs. Als we naar de onbewerkte cijfers kijken, is de Sabrent Rocket in staat om te gaan met onze topkeuze in zowel sequentiële lees- als schrijfsnelheden, wat echt indrukwekkend is gezien het prijskaartje. Deze schijf vertegenwoordigt echt een opmerkelijke waarde, waardoor het een fantastische keuze is als je bereid bent om de dobbelstenen te gooien op een minder bekende hardwarefabrikant.

Hoewel dit een werkelijk indrukwekkende schijf is, zijn er, gezien de prijs, een paar problemen die de Samsung 970 EVO stevig op onze toppositie houden. Als gevolg van de spotprijs is de verpakking van de Sabrent Rocket vrij kaal, met heel weinig documentatie en geen ingepakte extra's. Er zit zelfs geen schroef bij om de schijf op je moederbord te bevestigen.

De Sabrent wordt ook niet geleverd met eigen beheersoftware, dus het installeren en beheren van deze schijf is een beetje doe-het-zelfervaring. Je kunt gratis beheersoftware vinden om het werk te doen, maar de fantastische prijs van deze NVMe SSD komt zeker met de afweging dat je wat extra werk moet doen om hem aan de gang te krijgen.

Beste beheersoftware: Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD

Image
Image

De Samsung SSD 970 EVO Plus heeft veel te bieden en slaagt er op veel manieren in om de 970 EVO te verslaan. Het is een beetje traag in zowel het schrijven van gegevens als het sequentiële lezen, maar het verschil is niet zo groot. Deze lijn heeft ook een zeer aantrekkelijke prijsstructuur per gigabyte, met fatsoenlijke prijzen die zeer aantrekkelijk worden voor de 1TB- en 2TB-modellen. Als je bereid bent een beetje snelheid op te offeren, zal de 970 EVO Plus waarschijnlijk niet teleurstellen.

Net als de 970 EVO-lijn wordt de 970 EVO Plus geleverd met uitstekende beheersoftware. Het heeft ook last van een soortgelijk vertragingsprobleem wanneer de cache leeg is, maar uit testen blijkt dat de 970 EVO Plus eigenlijk sneller is dan de 970 EVO wanneer hij leeg is, waardoor dit de betere keuze is als je extreem grote bestanden overzet.

Beste waarde: WD Blue SN500 NVMe SSD

Image
Image

Een computer heeft snelle, effectieve opslag nodig om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen functioneren, en de WD Blue SN500 NVMe SSD biedt hoge snelheden tegen een betaalbare prijs.

Als je het saaie uiterlijk niet erg vindt, is de SN500 goed ontworpen voor kleine pc's met zijn slanke M.2 2280-vormfactor. Bij het testen levert de snelle Gen3 X4 NVMe PCIe-verbinding indrukwekkende leessnelheden van 1700 MB/s en schrijfsnelheden van 1450 MB/s. Dit maakt de SN500 een pittige SSD, gezien de zeer aantrekkelijke prijs. Hoewel er snellere SSD's op de markt zijn, blinkt de SN500 uit als het gaat om waar voor je geld.

De WD Blue SN500 NVMe SSD is zeer geschikt als betaalbare upgrade van een bestaand systeem of als basis voor een nieuwe gaming- of productiviteitsgerichte pc. De ijzersterke bouwkwaliteit, slanke vormfactor, geweldige prestaties en concurrerende prijs maken het een geweldige optie voor verschillende scenario's.

"Leesafhankelijke taken zijn razendsnel, terwijl schrijfafhankelijke taken niet zo pittig zijn." - Andy Zahn, producttester

Beste middencapaciteit: Samsung SSD 970 EVO - 500GB

Image
Image

Met dezelfde indrukwekkende specificaties als zijn grotere broer, is de Samsung 970 EVO (500GB) een gemakkelijke keuze voor onze beste mid-capacity waarde en slaagt hij er bijna in om nek aan nek te gaan voor de top mid-capacity prestaties. Deze schijf registreert sequentiële leessnelheden van 3,5 GB per seconde en schrijfsnelheden van 2,3 GB per seconde, bijna overeenkomend met de 1 TB Samsung 970 EVO die we aanbevelen als de beste algehele NVMe SSD. Het wordt ook geleverd met dezelfde geweldige beheersoftware die u krijgt bij de grotere versies van deze schijf.

Dit is een indrukwekkende schijf die een uitstekende keuze is als je niet het budget hebt of een grotere SSD nodig hebt. Het heeft hetzelfde probleem als de 1TB Samsung 970 EVO, waarbij de snelheden dramatisch vertragen wanneer de cache te vol is, en dat probleem wordt enigszins verergerd door het feit dat de DRAM-cache slechts de helft van de cache is die wordt gevonden in de 1TB en 2TB versies van deze schijf, maar de algehele prestaties zijn fantastisch als de cache niet is uitgeput.

Als je wat extra ruimte in je budget hebt, overweeg dan om onze algemene topkeuze te bekijken als een geweldig alternatief. Anders vertegenwoordigt de Samsung 970 EVO een uitstekende mid-capacity waarde.

Beste snelheid: Samsung SSD 970 PRO - 512GB

Image
Image

Hoewel de Samsung 970 EVO onze favoriete NVMe SSD is, is de Samsung 970 Pro een fantastisch alternatief voor iedereen die wil betalen voor een upgrade. De prestatieverbetering is niet enorm, en je beta alt er wel een premie voor, maar de 970 Pro is het bekijken waard als je bereid bent een beetje geld uit te geven in ruil voor betere snelheid en een aantal zeer indrukwekkende hardware.

Qua hardware verschilt de Samsung 970 Pro van zijn meer betaalbare neef doordat hij een 2-bit MLC V-NAND-flashgeheugen gebruikt in plaats van een 3-bit. Dit verhoogt niet alleen de prestaties, maar verhoogt ook de duurzaamheid en het uithoudingsvermogen van de 970 Pro. Beide modellen hebben vergelijkbare theoretische lees- en schrijfsnelheden, maar praktijktests tonen aan dat de 970 Pro de concurrentie overtreft met de beste prestaties in zijn klasse.

De meeste gebruikers zullen het prima doen met de 970 EVO, maar de 970 Pro is een gemakkelijke aanbeveling als je het niet erg vindt om wat extra geld uit te geven om te genieten van de eersteklas prestaties, ijzersterke snelheden en uithoudingsvermogen die kan niet kloppen.

Beste RGB: XPG S40G 1TB

Image
Image

Als je op zoek bent naar een helder verlichte RGB M.2 SSD om wat extra flair aan je pc toe te voegen, dan is de ADATA XPG Spectrix S40 de schijf die je zoekt. Met flitsende RGB-strepen over de hele lengte van de schijf, geweldige lees- en schrijfprestaties en een verrassend betaalbaar prijskaartje, is de XPG S40G (1TB) onze beste keuze voor de beste RGB NVMe SSD.

De meeste van de beste NVMe SSD's zien er vrij eenvoudig uit. Hoewel er een paar opties op deze lijst staan die de boel een beetje opfleuren, is de XPG S40G je go-to-optie als je een flitsende build probeert samen te stellen. Dit is een van de helderste RGB-compatibele schijven op de markt en de meegeleverde software geeft je volledige controle over het verlichtingsgedrag. Je kunt de kleur van acht afzonderlijke LED's verfijnen, een keuze maken uit een enorme lijst met effecten zoals ademhalen en fietsen, en een aantal aangepaste profielen instellen.

Hoewel de flitsende LED's hier het belangrijkste verkoopargument zijn, is de XPG S40G niet traag in de prestatieafdeling, en het 1TB-model vertegenwoordigt ook een grote waarde. Met sequentiële leessnelheden van meer dan 3,5 GB per seconde en schrijfsnelheden van ongeveer 2 GB per seconde, hoef je op het gebied van prestaties niet veel op te offeren om wat flitsende RGB-functionaliteit te krijgen.

Beste hoge prestaties: ADATA XPG SX8200 Pro 1TB

Image
Image

De ADATA XPG SX8200 Pro is onze beste keuze voor de beste high-performance waarde in een NVMe SSD. Om topscores in deze categorie te behalen, moest de XPG SX8200 Pro twee taken volbrengen: de prestaties van de beste NVMe-schijven benaderen, en dat voor een verrukkelijke prijs. Beschouw die missies als beide volbracht.

Hoewel het niet helemaal overeenkomt met onze algemene topkeuzes op het gebied van prestaties, komt de XPG SX8200 Pro heel dichtbij. Het heeft eigenlijk een beoordeling van 3,5 GB per seconde lezen en 3 GB per seconde schrijven, min of meer in lijn met de best presterende opties, hoewel tests in de praktijk laten zien dat het een beetje struikelt.

De belangrijkste uitzondering, in termen van prestaties, is dat het niet zo veel vertraagt tijdens lange schrijfbewerkingen en wanneer de cache is uitgeput als de meeste concurrenten. In die omstandigheden blijft het eigenlijk redelijk respectabele snelheden halen. Dat, gecombineerd met een absoluut fantastische prijs, maakt dit een zeer aantrekkelijke optie als je met een klein budget werkt, maar toch de hoogst mogelijke snelheden wilt.

Beste hoge capaciteit: Sabrent Rocket Q 4TB

Image
Image

Onze beste keuze voor de beste NVMe SSD met hoge capaciteit is de Sabrent Rocket Q in de 4TB-configuratie. Deze schijf biedt een enorme hoeveelheid opslagruimte in de bekende M.2 NVMe-vormfactor, en het offert ook niet op aan prestaties. De Sabrent Rocket Q biedt enkele van de snelste lees- en schrijftijden die beschikbaar zijn, en hij is ook beschikbaar in een nog meer epische 8TB-configuratie als je opslagbehoeften groot zijn en je portemonnee overloopt.

De Sabrent Rocket Q heeft een iets lagere schrijfduurzaamheid in vergelijking met de toppresteerders in het segment, maar het is nog steeds een voldoende duurzame schijf voor de meeste gebruiksscenario's. Het is ook de beste game in de stad als je op zoek bent naar een schijf met hoge capaciteit, aangezien Sabrent de eerste was die op de markt kwam met NVMe SSD's van 4 TB en 8 TB, waardoor de concurrentie de achterstand moest inhalen.

Als je je zinnen hebt gezet op een NVMe SSD met echt hoge capaciteit, is het prijskaartje het enige dat je er echt van zou moeten weerhouden om een 4TB Sabrent Rocket Q te kopen. Het is een dure rit, zowel in absolute termen als als je kijkt naar de kosten per terabyte. Als

De Samsung 970 EVO (weergave op Amazon) is onze topkeuze voor de beste NVMe SSD, omdat de echte prestaties de meeste concurrentie verslaan en de nuchtere prijs de weinige gevallen goedmaakt waar het niet de toppresteerder is. Als u op zoek bent naar geweldige basisprestaties van een betaalbare NVMe SSD, hoeft u echt niet verder te zoeken. Onze tweede plaats voor de beste overall, de Samsung SSD 970 EVO Plus (zicht op Amazon), is ook een uitstekende keuze, omdat hij de prestaties van zijn duurdere neven en nichten heel dicht benadert, terwijl hij een aantrekkelijker prijskaartje heeft.

Over onze vertrouwde experts

Met meer dan 10 jaar ervaring in het beoordelen en schrijven van how-to-content over computerhardware, heeft Jeremy Laukkonen een heleboel praktische ervaring met opslagmedia, tot en met de nieuwste NVMe SSD's.

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire, over pc-hardware, gaming, opslag, apparaten, laptops en meer. Hij heeft zijn eigen gaming-installatie waar hij in zijn vrije tijd aan sleutelt.

Waar moet je op letten bij een NVMe SSD

Capacity - De ideale prijs voor opslagruimte is meestal ongeveer 500 GB tot 1 TB, maar er zijn veel geweldige opties die meer ruimte hebben als het binnen uw budget v alt. Een kleinere schijf met slechts 256 GB is prima als je met een krap budget werkt en maar een paar apps en bestanden hoeft te versnellen, maar doe geen moeite met iets kleiners dan dat. Probeer in het algemeen een schijf te kopen die ongeveer 20 procent meer capaciteit heeft dan u van plan bent te gebruiken. Het vullen van een van deze schijven tot de volledige capaciteit zal deze in feite vertragen.

Ondersteuning - Voordat u een NVMe SSD koopt, moet u er absoluut zeker van zijn dat uw computer dit type SSD daadwerkelijk ondersteunt. Als je moederbord geen open slot heeft voor een NVMe SSD, kun je beter gewoon een traditionele SSD kopen. Sommige oudere moederborden hebben M.2-slots die niet compatibel zijn met NVMe SSD's, dus controleer dit nogmaals. Bovendien hebben sommige laptops NVMe SSD's die op het moederbord zijn gesoldeerd, in welk geval je niet de mogelijkheid hebt om zelf te upgraden.

Lees- en schrijfsnelheid - Kijk in termen van prestaties vooral naar hoe snel de schijf kan lezen en schrijven. Grotere getallen zijn beter, dus een schijf die leest met 3 GB/s en schrijft met 2.5 GB/s zal aanzienlijk sneller zijn dan een die alleen leest met 1,2 GB/s en schrijft met 900 MB/s. Trage NVMe SSD's zijn nog steeds veel sneller dan traditionele harde schijven, maar u kunt een premie betalen voor werkelijk indrukwekkende snelheden.

Aanbevolen: